De leukste adventskalenders voor kinderen

Iedere dag een vakje openen totdat het kerst is: het is voor kinderen een leuke manier om naar kerst toe te leven en zo te zien hoelang het allemaal nog gaat duren. Maar welke adventskalender voor kinderen koop je?

De keuze in adventskalenders voor kinderen is groot en heel afwisselend. Dus zochten we de leukste voor je op. Want alleen maar een stukje karton openen. en meer is het niet, dat is eigenlijk een beetje erg eenvoudig tegenwoordig.

leuke adventskalenders voor kinderen

De leukste adventskalenders voor kinderen vind je hieronder

Er zijn hele leuke adventskalenders voor kinderen met iedere dag een verrassing! En ook leuk: maak hem zelf! En dan doen we dat ook nog eens op een heel originele manier. Kijk maar snel verder!

Bron: Bol.com

Fidget Toys adventskalender

Een leuke adventskalender voor kinderen is die van Fidget Toys. Het is een kalender met 24 uitschuifbare bakjes en in ieder bakje zit een Fidget. Iedere dag een Fidget cadeautje dus.

Fidget Toys zijn leuke speeltjes die kinderen kunnen helpen die zich niet zo goed kunnen concentreren of stil kunnen zitten. Vaak gaan ze dan dingen doen als op hun nagels bijten of kauwen op onderdelen van bijvoorbeeld kleding.

Nu kunnen ze de Fidget Toys hiervoor gebruiken. Maar ze zijn net zo goed leuk om mee te spelen voor andere kinderen!

Je vindt deze kalender hier online

Bron: Bol.com

Harry Potter adventskalender

Of wat dacht je van een adventskalender van Harry Potter voor je kind? In de geheime lades, reageerbuisjes en toverdrankflesjes zijn verrassingen te vinden.

De themadoosjes zijn kleine souvenirsdoosjes en kunnen dus gewoon opnieuw gebruikt worden. De cadeautjes zijn onder andere een keycord, pennen, pins en bijvoorbeeld oorbellen.

De Harry Potter adventskalender vind je bij Bol.com

Bron: Bol.com

Back to the future van Playmobil adventskalender voor kinderen

Jawel, een Playmobil adventskalender voor kinderen! Hoe leuk is dat. Hierbij krijgen de kinderen iedere dag een Playmobil personage of een accessoire waarmee ze Back to the Future kunnen naspelen.

Het zijn 24 voor gemonteerde vensters waarin deze verrassingen te vinden zijn. Hartstikke leuk voor Playmobilfans.

Ook deze is te koop via Bol.com

Bron: Bol.com
Bron: Bol.com

Nog veel meer van Playmobil

Maar Playmobil heeft nog veel meer keuze hierin. Wat dacht je van Asterix of anders ‘Strijd in de Sneeuw’? Of the horses of Waterfall?  Zoek een thema voor je zoon of dochter die aanspreekt en je hebt een heel leuke kinderadventskalender te pakken!

Alle varianten van Playmobil vind je hier

Bol.com

Adventkalender met snoep

Je moet het natuurlijk wel willen…maar als de kinderen best een snoepje mogen via de adventskalender, dan is dit wel een leuk alternatief voor de vrij standaard uitgave met chocolaatjes.

Amerikaans snoep ligt op je kind (of jou…) te wachten. Verpakt in 24 pakketjes in een mooie doos. Op ieder pakje staat een nummer, zodat je weet welke je hebben moet.

Wil jij je snoepkont verrassen met deze kalender?

Bron: Bol.com

Wildlife of Horse Club van Schleich adventskalender voor kinderen

De adventskalender Wild Life van Schleich zorgt voor een complete speelset voor je zoon of dochter. Het is een dieren adventskalender en iedere dag komt er dus een leuk speeltje bij.

Een wild dier, zoals een olifant, een schatkist, een man en nog veel meer. Naast Wild Life zijn er nog meer sets van Schleich. Zoals bijvoorbeeld de Horseclub. Super leuk om je kinderen te stimuleren met spelen.

Je vindt al deze kalenders hier

Hier te vinden

Autootjes adventskalender voor kinderen!

Een zoon of dochter die gek op autootjes is? Dan kan je deze kalender om advent te vieren vast niet weerstaan. Iedere dag een nieuw autootje!

Alle autootjes zijn verschillend, dus je kind heeft na 24 dagen een prachtig wagenpark bij elkaar verzameld.

Naast gewone auto’s krijg je namelijk ook nog vrachtwagens en bijvoorbeeld service auto’s, een politieauto enzovoort. Je trekt het autootje naar achteren en dan rijden ze dus zelf weg. Bij de doos zit ook een wegenplaat. Niet heel groot, maar natuurlijk wel leuk om mee te spelen met de nieuwe aanwinsten.

Je vindt hem hier.

Zelf maken

Zelf maken met doosjes

Zelf bepalen wat je kind iedere dag mag krijgen in zijn adventskalender? Dat kan met deze adventsdoosjes.

Hiermee maak je op een eenvoudige manier toch een originele adventskalender voor je kinderen. De doosjes krijg je immers en de vulling verzorg je zelf!

Kies je voor snoepjes, kleine cadeautjes of een mix hiervan? Het is helemaal aan jou! Ieder doosje heeft een nummer, dus daarmee is het duidelijk te zien welke open gemaakt mag worden. Met de traditionele kerstversierinkjes past het helemaal bij de kerstdecoratie in je huiskamer…

Zelf je kalender maken met dit pakket?

adventskalender zakjes

Zelf adventskalender maken met zakjes

Een andere leuke manier is het gebruik van 24 zakjes van kraftpapier. Daarbij krijg je ook 24 stickers met nummers erop, zodat je zelf de zakjes mooi maakt.

Je kunt kiezen uit heel veel verschillende motieven en kleuren. Moet je wel even de juiste set kopen, natuurlijk, want iedere set staat dus voor 24 zakjes en motieven in een bepaalde stijl.

Bijvoorbeeld met traditioneel groen en rood en echte kerstmotiefjes. Maar er is bijvoorbeeld ook een blauw/groene met stipjes of een set met alleen cijfers op verschillende kleuren ondergrond.

Zo is er vast één bij die voor jouw kind (of een volwassene natuurlijk) heel erg leuk is. De zakjes vul je naar eigen idee en je sluit ze goed af met de bijgeleverde dubbelzijdige kleefpunten.

Je kunt de zakjes van de adventskalender op een plank neerzetten en je kind er iedere dag één af laten pakken. Maar je zou ze ook aan een koord kunnen hangen en er zo een adventsslinger van maken.

Ook een mooi detail om te weten: deze pakketten worden in Duitsland gemaakt met behulp van een werkplaats voor mensen met een handicap.

Adventskalender zakjes met rendieren

Adventskalender met rendieren voor kinderen

Deze kalender bestaat uit 24 zakjes, die er uitzien als een rendier. Je krijgt er stickervellen bij, zodat je de zakjes leuk kunt aankleden en ook nu vul je zelf de zakjes.

De geweien en buiken van de rendieren zijn voorgesneden, dus je hoeft alleen nog maar te plakken. De zakjes zijn dusdanig stevig dat het ook geschikt is voor cadeautjes. Je kunt de zakjes natuurlijk op een leuke manier ergens neerzetten.

Het zal alleen maar bijdragen aan de kerstsfeer in huis. Ook dit pakket komt uit Duitsland en wordt gemaakt met behulp van een werkplaats voor mensen met een handicap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven