Actieve vakantie gezin; Algarve is aan te bevelen zo ontdekte ik

Voor iedereen die denkt dat ik tijdens de persreis naar Portugal alleen heb geslapen, gedronken en gegeten… je hebt (bijna) gelijk 😉 . We zijn ook actief geweest uiteraard om te kijken hoe zo’n actieve vakantie met gezin ingevuld kan worden in de Algarve en in de omgeving van Lissabon.

Actieve vakantie gezin; in de Algarve

Off we go… om 5 uur in de ochtend vliegen en om 4 uur in de middag door de bossen van de Algarve galopperen. Tja, waarom niet? Op het programma van de persreis stond de keuze; golfen of paardrijden. Ja duhuh! Dat wordt uiteraard paardrijden! En wat was het lekker. Ik denk dat het wel 12 jaar geleden is dat ik zo heerlijk door de natuur gereden heb. Even he-le-maal niets. Je hoofd leeg maken.

actieve vakantie gezin paardrijden

Paardrijden in de Algarve op dag 1, actieve vakantie gezin ?

Het Pinetrees Riding Centre ligt op een klein stukje rijden van het Martin hal Quinta Family Golf Resort en is een perfecte afspiegeling van hoe een manege zou moeten werken. Zeker als het gaat om onbekenden die graag een buitenrit willen maken. Formulieren invullen, omkleden (alle kleding is aanwezig, rijbroek, chaps, schoenen, cap, hoe ideaal!) en proefrijden. Eerst wordt er door madame Beverly Gibbons beoordeeld hoe je rijdt. Gelukkig kwam ik prima door de ballotage commissie 😉 en startte mijn buitenrit met Christian al na 5 minuten. De rest moest nog even wachten. Twee dagen later voelde ik nog dat het een fantastische rit is geweest, haha. Ook leuk om dit tijdens een actieve vakantie met je gezin te doen toch?

actieve vakantie gezin fietsen

Hup, hup, hup mountainbiken op dag 2

Met de spierpijn nog in mijn lijf van het paardrijden stapte ik op dag 2 op de mountainbike (ja echt!). Een fiets regelen op de resorts van Martinhal is geen probleem (ook niet voor kinderen) en dus gingen wij op stap met mister Belgique die een jaar loopbaanonderbreking had opgenomen om als fietsbegeleider rond te touren.

Deze activiteiten kan je uiteraard oppakken vanuit ieder vakantieadres. Zit je bijvoorbeeld in een van de leuke vakantiehuizen van Interhome dan kan je vast wel bij de lokatie fietsverhuur terecht.

Ook leuk dus voor een actieve vakantie met je gezin, een stukje fietsen. Heuvel op, heuvel af, door het rulle zand en over het asfalt. We hebben het allemaal gedaan. Ik ben niet zo’n fietser, maar de fantastische uitkijkpunten die maken het helemaal in orde. En voilà, ook de kater is na de fietstocht verdwenen 😉 . Ik kan me wel voorstellen dat je kleinere kinderen achterop neemt. Of anders zo nu en dan een dutje in de rug geeft om ze een beetje gas mee te geven. Moet je kijken naar deze plaatjes!

actieve vakantie gezin

actieve vakantie gezin, uitkijkpunt

Actief met je gezin op pad hoeft overigens niet altijd te bestaan uit sportieve activiteiten. Er zijn ook genoeg leuke dingen te zien. Wij zijn op dag 3 van de Algarve richting Lissabon gereisd, zoals je in mijn reisplan hebt kunnen lezen.

Actieve vakantie met gezin omgeving Lissabon en Cascais

Aangezien we een rit was van 3 uur achter de rug hebben besteden we de rest van de dag aan overheerlijk eten, een beetje bijkomen ”en een heerlijke massage. Voor mij kwam deze op precies het juiste moment, aangezien de spierpijn mijn lijf had overgenomen na het paardrijden en de fietstocht 😉 .

En om nog even in te gaan op de service van Martinhal… na de massage werd ik bedankt door de masseuse 😉 . Ik wist niet hoe snel ik moest stamelen ‘Nooooo, thank you’. Even nagenieten met een smaakwatertje en wat nootjes deed ik hier… snap je nu waarom ik al weer terug wil? Even de boel de boel laten en lekker relaxen tijdens een actieve vakantie met je gezin hoort er ook bij!

actieve vakantie gezin massage

Op dag 4 stond het maken van tripjes in de omgeving op de planning. En laat het nu net mistig zijn buiten ;). Van de 365 dagen per jaar telt Portugal 300 dagen met zon, helaas was dit er niet een van. Voor mijn 40+ huidje overigens prima om even een dagje af te koelen hoor, maar wel jammer van de uitzichten!

Bezoek aan Palácio da Pena

Op naar Sintra. Een bijna Disney-achtig kasteeltje komt langzaam achter een mistlaag tevoorschijn. Het is het Palácio da Pena, het vroegere zomerverblijf van de Koninklijke familie. Het lijkt wel alsof ik in een sprookje beland ben, en ik weet zéker dat mijn kinderen dit ook fantastisch zouden vinden. Een beetje semi actief met het gezin tijdens een actieve vakantie.

Tijdens de tour van de gids laten wij ons op het hart drukken dat het uitzicht adembenemend is. Ik zal je even het verschil laten zien tussen mijn foto en eentje die bij mooi weer gemaakt is 😉 .

actieve gezinsvakantie palacio da pena

actieve vakantie gezin palacio da pena

Need i say more?

palacio da pena bezoeken

Gelukkig was het binnen net zo sprookjesachtig en heb ik daar wel mooie foto’s kunnen maken!

Uiteraard moet er ook vandaag weer geluncht worden, wat we in Martinhal Cascais doen om vervolgens de nodige calorieën er weer af te werken in de speeltuin 😉 .

actieve vakantie gezin speeltuin

In de middag trekt het gelukkig weer wat open en gaan we nog even Cascais in om de sfeer van dit stadje op te snuiven. Even lekker slenteren langs Casino en strand zorgt ervoor dat we ook die dag weer voldoende indrukken op doen, super leuk stadje! Pssstt… ook hier doet manneke pis zijn best 😉 .

cascais actieve vakantie gezin

Tip: Bekijk ook eens Porto en omgeving

Lissabon op dag 5, me like

Lissabon is zeer geschikt voor een actieve vakantie met je gezin als je ook van een beetje cultureel en city hoppen houdt. Onze laatste dag vertoeven we hier om een kijkje te nemen in het nog te openen Martinhal Chiado hotel waarvan ik je in mijn vorige blog al een kiekje liet zien. En natuurlijk maken we ook met de groep bloggers Lissabon onveilig! V

an adembenemende views tot lieve kiekjes bij de love slots… take your pick! Bij ‘binnenkomst in Lissabon zie je dit klooster, fantastisch vind je niet?

actieve vakantie gezin lissabon klooster

Zoals we in Amsterdam op de Leidsegracht een brug met slotjes kennen en ook de Ponte Vecchio in Florence versierd is, zo hebben ze ook hier in Lissabon een plekje voor lovers die elkaar op deze manier eeuwige trouw willen beloven, cute!

liefdesslotjes Lissabon

En last but not least, een fantastisch uitzicht van een van de torens in Lissabon welke neit mag ontbreken natuurlijk in deze range van actieve dingen om te ondernemen.

actieve gezin vakantie Lissabon

Wat denk jij, zou het iets voor jou en je gezin kunnen zijn, zo’n actieve vakantie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven