5 Minute Shaper ervaringen, van beginner tot pro

5 minuten, wat is nu 5 minuten ? Voor een dutje is het weinig. 5 minuten op de wc vind ik persoonlijk nogal veel (maar manlief denkt daar anders over) en 5 minuten op de 5 minute shaper vond ik in het begin een eeuwigheid duren! Maar we houden vol, want dit apparaat zet écht een verandering in gang!

5 Minute Shaper in gebruik

Vorige week schreef ik al over de start met dit apparaat. Een no-nonsense test is mijn doel. Want op een goede manier afvallen in 1 week dat bestaat simpelweg niet. Hier moet je wat voor doen. Én laten 😉 . Je kan hierbij bijvoorbeeld gebruik maken van natuurlijke voedingssupplementen, maar dit keer doen we een uitgebreide test doen met de 5 minute shaper.

5 minuten lijkt de eerste dagen dus als een eeuwigheid. Maar gelukkig gaan we vooruit en geeft de 5 minute shaper me nu iedere dag een beter gevoel. De eerste dagen was wel ècht afzien. Je denkt dat 5 minuten zo voorbij zijn, maar ik vond het enorm zwaar. Dag 2 zat ik vol met spierpijn natuurlijk. En aan het begin van dag 3 doet niezen pijn in mijn buik. Ik voel mijn buikspieren, mijn borstspieren, mijn bovenbenen en mijn schouders. Achteraf best lekker, maar op het moment suprème toch wat lastig 😉 .

5 minute shaper

Hoe pas je de 5 minute shaper toe?

Het apparaat is enorm eenvoudig in gebruik. Met je ellebogen steun je op de bovenste kussens en je knieën zet je op de onderste kussens. Daarna beweeg je je knieën omhoog en die beweging die herhaal je. De stand van de 5 minute shaper hierboven is nogal extreem, ik heb hem zelf veel lager staan en dan is hij (voor mij in ieder geval) al zwaar genoeg! In totaal heb je 4 niveaus waarop je hem kan instellen. Hoe lager, hoe lichter de oefening.

Door de crunch beweging die je maakt train je je middel, je rug- en buikspieren, de billen en niet te vergeten je armen en benen. Dat is aardig wat dus!

Check even goed op mijn lijf hoeveel zweetdruppels er lopen na maar 5 minuten training 😉 . En dat is niet van een zwembad of douche!

5 minute shaper

Op dag 3 ben ik zelfs genoodzaakt om de 5 minuten op de 5 Minute Shaper te verdelen over 2 sessies! Heb ik ook hard in de tuin gewerkt, dat ook, maar mijn spieren kunnen vandaag niet zoveel in een keer hebben. Wel zie ik dat ook nu weer het aantal crunches stijgt, dus dat lijkt me een goed teken!

Hoe lang moet je sporten

Ik heb wel gelezen dat er mensen zijn die er veel langer op sporten voor het nodige resultaat, maar dat zal compleet afhankelijk zijn van hoe getraind je al bent. Ikzelf ben van nature niet zo’n sporter. Ik doe het wel, maar ben verre van afgetraind, waardoor deze training al vrij snel resultaat gaf.

5 minute shaper; het resultaat

Hieronder zie je de opbouw in het aantal keren. Ik ga me niet iedere dag meten en wegen, maar heb wel iedere dag het aantal crunches bijgehouden en de calorieën. En op het einde van de week weeg en meet ik weer zodat jullie het eventuele verschil kunnen zien!

Zoals je ziet heb ik woensdag niets gedaan. Een Zoetwater piraten rondvaart in de Amsterdamse grachten gooide roet in het eten, maar dat vond ik zelf niet zo erg. Even mijn spieren laten rusten.

Aantal crunches

Dag Aantal keer Calorieën
Zondag 9 aug 120 420
Maandag 10 aug 184 610
Dinsdag 11 aug 204 680
Donderdag 13 aug 204 680
Vrijdag 14 aug 207 690

 

V.w.b. de calorieën hierboven… ik vraag me af of dat het klopt. Maar eerlijk gezegd kijk ik niet zo naar die calorieën maar meer in de spiegel. Als ik zie en voel dat ik beter in mijn vel zit, dan maken die calorieën me niet veel uit. Het afgelopen weekend heb ik KEI hard gewerkt aan de nieuwe wintercollecties die voor Zazou allemaal binnenkomen, en heb ik dan ook niets gedaan aan mijn buikspieroefeningen. Dat voelt slecht, en daar gaan we vanaf vandaag weer wat aan doen.

Aantal centimeters

Dag Gewicht in kg Taille in cm Buik in cm Heup in cm Bovenbeen in cm
Zondag 9 aug 67,2 83 95 103 60
Maandag 17 aug 67,6 81 93 103 59,5

 

Wèl heb ik me vandaag gewogen en gemeten, en de centimeters laten exact zien wat ik zelf voel en zie! Mijn buik wordt platter en zit me minder in de weg. Qua eten en drinken doe ik niets anders dan ik al deed (de uitspatter in mijn gewicht is waarschijnlijk het gevolg van een overheerlijk Japans etentje wat ik gisteren had) en toch wijzen de centimeters een positief resultaat uit.

Tot zover zeg ik ‘missie goed gestart, maar nog lang niet klaar’ . We gaan dus nog even verder! Wat je overigens ziet is dat het aantal crunches nu niet echt meer stijgt, dus ik denk dat ik daarin mijn top redelijk bereikt heb. Maar herhaling, daar ligt de kracht!

<3 Wil je graag meer weten over de 5 minute shaper en hem eventueel aanschaffen? Hier vind je meer informatie.

 

7 gedachten over “5 Minute Shaper ervaringen, van beginner tot pro”

 1. Hoi ik inmiddels de shaper… 5min lijkt me nog even te heftig maar gel gezegd doe ik er ’s morgens 3x 50 en ’s avonds 3x 50 alleen vanavond dacht ik.. ik ga het eens op de zwaarste stand doen ik red het 3x 25 en ’t voelt lekkerder ..wel heftig dus ik blijf hem even zo doen..ik zeg leuk!!!

 2. een uur medium intensity bootcamp is (hartslagmeter) 650 calorieën. Ik denk niet dat het overzicht wat hier staat helemaal klopt 🙂
  Maar super dat je er mee bezig bent! Spierpijn wordt gaandeweg alleen maar minder, maar het succes alleen groter!

 3. Hoi

  Leuk artikel. Ik heb zelf een 5min shaper in huis, mama van 3kids.
  Ik heb hem op hoogste stand gezet en probeer 5x per dag sets van 15 te doen…dit lijkt weinig maar ik voel mij steviger na 2 weken dit schema te volgen. Het blijft moeilijk ik warm mij eerst op door 100x te springtouwen.

  Wat vind je van mijn schema? wat weinig?

  Mvg
  Fabi

 4. Ik heb deze ook net aangeschaft, maar ik snap jouw schematje met het aantal crunches en calorieën niet. Als ik er 50 doe kom ik maar op een 8 calorieën? 😀

  1. Hi Yasmine, wat goed dat je ook aan de slag gaat! Ik moet er weer even inkomen 😉 . Ik heb er destijds voor gebeld omdat ik me niet voor kon stellen dat het maar zo weinig calorieën zuden zijn, maar blijkbaar moet je er een 0 achter denken. Dat is in ieder geval wat ze mij toen vertelden. Heb je er al spierpijn aan overgehouden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven