Abonnementskosten onder de loep: hoeveel geef je eigenlijk uit?

Je abonnementskosten; in deze maand ben je waarschijnlijk met heel andere dingen bezig. Je bent immers druk geweest om een leuke sinterklaashappening voor het gezin te organiseren, en waarschijnlijk zijn je pijlers nu alweer gericht op een mooie invulling voor de kerstdagen, zodat iedereen blij en tevreden is. Zeker aan het einde van het jaar hebben we eigenlijk al meer dan genoeg te doen. Ben je al aan het ‘shoppen’ geweest voor een nieuwe zorgverzekering? Dat is ook financieel verstandig. Net als het onder de loep nemen van al je abonnementskosten. Doe jij dat wel eens?

Abonnementskosten: een oplopende kostenpost

Het einde van het jaar is een mooi moment om bepaalde zaken onder de loep te nemen, zoals de abonnementen die je hebt lopen. Stiekem geven we er nog een hoop aan uit. En aangezien veel abonnementen via automatische incasso worden betaald, hebben we vaak niet door hoeveel we er eigenlijk aan uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Abonnementen van dag- of weekbladen, de televisiegids of een blad voor de kinderen
  • Televisie abonnementen, telefoon en internet.
  • Abonnementen op sport en andere verenigingen
  • Maaltijdboxen of andere terugkerende producten

Hier gaan vaak grotere bedragen in om dan je in de gaten hebt.
Geen punt als je het kan betalen en er veel gebruik van maakt, maar vaak zijn dit sluipposten die onbewust inbreuk maken op je budget. Bovendien lopen er ook nog al eens abonnementen door waar je misschien niet zo’n behoefte aan hebt. Neem je abonnementskosten daarom eens kritisch onder de loep, en bekijk goed welke er kunnen worden opgezegd. Consuminderen was nog nooit zo makkelijk!

Abonnementskosten verminderen: zo doe je dat

Maak eens een lijstje van alle abonnementen, de kosten en het daadwerkelijke gebruik hiervan. Is dit het waard of besteed je jouw energie en geld liever ergens anders aan?

Kom je tot het besluit dat je onder bepaalde abonnementen uit wilt, stuur dan gelijk een brief of mail. Vermeld je klantnummer en vraag om een bevestiging. Ook al duurt het nog maanden voordat het abonnement stopgezet kan worden, jij bent er in ieder geval op tijd bij. Vaak krijg je dan nog een korting aangeboden. Ben daar kritisch over; zijn lage abonnementskosten reden om het contract voort te zetten, of is het eigenlijk echt iets waar je niet meer op zit te wachten?

Succes met je beslissingen en een fijn sinterklaasfeest.

Check hier meer van Marijke haar uitstekende tips om chaos om te toveren in orde!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven