Tips voor leuke (buiten) activiteiten in de voorjaarsvakantie

Heb je een vakantie geboekt voor de voorjaarsvakantie of blijf je -zoals zovelen- toch deze weken nog thuis? Veel mensen hebben er in deze periode behoefte aan om lekker naar buiten te gaan, er op uit te trekken en liefst een weekje of twee door te brengen in een andere omgeving. Maar met de overvolle campings in Nederland en de stijgende tarieven is het soms misschien net zo leuk om andere activiteiten te doen en te bedenken voor de voorjaarsvakantie.

We geven je wat tips zodat je de komende weken goed door kan komen!

Stockfoto van geocachende kinderen door SpeedKingz

Leuke activiteiten voor de voorjaarsvakantie

Wij gaan er wel een klein weekje tussenuit, maar onderstaande activiteiten kan je op je vakantie adres doen, maar ook gewoon als je lekker thuis blijft in deze voorjaarsvakantie. Wat ga jij doen deze weken? Rij jij alle buitenspeeltuinen in Nederland af, of ga je wat anders doen?

1. Geocachen

Het is voor ons al weer jaren geleden, maar toen we afgelopen Koningsdag een lange boswandeling maakten met vrienden kwamen de verhalen van het geocachen weer naar boven.

Wat was dat toch ontzettend leuk om te doen met de kinderen. Een heerlijke buiten activiteit voor in de voorjaarsvakantie, of gewoon lekker op een zondag. Je trekt met je gezin de bossen in, of zoekt een ander gebied uit waar zich een cache bevindt.

Met een app op je telefoon, of een speciale geocache GPS ontvanger, kan je de leukste routes lopen met je kinderen op zoek naar een schat. In je eigen buurt, of je rijdt eerst ergens anders naartoe. Net waar je zin in hebt.

Het zoeken naar de ‘schat’ maakt dat je een doel hebt. Dat werkt voor de kinderen altijd goed in zo’n activiteit en zorgt ervoor dat ze lol blijven houden in het wandelen. Hou er wel rekening mee dat als je met een app op je telefoon werkt, je continue de gps aan hebt staan op je telefoon en deze dus sneller je accu leegtrekt.

Neem wat lekkere dingen mee voor onderweg en je hebt zo een dagje vermaak voor de boeg dat niets kost.

Tip: hier vind je nog meer toffe apps voor als je buiten bent en inspiratie voor geocaching met kinderen.

2. Ga het water op

Het kan dan nog niet heel lekker weer zijn, het water trekt altijd. Misschien is zwemmen nog geen optie, maar op een supboard staan kan ook als het nog wat frisser is.

Wat onze kinderen betreft mag dit wel als een van de activiteiten voor een voorjaarsvakantie op de lijst staan. Ik vind suppen zelf trouwens ook erg leuk. Heerlijk om op een watertje in de buurt te doen, maar ook érg leuk om bijvoorbeeld in Giethoorn ofzo te doen, tussen de huizen door.

Je kan natuurlijk een supboard huren, maar heb je echte waterliefhebbers in je gezin dan is het een hele goede optie om een supboard te kopen. Zeker zo’n opblaasbare variant die je eenvoudig mee op vakantie neemt. Zo kan je niet alleen in de voorjaarsvakantie in Nederland genieten van het suppen, maar ook als je weer op vakantie kunt naar het buitenland.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om het water op te gaan in een bootje of iets dergelijks. Maar als je kinderen er de leeftijd voor hebben dat ze zelf lekker actief kunnen zijn met zo’n supboard dan is dat optimaal. De hele dag samen in een bootje gaat eerder vervelen dan zelf sportief bezig zijn.

3. Even een terrasje pakken

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar een terrasje pakken valt tegenwoordig onder de noemer ‘iets bijzonders doen’.

Het is al zo lang geleden dat we spontaan op een terrasje konden zitten, dat dit nu gewoon een van onze activiteiten in de voorjaarsvakantie gaat worden. Weer of geen weer… we gaan zeker te weten een terrasje pakken in Zeeland.

4. Stenen schilderen met kleinere kinderen

Deze activiteit is niet (meer) weggelegd voor pubers, maar stenen schilderen is voor kleinere kinderen echt een hele leuke activiteit. En als je mijn blog hierover leest, dan zie je ook dat het niet alleen gaat om het schilderen ervan, maar ook om het later verstoppen van de stenen.

En het zoeken van stenen die door anderen beschilderd zijn. Een beetje à la geocachen alleen iets minder gestructureerd 😉 .

5. Gratis uitjes in de meivakantie

Er zijn genoeg plekken waar je naartoe kan voor leuke activiteiten in de voorjaarsvakantie. Check bijvoorbeeld deze gratis uitjes in de meivakantie, daar zit ongetwijfeld nog iets tussen wat je niet gedaan hebt, of waar je niet geweest bent en dat nu toch open is.

6. Rij naar Doel, of toch maar liever niet…

Stap in de auto en rij naar Doel. Dat is wat er op het puntje van mijn tong lag toen ik de leukste activiteiten voor de voorjaarsvakantie opnoemde. Maar jammer maar helaas… het advies is nog steeds ‘niet reizen’.

Mijn tip om het plaatsje Doel in België eens te gaan bekijken geldt nog steeds, maar doe dat dan maar een andere keer als er geen negatief reisadvies meer is. In dit spookstadje is heel veel graffiti te vinden op de muren van de -veelal- leegstaande huizen. Een bizarre gewaarwording en heerlijk om een dagje rond te struinen.

Wat je nu wél kan doen is de graffiti ‘dan maar’ thuis maken. Nu is het even de vraag of je daar een muur van je huis aan op wil offeren, maar je kan natuurlijk ook materialen in huis halen waarop de graffiti gemaakt kan worden. Slim om in de tuin te doen met die spuitbussen, maar wel een super leuke activiteit!

7. Gun je kinderen een ja-dag

Een van de wensen die Lotte vaak heeft voor een vakantie dag is het hebben van een ja-dag. Een ja-dag houdt in dat ik op die dag alleen maar ‘ja’ mag zeggen op alles wat er gevraagd wordt.

Nu snap ik dat dat een risico is, want als je je echt aan die afspraak wilt houden dan kunnen ze alles wel vragen. Dus ik geef altijd vooraf aan dat ik ook mijn grenzen heb. En dat snapt Lotte natuurlijk ook wel. Waar die grens ligt dat bespreken we niet.

We gaan er dus vanuit dat ik overal ‘ja’ op zal zeggen, totdat ik denk dat het echt niet kan. Een van de favoriete dagen en activiteiten van Lotte dus en ook in de voorjaarsvakantie staat hij weer gepland.

Ga bijvoorbeeld winkelen en zeg ja op alles wat ze graag willen hebben, zeg ja op uren achter elkaar gamen, of op lekker sushi eten in de avond.

Zeg ja op snoep en chips wanneer ze maar willen en ga zo maar door. Ik merk altijd dat Lotte al zoveel plezier heeft in aanloop naar deze dag dat ik daar zelf al vrolijk van word. En wordt het écht te gek? Tja… dan weet ze dat ik ‘Nee’ zal zeggen. Ook op een ja-dag.

En dat maakt dan weer dat ze eigenlijk heel zorgvuldig met haar vragen omgaat.

8. Ga met de Twizy op pad

Wij hebben vorig jaar een gps tour met een electrische auto gedaan. Met een Renault Twizy door de duinen heen scheuren of het bollenlandschap verkennen. Heel leuk om te doen en ook echt coronaproof. Ideaal!

Ik wens jullie super veel plezier in deze voorjaarsvakantie en hoop dat je met bovenstaande activiteiten toch een gouden randje aan deze vakantie weet te breien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven