5 kilo afvallen vóór de feestdagen in plaats van erna, hoe slim is dat?!

Alle goede voornemens ten spijt moet ik een jaar na dato (1 januari) concluderen dat ik er weer ongeveer hetzelfde voorsta als alle andere jaren in December. Alhoewel mijn gewicht nu iets beter is dan voorgaande jaren mag er van mij nog steeds wel wat af. Om precies te zijn… ik wil graag nog 5 kilo afvallen. Nadat ik de Sint heb uitgezwaaid en de nodige pepernoten en delen chocoladeletters naar binnen heb gewerkt is mijn vader de afgelopen week ook nog binnen komen vallen met twee toblerone repen. Gelukkig niet het 1 meter formaat, maar toch… ik hoor mijn lovehandles zachtjes neuriën van blijdschap 😉 .

Je herkent het allemaal vast wel…

Goede voornemens vóór de kerst en oudjaar, in plaats van erna

Op 1 januari (nou ja… meestal de dag erna) begint Nederland massaal aan de goede voornemens. Afvallen, sporten en stoppen met roken zijn daar de 3 belangrijkste van. De laatste heb ik gelukkig al jaren geleden getackled, dus die hoeft niet meer op mijn nieuwjaars-to-do-list te staan. Die andere 2 daarentegen, daar heb ik een soort haat-liefde verhouding mee. En daar komt nog bij dat ik een andere zonde heb die vrolijk op nummer 3 prijkt. Wijn drinken!

Vooral in de fijne seizoenen van het jaar (lees: voorjaar en zomer) ben ik lichte maatjes met afvallen en sporten. Dikke vriendinnen zullen we nooit worden, maar met lichte maatjes ben ik zelf al best tevreden. Ik eet gezonder, maak vaker een ommetje met de hond en met enige regelmaat trek ik ook mijn hardloopschoenen aan. Naarmate het mindere weer de overhand neemt lijken helaas mijn hormonen volledig van slag te raken. En ook mijn wilskracht is dan ver te zoeken! Dat betekent dat afvallen en sporten weer wat lagere prio krijgen. Maar het wijn drinken blijft normaal gesproken gewoon op nummer 3 staan, as ever. Of – als ik pech heb- stijgt hij zelfs naar nummer 2 of komt hij bovenaan de lijst te staan!

5 kilo afvallen

De decembermaand doet me de das om

Eén en één is twee. Minder sporten, hetzelfde eten en hetzelfde (of meer) drinken (tja, het is zo gezellig om een wijntje te doen bij de gashaard), heeft tot gevolg dat mijn gewicht lichtjes toeneemt. Tel daar al het eten, feesten en de toblerone repen bij op in de decembermaand en mijn lovehandles beginnen luidkeels te zingen in plaats van zachtjes te neuriën. Ik hoor je denken ‘been there, done that’ 😉 .

Dus…. ik heb een enorm goed idee!

5 kilo afvallen vóór de kerst

Ik ben begonnen met afvallen vóór de feestdagen, in plaats van dat ik daarna driedubbel aan de bak ‘moet’. Nu klinkt dat eenvoudiger dan het is, want 5 kilo afvallen blijkt op een of andere manier geen kattepis meer te zijn op mijn leeftijd. Zat ik een aantal maanden geleden nog op net iets boven de 71 kilo (écht teveel voor mij), zit ik nu al een tijdje op 68 kilo. Op zich redelijk, maar de laatste kilo’s willen maar niet lukken.

Ik heb dan ook de hulp ingeroepen van de Afslankbox, naar aanleiding van een bezoekje aan hun website. Ik mocht van hun een proef draaien met hun capsules om de laatste restanten af te vallen en zo op mijn totaalstand van 5 kilo afvallen te komen.

Afvallen met capsules via de Afslankbox

Nu ben ik zelf altijd een beetje huiverig voor het ‘pillen’ werk. Ik ben namelijk niet zo’n hele goede capsule slikker. Ten eerste vind ik het niet prettig en ten tweede vergeet ik het vaak. Ik moet er dan nu ook écht voor zorgen dat ik het in mijn systeem krijg. Mijn oplossing daarvoor is het zetten van een timer 😉 . Yep!

Tweemaal daags gaat mijn telefoon af met een signaaltje om me duidelijk te maken dat ik weer even wat weg moet slikken met een glas water. Ik moet overigens driemaal daags capsules slikken en in de ochtend nog wat Detox-vocht tot me nemen, maar in de ochtend heb ik geen reminder nodig. Juist dan vergeet ik het niet omdat ze boven op de wastafel staan en ik er dus direct aan herinnerd word.

Welke boxen heb je bij de Afslankbox?

Ze bieden 2 boxen aan. De eerste is voor een kuur van 2 weken waarbij je 2-5 kilo kan afvallen en de 2e is voor een kuur van 4 weken waarbij je 4-10 kilo kan afvallen. Alles valt of staat uiteraard met je vastberadenheid. Waarom? Nou heel simpel… er bestaat nu eenmaal geen wonderpil waarmee je ‘zomaar’ zonder verder wat te doen van je overgewicht afraakt. Ook niet met alleen maar capsules slikken en dus ook niet bij de Afslankbox. Tenzij je een onverantwoorde manier van afvallen zoekt, maar met een beetje gezond nadenken weet iedereen dat dat niet de beste optie is.

Wat zit er in de Afslankbox?

Mijn insteek is dan ook om met een beetje ondersteuning de laatste kilo’s gedag te zwaaien zodat ik met een gerust hart de feestdagen overleef en niet daarna met een zwaarmoedig gevoel van de weegschaal afkom. En hier past de Afslankbox uitstekend bij.

In deze methode van afvallen wordt je lichaam namelijk ondersteunt door de inname van vitamine’s, voedingssupplementen, eiwitten en vezels. Op deze manier wordt voorkomen dat je alleen maar spieren afbreekt tijdens het afvallen. Die wil je immers behouden. Je wilt liever je vet afbreken en daarmee 5 kilo afvallen dan dat je slappe armen krijgt, nietwaar?

Inhoud afslankbox

Wat ik nu dus gebruik (en wat geleverd wordt in de afslankbox):

  • detoxdrankje (15 ml) in de ochtend, 2 vetverbranders en 2 aminozuur capsules
  • 2 ph capsules in de middag en een multivitamine
  • 2 aminozuur capsules in de avond

Deze capsules neem je ongeveer een 15 minuten vóór je maaltijd in zodat ze goed hun werk kunnen doen. Hieronder lees je welk stukje iedere capsule voor zijn rekening neemt.

  • Detox ondersteunt de afvoer van afvalstoffen en zuivert je lichaam, dat komt uiteraard goed van pas aangezien je bij het afvallen afvalstoffen verliest die afgevoerd dienen te worden. De
  • Amino-capsules (voedingssupplementen) zorgen voor een optimale voeding van je spieren, waardoor er een verbranding ontstaat op de vet reserves.
  • PH is een vezel die zorgt voor een extra stukje verbranding op de vet reserves, daarnaast zorgt deze ook voor een gezonde darm flora (altijd handig).
  • De vetverbrander is een linolzuur die ervoor zorgt dat de hoeveelheid lichaamsvet afneemt, terwijl de hoeveelheid vetvrije lichaamsmassa juist toeneemt (spieren).
  • Als laatste nog de multivitamine: tijdens het afslanken heeft het lichaam vaak wat extra vitamine en mineralen nodig. De vitaminen en mineralen in deze tabletten zijn een waardevolle aanvulling op de dagelijkse voeding. Ze bevatten vitamine C en D die bijdragen aan een goede weerstand.
5 kilo afvallen met afslankbox
Dagelijkse dosis

Hoe werkt het verder met het afvallen middels de afslankbox

Zoals gezegd zijn de capsules puur ter ondersteuning. Tegelijk met de capsules die je geleverd krijgt, krijg je ook een boodschappenlijst opgestuurd met daarop alle producten die je dagelijks mag hebben.

Gelukkig zijn alle producten gewoon bij je supermarkt verkrijgbaar (geen rare ingrediënten zoals ik bijvoorbeeld terugvind in de recepten van The Green Happiness). En uit de lijst zelf blijkt al snel dat de producten veelal geselecteerd zijn op gezondheid. Niet te vet, niet teveel koolhydraten, maar gewone, normale, gezonde producten.

Lees ook: the Green Happiness, recepten en dagmenu’s voor 50 dagen

Aangezien ik al gewend ben om koolhydraatarm te eten was de omschakeling naar geen brood eten voor mij niet zo heel groot. Wel merk ik dat ik in de winter moeite heb met de hoeveelheid groentes. In de zomer pak ik er als tussendoortje makkelijker rauwe groenten bij met een glas water en in de winter grijp ik naar een kop thee en snak ik eerder naar wat lekkers.

Feit blijft… als je het even vol kan houden zonder suikers dan worden de dagen erna steeds makkelijker om zonder suiker door te komen!

Wat zijn de resultaten tot nu toe?

Hoe ik sta ten opzichte van mijn doel van 5 kilo afvallen kan ik je zo vertellen. De eerste 3 dagen gingen het snelst. Ik was binnen no-time 2 kilo kwijt en als ik even vals tel dan zit ik dus nu aan mijn 5 kilo 😉 . Maar helemaal tevreden ben ik nog niet, omdat ik eigenlijk nog wat meer wil afvallen.

Ik merk dat het inmiddels langzamer gaat (wat op zich logisch is) en vanwege mijn maandelijkse momentje heb ik de laatste dagen enorme last van cravings en dus een dip qua suikerinname. Overigens heeft de weegschaal daar nog geen zwaar oordeel over, maar ik kan er zelf niet zo goed tegen! Gelukkig heb ik ook net weer een saunadagje achter de rug, en daar kom ik altijd als herboren van terug. Niet alleen uitgerust maar ook weer met een psychische boost om mijn doel te gaan halen!

Die échte 5 kilo afvallen gaat me dus zeker lukken, daar twijfel ik niet aan. En dan kan ik mooi, strak in mijn kerstpak de feestdagen door zonder dat ik bang hoef te zijn voor openspringende knopen!

Lees ook: Kerstpak van Opposuits, black tie kan echt niet meer

Een kanttekening wil ik wel geven bij de capsules die je moet innemen. Ben je net als ik geen die-hard pillenslikker, dan kan je het wat lastig vinden. De vetverbranders zijn namelijk erg groot, maar gelukkig wel glad, dus die gaan bij mij nog. Maar de multivitamine krijg ik zo niet weg. Die moet ik echt doormidden bijten (wat dan weer een tijdelijk bijsmaakje geeft) om hem ook echt weg te krijgen. Maar hé.. als ik daarmee die 5 kilo afvallen haal dan is dat altijd nog makkelijker dan iedere ochtend mij oefeningen doen 😉 .

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven