De aankleding rondom het zwembad: 8 tips voor terras en meubilair

Ben jij in de gelukkige omstandigheid dat je een zwembad in je tuin hebt? En ben je op zoek naar inspiratie? Dan is dit blog met tips voor aankleding rondom het zwembad voor jou!

Aankleding rondom het zwembad; 8 tips voor een vette sfeer

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen hebben wij dit jaar een zwembad in de tuin laten aanleggen. Een lang gekoesterde wens die we uiteindelijk in vervulling hebben kunnen laten gaan. En ondanks dat we er al heel wat keren in gezwommen hebben is de aankleding rondom het zwembad nog niet helemaal af.

Maar er wordt aan gewerkt. En wat mij betreft is dit een blijvend proces, net zoals ik binnen voortdurend bezig kan zijn met verplaatsen, klussen, verbouwen en opnieuw inrichten. Ik hou ervan.

Ik heb er dan ook van genoten om de aankleding die we nu hebben te bedenken en ga daar nog zeker even mee door om het helemaal af te maken. Maar ik neem jullie alvast even mee in wat we gedaan hebben en wat er nog op de lijst staat.

aankleding rondom zwembad, het terras

1. Het terras rondom het zwembad

Bij het terras rondom het zwembad wilde ik heel graag een modern en toch speels effect creëren. Daarnaast wil ik dat het geheel rust uitstraalt, maar ook gezelligheid.

Dus niet strak-strak zoals je ongetwijfeld in fancy clubs op Ibiza tegenkomt. Dat vind ik wel mooi, maar ook een beetje kil. Maar mijn hart gaat wel sneller kloppen van de echte ibiza sfeer. Een mix tussen rust, balans en ibiza sfeer dus.

Aangezien we al een paar andere terrassen hebben was het idee om het terras voor het loungebed met dezelfde tegel te laten leggen. In ons geval een Schellevis van 100×100.

Tussen de randtegels van het zwembad en het Schellevis terras hebben we ervoor gekozen om een houtlook keramische tegel te plaatsen. Voor het speelse effect. Deze komt bij een leverancier uit België vandaan.

De houtlook tegel wilde ik weer niet aan beide kanten hebben (te symetrisch en strak), maar hebben we aan een zijde over de lengte geplaatst én aan de korte zijde hebben we ook een paar rijen geplaatst.

Nu nog een paar staptegels in het gras naar het terras waar de buitentafel staat en het geheel is af!

cortenstalen plantenbakken rond zwembad

2. Mooie grote plantenbakken als aankleding rondom het zwembad

Om het speelse rondom het zwembad kracht bij te zetten heb ik ook voor diverse grote cortenstaal plantenbakken gekozen voor de aankleding.

Deze plantenbakken komen bij MySteel vandaan en kregen we in delen aangeleverd. We hebben ze zelf in elkaar gezet. Dat in elkaar zetten ging redelijk eenvoudig gelukkig.

cortenstalen plantenbakken zelf in elkaar zetten

Daarna hebben we ze op de juiste plek rondom het zwembad geplaatst.

zwembad aankleding met plantenbakken

Daar heb ik overigens nog wel even over na moeten denken. Ook hier wilde ik met de plantenbakken weer een speels effect creëren in de aankleding rondom het zwembad. Niet recht tegenover elkaar dus, want dat vind ik saai en strak.

Nu staan ze zo opgesteld dat ze precies 1 meter van elkaar verspringen. En binnen een paar weken hebben ze die prachtige kleur te pakken waardoor we ook wat warme sfeer op deze plek hebben.

plantenbakken bij het zwembad als aankleding rondom

3. Een heerlijk loungebed en praktische stoelen

Uiteraard wil je bij zo’n fijn zwembad ook nog even kunen relaxen. We hebben gekozen voor een heel fijn loungebed dat all-weather is en gedurende de zomer gewoon buiten kan blijven staan.

Op dit loungebed kunnen we met twee personen liggen. Voor de gezelligheid heb ik er nog 2 loungestoelen van IKEA bij geplaatst. Ook deze stoelen kunnen gewoon buiten blijven staan en zijn fijne tuin gadgets.

Om niet alleen de aankleding rondom het zwembad mooi vorm te geven, maar ook goed te combineren met de rest van de tuin hebben wij deze IKEA stoelen trouwens ook onder de overkapping bij ons huis staan. Dat is de plek waar we in de ochtend in het zonnetje een kop koffie drinken in het weekend. Check hieronder maar op de foto.

aankleding rondom het zwembad met terras, planten, plantenbakken en stoelen

4. Een toffe buitenlamp voor sfeer in de avond

Op de foto hierboven zie je ook een lamp bij het zwembad staan. De rest van de tuinverlichting moeten we nog in orde gaan maken, maar deze toffe lamp kon in niet laten staan.

Het is een modelletje woonkamerlamp, maar dan voor buiten en hij komt bij van Cranenbroek vandaan.

Overdag ziet het er al super gezellig uit vind ik, maar in de avond is het natuurlijk helemaal top met het sfeerlicht van deze lamp.

5. Aankleding met planten rondom het zwembad

De aankleding van een zwembad is wat mij betreft niet compleet als er rondom geen planten te vinden zijn.

Ook al ligt er gras rond het zwembad, dan nog vind ik een beetje kleur (en hoogteverschil) door planten een must. En als plantenliefhebber en dierenliefhebber zijn ze eigenlijk ook onmisbaar.

Ik heb ervoor gekozen om in twee van de cortenstalen plantenbakken dezelfde planten te zetten. Een combinatie van verbena (hoge stelen met paarse bloemetjes) en wuivende aren.

In de middelste plantenbak staat leliegras met een plant gecombineerd die fijne roze bloemetjes geeft. En onlangs heb ik er zelf nog bollen tussen geplant van de Allium. Deze bloeien namelijk als het goed is wat vroeger in het jaar waardoor ik het hele jaar kleur heb in de aankleding rondom het zwembad.

6. Kantopsluitingen toevoegen om hoogteverschil op te vangen

Zoals je misschien al op de foto’s hebt kunnen zien is het verschil tussen de hoogte van het zwembad en het gras nog bets behoorlijk. Dit moet nog aangewerkt gaan worden zodat het gras mooi aansluit tegen de bovenkant van het zwembad.

Nu gaat dit niet overal even goed lukken en dus heb ik bedacht om aan de achterkant van het zwembad nog te gaan werken met een kantopsluiting van het gazon.

Hier is namelijk het verschil het grootste en moet er anders heel veel grond aangewerkt gaan worden. Als ik hier met een aantal strekkende meters cortenstalen kantopsluiting ga werken kan ik hier ook nog wat extra planten in kwijt en is de overgang met het gras geen probleem meer.

7. Eiken houten palen in de border rondom het zwembad

Een wens die ik nog heb voor aankomend voorjaar is om in de border achter de parasol (direct achter het terras) nog eiken houten palen van één meter hoog te plaatsen. Dit maakt de aankleding rondom het zwembad helemaal af denk ik omdat we hiermee nog wat extra hoogteverschil creëren.

Daarnaast wordt het terras dan een ‘afgekaderde’ zithoek wat denk ik erg gezellig oogt en komt hiermee ook het eiken hout weer terug dat in onze overkappingen zit. Maar dit moet dus nog gebeuren.

zwembad aankleding plantenbakken en buitendouche

8. Een buitendouche bij je zwembad

Nog een laatste wens voor bij het zwembad is een buitendouche. De leidingen hiervoor hebben we al aangelegd maar de rest moet nog gebeuren.

Ik heb al in mijn hoofd hoe ik dit ongeveer voor me zie, maar het is er gewoon nog niet van gekomen met alle verbouwingen waar we mee bezig zijn, haha. Komt van de zomer wel weer! Maar dan hebben we denk ik ook echt een prachtige aankleding rondom het zwembad en wordt het hemels vertoeven hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven