Aardappelgratin recept voor de airfryer, heerlijk en klaar in 20 minuten

Een aardappelgratin recept voor de airfryer. Lekker en eenvoudig recept voor aardappelgratin om klaar te maken in de airfryer, zonder dat je er al te veel werk aan hebt. Uiteraard kan je het ook in de oven klaarmaken, maar aangezien ik wat vaker de airfryer wil inzetten -en niet alleen voor snacks en friet- bedacht ik me deze aardappelgratin hierin te doen.

Aardappelgratin recept airfryer

Dit was voor mij de eerste keer dat ik deze aardappelgratin gemaakt heb en het was direct een succes hier in huis. Aardappels zijn gezond én lekker. Helemaal als je ze op deze manier klaarmaakt. Althans, dat is de bescheiden mening van iedereen hier thuis!

aardappelgratin recept airfryer

Wat heb je nodig voor dit aardappelgratin recept voor in de airfryer?

  • 3 lepels heksenkaas
  • 3 lepels philadelphia
  • een beetje kookroom
  • zout en eventueel wat peper
  • zakje voorgekookte aardappelschijfjes
  • flinke hand geraspte kaas
  • ovenvast schaaltje voor in airfryer

recept aardappelgratin sausje

Hoe maak je dit aardappelgratin recept?

Allereerst maak je het mengsel door de heksenkaas, de philadelphia en de kookroom te mixen. Voeg naar smaak wat zout en eventueel peper toe.

Zet vervolgens de airfryer op 190-200° om voor te verwarmen.

Smeer een klein ovenvast schaaltje in wat in je airfryer past in met wat boter of olie. Begin met een klein laagje van je mengsel en leg daarop een laagje aardappelschijfjes. Daarbovenop weer wat van het mengsel en dan weer een laagje aardappelschijfjes.

Zo ga je door totdat je als laatste een laagje aardappelschijfjes hebt met daarboven op wat van het mengsel. Daar strooi je de flinke hand geraspte kaas overheen.

aardappelgratin recept

Je airfryer is inmiddels opgewarmd dus je schaaltje kan in de airfryer. Stel de timer in op 20-25 minuten en daarna heb een heerlijk aardappelgratin recept uit de airfryer!

Aangezien de temperaturen per airfryer wat kunnen verschillen is het slim om tussendoor eventjes voor de zekerheid te checken hoe het staat met je heerlijke aardappelgratin. Gaat het wat te hard? Doe dan wat aluminiumfolie over je schaaltje heen, of zet de temperatuur van de airfryer wat lager.

Hoe reserveer je dit recept?

Je kan dit aardappelgratin recept met vanalles combineren natuurlijk. Wij eten het graag ‘simpel’ met gestoomde bloemkool of gestoomde broccoli en een stukje vlees of vis.

Eet je deze aardappelgratin met bloemkool en hou je nog wat bloemkool over? Maak dan de dag erna deze overheerlijke bloemkoolnuggets uit de airfryer!

9 gedachten over “Aardappelgratin recept voor de airfryer, heerlijk en klaar in 20 minuten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven