Leuke wijn adventskalenders

Hou je van wijn? Of ken je iemand die een echte wijnliefhebber is en zoek je een cadeautje voor hem of haar? In beide gevallen is een wijn adventskalender natuurlijk een prachtig cadeautje (ja, ook voor jezelf). Welke wijn adventskalenders zijn er? Wij nemen je mee in de wereld van wijn adventskalenders.

adventskalender wijn

9 x de adventskalenders met wijn van 2023

Ook in 2023 kan je een wijn adventskalender kopen. De kalenders zijn er met bijvoorbeeld alleen rode of alleen witte wijnen. Maar er zijn er ook die beide hebben.

Je krijgt iedere dag een lekker wijntje en dat 24 dagen lang. Natuurlijk zijn het dan ook 24 verschillende wijntjes. Meestal genoeg voor 1 glas wijn. Soms gaat het om 12 flesjes wijn.

Dat je zo’n adventskalender als wijnliefhebber wel leuk moet vinden, mag duidelijk zijn.

Boxiland wijn adventskalender

De Boxiland wijn adventskalender biedt 24 unieke wijnen en bevat zowel witte als rode wijn. Je krijgt er ook een omschrijving van iedere wijn bij. De wijnen zijn afkomstig van internationale wijnhuizen. De kalender bestaat uit een grote doos en heeft een mooie kerstafbeelding.

Je kunt deze kalender bestellen bij Amazon voor €79,90.

Aldi wijn adventskalender

Ook Aldi heeft sinds een aantal jaar zijn eigen wijn adventskalender. De doos is rechthoekig, groen en daarin zitten dus 24 vakjes. Achter ieder deurtje vind je een klein flesje wijn.

Wijnen die je hierin kunt vinden zijn onder andere Kaapse Pracht, Gran Livenza Cava en Adega de Pegões. Omdat het zulke verschillende wijnen zijn kan je ook eens iets heel anders uitproberen en misschien wel hele nieuwe smaken ontdekken.

Overigens ook leuk: Aldi verkoopt ook zijn eigen bier adventskalender!

De Aldi adventskalender wijn is waarschijnlijk vanaf medio november verkrijgbaar in de winkel en kost €49,99.

12 nights of wine

12 nights of wine biedt een wijnkalender met, je raadt het al, 12 wijntjes uit Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en meer. Een mooie doos met 12 vakjes waar een wine tube (een buisje met wijn) achter te vinden is. Laat je dus lekker verrassen, want je kunt echt niet zien wat er inzit!

De 12 nights of wine adventskalender is te koop bij de Bijenkorf voor €44,95.

Jumbo wijn adventskalender

24 verschillende wijntjes, per glas verpakt in elegante buisjes en een mix van zowel rode als witte wijn: dat is de Jumbo variant. De wijnen komen van over de hele wereld en je krijgt er ook een wijnkaart bij. Hierop vind je uitgebreide informatie over de wijnen. Wel zo leuk om zo te weten wat je nu eigenlijk drinkt. Verpakt in een elegante zwarte doos.

Wil jij deze leuke wijn adventskalender? Je koopt hem bij de Jumbo voor €49,95.

Prestige Port wijnkalender

Prestige Port wijnkalender is misschien duur.., maar het is echt een premium product. De adventskalender is dan ook geen kartonnen doos, maar een prachtige luxe houten ladekast en kan daardoor meerdere jaren gebruikt worden.

Je krijgt 24 flesjes van de meest bijzondere ports erbij. Zowel vintage tot heel exclusieve ports. Via een QR-code op de fles kun je een filmpje bekijken, waarin Oscar Quevedo iets over deze wijn vertelt.

De Prestige Port adventskalender kost €394, je kunt echter ook elk jaar een refill kopen voor €225.

Lisade wijn adventskalender

De Lisade wijn adventskalender is een houten kerst adventskalender en daarmee weer heel uniek. Het gaat hier om een rond houten model, waar 12 gaten in zit. Je moet hem nog wel zelf vullen met flessen miniwijn.

Je kunt het dus helemaal aanpassen aan de smaak van de ontvanger. Het is misschien meer werk dan een kant-en-klare kalender, maar eigenlijk net zo leuk. Zo maak je er immers iets heel persoonlijks van!

Het is eenvoudig in elkaar te zetten en je zou het uiteraard na de kerst ook nog gewoon kunnen gebruiken om flesjes wijn in te bewaren.

Deze DIY adventskalender is er in twee maten, de grote variant kost €94 en de kleine variant €79. Op het moment van schrijven is hij overigens flink in de aanbieding.

Wijnbeurs

Twaalf soorten wijn zitten verstopt in deze luxe Wijnbeurs wijn adventskalender. Er zitten 12 handige wijn-tubes in en bevat zowel rode- als witte wijn en zelfs rosé. Ook dessertwijn is erbij inbegrepen.

Er zit een proefbrochure bij zodat je nog meer info over de wijnen krijgt. De verpakking is luxe en daarmee een mooi cadeau om te geven. Of misschien wil je jezelf deze adventskalender cadeau geven?

De Wijnbeurs adventskalender wijn kost slechts €39,99.

Etsy: een boom om zelf te vullen

Bij Etsy vind je veel leuke wijn adventskalenders. Het is wel even opletten waar het pakket vandaan moet komen, want de invoerrechten maken het soms heel erg duur.

Je kunt hier ook enkel een boompje bestellen, waar je dan zelf de flesjes wijn of likeur in moet doen. Misschien is dat ook wel een heel leuk idee! Zo kun je het een leuke persoonlijke twist geven.

Via de zoekfunctie vind je dus diverse wijn adventskalenders op Etsy, hier vind je in ieder geval de kerstboom variant vanaf slechts €16,55 (zonder flesjes wijn).

Persoonlijke labels voor je wijnflessen

Bij Etsy kan je ook gepersonaliseerde wijnfles etiketten bestellen. Ontzettend leuk om zo zelf een adventskalender te maken voor iemand die je kent.

Je selecteert het gewenste aantal labels tussen 4 en 24 en je meldt welke wensen je hebt. Je maakt zo een perfecte adventskalender. Heel uniek en heel persoonlijk. Het gaat om zelfklevende hoogwaardige flesetiketten van het merk Avery.

Voor 4 etiketten betaal je €10,65 en voor 24 etiketten €27,95.

Andere ideeën voor drank-adventskalenders

Je kunt naast wijn ook de ontvanger verrassen met leuke andere adventskalenders met drank erin. Zoals al eerder genoemd zijn er ook leuke kalenders te vinden met bier, port, maar ook likeurtjes.

Je kunt uiteraard ook de DIY modellen gebruiken om andere kleine flesjes drank in te doen en zo een heel gemengde kalender maken. Leuk als iemand gewoon wel van een glaasje van het één of ander houdt en niet echt vast zit aan een bepaald drankje.

Dan is de variatie immers nog groter en de verrassing ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven