Accessoires, hoe belangrijk zijn ze eigenlijk?

Een accessoire is NOOIT een detail!

Zo. Dat is eruit.

‘Accessoir’ mag dan wel taalkundig ‘bijkomstig’ betekenen, in modeland is het altijd het meest bepalende object van je gehele outfit. Door middel van accessoires kan je het oog sturen naar je troeven en aandacht wegzuigen naar de mindere kantjes van je look. Een mooie jurk met de juiste schoenen maar in combinatie met een halsketting die blundert, doet de hele outfit teniet. Weet dat blikken zich daar op vastpinnen en niet zelden is je ketting plotseling onderwerp van gesprek geworden, wat vast niet de bedoeling was toen je ‘m om deed.

Foute accessoires zijn dodelijk. Punt.

Nah…dat nuanceer ik even. Soms speelt emotie bij een bepaald item een rol.

Negen jaar geleden baarde ik mijn eerste kind. Gelukkig vond ook manlief het bijzonder knap dat ik een menselijk wezen dat eerst IN mijn buik zat uiteindelijk UIT mijn buik wist te persen. Wat feitelijk gezien niet te doen is maar wel lukte. Als dank, respect en gebaar van kan-ik-als-man-toch-iets-doen, kreeg ik een gouden kettinkje met briljantje, heel fijntjes en subtiel. Omdat ik mezelf ‘briljant’ vond na deze aanslag was dit lieve cadeau meer dan welkom – sterker nog, zwaar terecht! Nadat de hectiek van ‘wow, ik heb een kind’ was gaan liggen, belandde het geschenk in het ‘kettingendoosje’, eenzaam en alleen. Ik ben geen kettingenmeisje… Ik houd niet van goud maar van zilver, niet van subtiel en fijntjes maar van groot en grof… Oei.

Accessoires kunnen je persoonlijkheid onderstrepen: klassiek, casual, sportief of stoer. Goud heeft een chiquere maar vaak ook tuttige uitstraling. Zilver is wat krachtiger en vaak geschikter voor robuuste sieraden.

Wat betekenen sieraden voor jou?

Uiteraard draag je een horloge om te zien hoe laat het is, een riem om je broek op zijn plaats te houden en een tas om je halve leven in mee te sjouwen. Maar het is juist zo leuk om met accessoires te spelen!

  • Sieraden: Een mooi strategisch geplaatst accessoire betekent veel meer voor je totaallook dan een volledige juwelencollectie rond je nek.
  • Sjaals: Beschikbaar in alle stoffen, kleuren en vormen. Ideaal als finishing touch en erg geschikt om je persoonlijkheid te onderstrepen. Probeer eens niet naar de standaardmodellen te grijpen. Durf kleur en opmerkelijke dessins te dragen.
  • Ceintuurs: Broeken en rokken met riemlussen vragen om een ceintuur! Het liefst een leren in plaats van een cheap opzichtig plastic ding met kitsch gesp. Een goede leren basis riem gaat jaren mee en past bijna bij alles. Handig om een klassieke en een stoerdere versie te hebben.
  • Brillen: Een bril maakt of kraakt een gezicht annex een volledig voorkomen. Kies voor een up-to-date, esthetisch verantwoord model dat past bij de vorm van je gezicht.
  • Tassen: Pas de grootte van de tas aan op je postuur. Uiteraard is de gelegenheid belangrijk bij de keuze van de tas. Recht gevormde tassen zijn zakelijker, rond gevormde vaak sportiever. Schoenen, tas en ceintuur op elkaar afgestemd kan altijd maar is inmiddels wat achterhaald.

Ook achterhaald is mijn verhaal over mijn eerste kind. Na kind 2 was het nieuwtje er van af en kreeg ik niks. Dus schonk ik mezelf een knots van een horloge. Na kind 3 idem dito en kocht ik een joekel van een ring. Ze onderstrepen mijn persoonlijkheid en ik draag deze vaak omdat ze bij mij passen. Het kettinkje zal ik altijd bewaren. Het is voor mijn geen sieraad maar een emotie – ook mooi en zeker geen detail!

   

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven