Actie Pepernoot voor kindjes die anders geen pakjesavond vieren

5 December staat al weken op de kaart in heel veel gezinnen. Niet vreemd natuurlijk, want de Sint loopt met al zijn pieten alweer een paar weekjes door ons land. Temeer reden voor Actie Pepernoot en ik zal je vertellen waarom…

actie pepernoot

Schoen zetten, gekke capriolen uithalen met De Kleine Huispiet, naar het dorp voor het Glazen Pietenhuis, er is hier in huis iedere dag wel wat te doen rondom Sint en piet. Verlanglijstjes zijn al lang geschreven en een deel ervan ligt al klaar op zolder om uitgedeeld te worden.

Waarom Actie Pepernoot ?

Maar helaas is de Sinterklaastijd voor circa 400.000 kinderen in ons land helemaal niet zo’n leuke, feestelijke periode: Maar liefst 1 op de 9 kinderen leeft in een gezin of instelling waar voor basis uitgaven zoals eten en kleding net aan ruimte is. De teleurstelling is dan ook groot wanneer de schoen op 5 december leeg blijft. Je moet er niet aan denken… al die kindjes (1 op de 9 vind ik nogal wat, zo in ons eigen land) die in de klas horen wat hun vriendjes en vriendinnetjes allemaal hebben gekregen terwijl ze zelf niets hebben gehad.

Ik krijg er een brok van in mijn keel. Nationaal Fonds Kinderhulp organiseert daarom dit jaar voor de 16e keer ‘Actie Pepernoot’, waarbij geld wordt ingezameld om zoveel mogelijk kinderen in het land alsnog blij te maken met een Sinterklaascadeau.

Dit doen zij samen met de VriendenLoterij en Radio Veronica. Zo is Radio Veronica’s Veroniklaas de afgelopen weken door het land getrokken om aandacht te vragen voor de actie. Op 4 december voert hij zijn laatste opdracht uit door een special guest, namelijk Waylon, mee te nemen naar de speciale live-uitzending op het Veronicaschip. Hier wordt de tijdens de grote finale van Actie Pepernoot bekend gemaakt hoeveel kinderen in Nederland op 5 december alsnog pakjesavond kunnen vieren! Vorig jaar waren dit 51.084 kinderen en het lijkt erop dat dit aantal voor 5 december 2015 overstegen zal worden.

Wat een fantastische actie! Wil jij ook nog graag meedoen aan Actie Pepernoot? Dat moet geen probleem zijn, want je kan deze hele week nog meedoen en doneren om een kindje in ons eigen land ook te voorzien van een fijne pakjesavond.

Wordt jouw eigen pakjesavond ook fijner door!

Deel je dit artikel mee om ervoor te zorgen dat het bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht gebracht wordt ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven