Wat jij niet leuk vindt, vindt een ander juist aantrekkelijk

Wat een rake opmerking is dat! De reclame van een-niet-nader-te-noemen datingsite mag wat mij betreft uitgeroepen worden als beste slogan van 2015. Hoezo denk jij dat je kan beoordelen wat wel of niet aantrekkelijk is voor een ander ?

aantrekkelijk

Ik merk regelmatig dat ik erlangs zit met mijn eigen gevoel. Als ik onzeker ben over iets, en ik uit dat naar iemand anders toe (meestal mijn hubbie) dan kan hij dat soms met een enkel woord weerleggen. En dat is dan geen reactie ‘omdat het moet’ maar gewoon omdat hij echt niet begrijpt waar ik me dan druk om maak.

Aantrekkelijk of niet?

Wat is dat toch met ons (voornamelijk vrouwen) dat we ons zo druk maken om ons uiterlijk en ons dan vooral focussen op een aantal zaken die we niet aantrekkelijk vinden aan onszelf in plaats van wat we wèl mooi vinden? Want eerlijk is eerlijk… als je je focust op wat je niet mooi vindt aan jezelf… dan ga je jezelf niet beter voelen, wel? En waarom hebben we dan toch de neiging om onszelf alleen maar die kritische blik toe te werpen, terwijl we, als we naar anderen kijken, juist wèl weer alles zien wat we aantrekkelijk vinden aan die persoon.

Vreemd.

Uit onderzoek is overigens eerder gebleken dat mannen het woest aantrekkelijk vinden als vrouwen zelfvertrouwen uitstralen. Het gaat dus nog niet zozeer om hoe aantrekkelijk je nu ècht bent (want dat is immers voor iedereen verschillend), maar het feit dat je lekker in je vel zit en dat uitstraalt, dat bepaalt veel meer. Natuurlijk wil het oog ook wat, maar het kan dus zomaar zo zijn dat jij jouw uiterlijk of gedrag afkeurt terwijl een ander dat juist leuk vindt.

In een van de reclames bestelt een vrouw tijdens een date bijvoorbeeld een wijntje. Direct daarop hoor je haar gedachten in de trant van … ‘waarom bestel ik dit nu en niet iets anders, hij zal wel denken’ … terwijl hij op dat moment denkt ‘Hèhè, eindelijk eens geen kamillethee type’ . Hilarisch toch? Voor mij een exact voorbeeld van hoe het ongetwijfeld vaak zal gaan.

Dit wetende… zijn er dan een aantal zaken waar je zelf erg onzeker over bent terwijl een ander je wel eens vertelt heeft dat hij/zij die aantrekkelijk vindt? En kan je daar dan nu ook anders naar kijken?

 

 

1 gedachte over “Wat jij niet leuk vindt, vindt een ander juist aantrekkelijk”

  1. Ojee, je zet me aan het denken, raar! Maar ik denk wel dat je gelijk hebt. Als vriendinnen onder elkaar hebben we het er ook wel eens over en dan verbaast het me echt dat ze zich soms aan bepaalde dingen storen bij zichzelf, dat zijn vaak dingen die ik juist mooi vind aan ze! De mens zit raar in elkaar…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven