Acupunctuur milt; mijn emoties worden me de baas

Dat de acupunctuur en milt direct verbonden staan met mijn emoties, dat ondervind ik aan den lijve. Acupunctuur werkt op alle organen en als ik wederom naar de acupuncturist ga blijkt dat acupunctuur milt de oplossing is.

acupunctuur milt

Acupunctuur milt; mijn emoties nemen de overhand

“Hoe gaat het?” vraagt ze. Ik zeg dat ik uiteraard nog steeds hoest, maar dat het verder best goed met me gaat. “Best goed?” vraagt ze. Als ik haar na een paar seconde weer aankijk moet ik toegeven dat het helemaal niet zo goed met me gaat, want ik heb totaal geen conditie, zit midden in de overgang en ben altijd moe. Doodmoe! Ondertussen tikt ze ijverig op de laptop die tussen ons in staat en knikt af en toe ter bevestiging dat ze me hoort.

“Doe je bovenkleding maar vast uit” zegt ze en dit keer ben ik er wel op voorbereid. Tevreden kijk ik naar het keurige setje dat ik die ochtend heb aangetrokken en denk vol walging terug aan de vorige keer toen ik hier in mijn “foute onderbroek” stond.

Energie van de organen voelen

Ik mag op de behandeltafel plaatsnemen en de komende vijf minuten richt ze haar aandacht op mijn polsen. “Wat voel je nou?” vraag ik nieuwsgierig. “Ik voel de energie van je organen, maar ik moet me even concentreren” zegt ze ernstig. “Met name de energie van je nieren en milt is erg laag”, zegt ze als ze klaar is. Ik vraag haar wat dat betekent, want los van het feit dat ik nog steeds sceptisch ben, snap ik niet veel van deze oosterse geneeswijze.

Als ze me uitlegt dat de milt onder ander zorgt voor de balans in emotie, voel ik gelijk de tranen achter mijn ogen prikken. Mijn vertrouwen neemt met de minuut toe, want alles wat zij daarna zegt over acupunctuur van de milt klopt als een bus. “Drink je wel genoeg?” vraagt ze. Ik vertel hoeveel ik op een dag drink en ze schudt meewarig haar hoofd. “Je moet echt meer drinken hoor, want je bent behoorlijk aan het uitdrogen!” “Kijk…” zegt ze. “Als ik met mijn duim je huid indruk, hoort hij gelijk terug te veren”.   Daar schrik ik toch wel van. Ze legt uit dat een mens minstens anderhalve- tot twee liter vocht per dag nodig heeft en dat koffie en thee daar niet bij horen. (omdat die juist vocht aan het lichaam onttrekken).

Daar lig ik dan voor de acupunctuur milt

Er worden op diverse plaatsen naaldjes in mijn huid geprikt en gelukkig voel ik er weinig van. Het bijzondere is wel, dat als ze een naaldje in mijn enkel zet ik het bij mijn hals voel. Als alle naaldjes een plek hebben gekregen voel ik mij een soort stekelvarken en moet ik even denken aan een oude reclame van een bekende verzekeringsmaatschappij. De man moest uit een brandend huis springen met honderden naaldjes in zijn lijf, terwijl er onder zijn raam (minstens twee verdiepingen lager) brandweermannen klaar stonden met een valscherm. “Auw…”

Ik krijg een aluminium deken over me heen, die onverwacht licht en warm blijkt te zijn en langzaam doezel ik een beetje weg. De rustgevende muziek helpt me om de dingen die ik deze dag nog moet gaan doen even te vergeten. Acupunctuur… die chinezen zijn zo gek nog niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven