80% of success is…

Wanneer je loopbaan niet helemaal verloopt zoals je wilt of je voor je gevoel minder succesvol bent dan je kunt zijn, dan wil je dat waarschijnlijk graag veranderen. Je neemt je voor om het anders te gaan doen. Je kunt rijkelijk fantaseren over hoe het anders kan. Je dagdroomt en mijmert erop los. Maar de fout die de meeste mensen vervolgens maken is dat ze denken dat écht veranderen te moeilijk is, of zelfs onmogelijk.

“80% of succcess is showing up.”

zei Woody Allen ooit…

80% van de succesvolle verandering in je werk BEGINT BIJ JOU. Dat is een ongelooflijk open deur. En toch: je weet het. Maar wat doe je er mee? Echte verandering ontstaat niet door te blijven nadenken over wat je anders zou willen, hoe je dat precies zou doen en door je in een hok op te sluiten en een gedetailleerd plan uit te werken.

Of zoals Woody Allen in een interview zei: “If you want to accomplish something, you can’t spend a lot of time hemming and hawing, putting it off, making excuses for yourself, and figuring ways. You have to actually do it.

Echte verandering ontstaat doordat je begint met DOEN.

Je doet andere dingen of je doet de dingen die je deed op een andere manier. Onderzoek wat je ontevreden maakt. Wat energie vreet. Wat je geluk en werkplezier in de weg staat. En begin morgen met de dingen doen die je dichter brengen bij wat je wél wilt. Het zal niet meteen anders zijn. Je zult tegenslag tegen komen. Je zult de moed misschien verliezen of de neiging krijgen alles bij het oude en vertrouwde te laten. Daarom:

Begin en zet door!

80% van succesvol veranderen zit hem in het beginnen met doen. Zorgen dat je bent waar je moet zijn en doet wat je daar moet doen om dichter bij je doel te komen. De andere 20% zit hem in het doorzetten.

Show up.

Start doing.

Keep going.

Ik help je graag om in actie te komen:

Kom op 17 maart naar The Career Garden, hét loopbaanevent voor hogeropgeleide dertigers. Met lezingen en workshops over de veranderde arbeidsmarkt, solliciteren met social media, work-life balance, talent en meer!

En het enige dat jij als eerste moet doen is…. SHOWING UP!

Ben je erbij? Programma en aanmelden op  www.thecareergarden.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven