De 5 best gelezen blogs van het afgelopen jaar op een rijtje

Als er één schaap over de dam is, dan …. ja dan gaat ook MamsatWork het hebben over de 5 best gelezen blogs van het afgelopen jaar. En dat doe ik dan natuurlijk op 1 januari, want stel je voor dat er op de laatste dag van het jaar nog een leuke viral tussen zit. Dat kan de boel zomaar veranderen. En nee, een viral zie je niet altijd aankomen. Sterker nog, die zie je eigenlijk helemaal niet aankomen.

De 5 best gelezen blogs van het afgelopen jaar

Ook de virals die ik afgelopen jaar ‘onderging’ kwamen volledig onverwachts. Het gaat een beetje zo… Soms schrijf je een stuk waar je uren op zit. En als het dan klaar is dan denk je echt iets in handen te hebben. Regelmatig schrijf ik een blog waarvan ik denk ‘dit is er eentje, deze maakt kans‘, maar dan wordt het helemaal niets. Uren zwoegen achter je pc levert dan maar een matig lezerspubliek op. Jammer! Maar andersom werkt het dus ook zo. Dat je een artikel schrijft – in een half uur tijd bijvoorbeeld- waarvan je eigenlijk geen hoge verwachtingen hebt. Blijkt het vervolgens enorme bezoekersaantallen te trekken. Je kan er eigenlijk geen pijl op trekken.

Hiermee is het dus zo dat de 5 best gelezen blogs van het afgelopen jaar niet per definitie de beste blogs zijn. Het ene blog schiet omhoog in de bezoekcijfers omdat het op social media als een malle gaat. Het andere blog doet het juist goed omdat het in Google goed gevonden wordt, maar die laatste neem ik niet in dit rijtje mee.

de 5 best gelezen blogs van het afgelopen jaar

1. Over geluk in de liefde

Dit is zo’n voorbeeld van een blog wat viral ging terwijl ik er maar een half uurtje aan gewerkt heb. Een toevalstreffer dus, maar waarschijnlijk vanwege het luchtige onderwerp op dat moment zeer gewaardeerd.

<3 Geluk in de liefde? Dan sport je minder

2. De Pop Socket

Lotte kwam er mee thuis, met de Pop Socket. Ik had in eerste instantie geen idee wat het voor een ding was, maar was wel nieuwsgierig. En uiteindelijk blijkt het een uitermate handige gadget te zijn voor je telefoon.

<3 De Pop Socket, een hele handige gadget voor je telefoon

3. Het HPV virus en baarmoederhalskanker

Anne schreef een prachtig artikel over het HPV virus, baarmoederhalskanker en de PAP uitslagen die zij heeft ondergaan. Een artikel wat inhoudelijk interessant is, maar uiteraard doorweven is met haar persoonlijke verhaal. Mooi!

<3 HPV virus, baarmoederhalskanker en PAP uitslagen

4.  Afvallen door koolhydraatarm eten

Linda leerde ik online ‘kennen’. Zij heeft jarenlang een strijd tegen de kilo’s ondergaan en is nu uiteindelijk -door koolhydraatarm te eten- 44,5 kilo verloren. Zij vertelt haar verhaal, vanaf haar geboorte naar haar zwangerschappen toen ze veel te zwaar was en uiteindelijk haar veranderende leefstijl die haar verder geholpen heeft.

<3 Afvallen door koolhydraatarm eten

5. De keienlegger in Schijndel

Ook behorend tot de 5 best gelezen blogs van het afgelopen jaar, mijn artikel over de keienlegger in Schijndel. Een half jaar geleden was Schijndel volop in het nieuws. Een paar bralapen hadden bedacht dat het wel ‘grappig’ zou zijn om wat keien op de rondweg van Schijndel te leggen. Met vreselijke gevolgen voor een automobiliste. Volgens mij zijn de daders nog steeds niet gevonden…

<3 Het zal je kind maar zijn, die keienlegger in Schijndel

Heb jij een favoriet van dit afgelopen jaar?

1 gedachte over “De 5 best gelezen blogs van het afgelopen jaar op een rijtje”

  1. Altijd leuk om bij anderen te zien wat het goed deed. Bij mij waren het vooral de persoonlijke blogs, bevallingsverhalen enzo. Maar die met kop boven uitsteekt was mijn blog en filmpje over de hallo mama babydoos van jumbo. Die was net nieuw…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven