JAAAA, ik ben officieel verloofd nu, na 10 jaar samen wist hij het zeker

Na 10 jaar gewacht te hebben is het eindelijk zo ver…..mijn vent is op zijn knieën gegaan!! Ik kijk nu al uit naar de wittebroodsweken, want als ik merk wat voor uitwerking de verloving nu al op ons heeft….oelaalaaaaaa. Officieel verloofd dus. Ik vertel je vast hoe het kan dat ik hier niets van gemerkt heb!

Mijn eerste naam is namelijk naïef. Of nee, zeg maar gerust dom. En nee, dit zeg ik niet alleen over mijzelf, dat kan mijn familie beamen 😉 . Ik heb namelijk niks door gehad van alle voorbereidingen die mijn vriend en familieleden maakten. Een van de laatste blogs waarin ik vriend schrijf realiseer ik me nu, waaaaaah!! *Doet een vreugdedansje achter de laptop*.

Hoe ze het geheim hebben gehouden is me een raadsel aangezien ze stuk voor stuk nu niet echt Batman- skills hebben als het gaat over een geheim bewaren. Dat ik er dus niet achter ben gekomen is een goed staaltje van…uhhh… ja….domheid!

officieel verloofd

Officieel verloofd; die zag ik niet aankomen

Mijn vriend was er in december 2016 al helemaal zeker van, ‘dat maffe ding die de oren van mijn hoofd afkletst wordt mijn vrouw’. Op 29 maart 2017 waren wij 10 jaar samen en hadden we al met tante Nessa en oom Iejaah ( zoals Lulu ze noemt) afgesproken dat Lulu een weekendje daar mocht logeren. Het eerste weekend alleen sinds Lu haar geboorte dus big party voor papa en mama! Aangezien het dit jaar mijn jaar is om verassingen te plannen voor ons zoveel jaar samenzijn, had mijn vriend het wel een beetje lastig. Hij wilde mij namelijk ten huwelijk vragen in dat weekend, maar hoe ga je dat doen als je niet eens weet wat de planning is? Dus gingen, sneaker the sneak, mijn zus en schoonzus zich ermee bemoeien; ‘Wat ga je doen?’, ‘Dit is leuker hoor!’, ‘Zal ik helpen?’, etc. Ik ging helemaal vrolijk overal op in en vertelde uitgebreid over mijn plannen die doodleuk doorgebriefd werden aan mijn vriend.

Lees ook: een origineel huwelijksaanzoek doen

Mijn planning voor ons weekendje

Uiteindelijk had ik het; gezellig uit eten in een Portugees restaurant. Mijn vriend is Angolees en daar maken ze gebruik van de Portugese keuken. Daarna een filmpje pakken, een dagje Amsterdam, lekker sushi eten, naar de sauna en nog even ontbijten aan het strand. Heerlijk! Alleen was dat absoluut niet de planning van mijn vriend.

Zijn planning voor ons weekendje

Mijn vriend heeft mij 10 jaar geleden ‘verkering’ gevraagd op het strand in Scheveningen dus hij wilde in een restaurant op het strand van Scheveningen mij ten huwelijk vragen. Dus wat deed die sneaky person? Gezellig met mij de donderdag voor het weekend naar het strand: “Ow, kijk schat! Leuk om hier wat te gaan eten! Misschien moet je daar voor het weekend reserveren!’. Dus ik: ojah, veel leuker! Ik heb hem weggejaagd (ja moest toch een soort van verrassing zijn toch?) en ben vervolgens het restaurant binnen gegaan. Daar heb ik uitgebreid uitgelegd dat van te voren het tafeltje wordt versierd door mijn zus en dat er champagne moet klaarstaan.

Helemaal tevreden over mijzelf liep ik weer naar buiten. Little did i know dat alles allang geregeld was door mijn vriend. Het restaurant wist dat ik langs zou komen om zogenaamd een tafel te reserveren…..en het Portugese restaurant? Die was allang geannuleerd door mijn vriend 😉 .

Lees ook: top 10 hotspots voor een huwelijksaanzoek

Vreemd gedrag

Twee weken voor het geweldige weekend begon mijn vriend een beetje raar te doen. Hij was er vaak niet en kon dan alleen maar met vage smoesjes verklaren waarom niet. En als hij er wel was, was hij afwezig en panisch bezig met zijn telefoon. Nou dan gaat je vrouwenhart toch even harder kloppen en niet op de goede manier laat ik maar zeggen. Ik was net zwaan- kleef-aan en hij probeerde verwoed bij mij weg te komen.

Nu ik er aan terugdenk had ik zo al duizenden hints van hem kunnen oppikken, maar ik was veel te druk bezig met bedenken met wie hij dan was, met wie hij steeds belde/ appte als ik uit de buurt was, etcetera. Ik werd steeds bozer en hij juist steeds blijer, maar ook zenuwachtig. Want hij ging officieel mijn hand vragen aan mijn vader (weet ik nu achteraf). Ondanks dat mijn vader dol op hem is, kneep hij hem toch wel even. Het is toch wel een big deal!

Benieuwd hoe hij mijn hand heeft gevraagd en hoe ik zo dom kon zijn om het niet op te merken? Lees volgende keer mijn vervolgblog, dan weet je hoe ik officieel verloofd ben geraakt 😉  *blij glimlacht*.

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven