Afgunst: wat vrouwen doen als ze jaloers zijn

Vrouwen die willen winnen van elkaar. Er is vaak een strijd gaande onder het vrouwelijke geslacht en een gevoel van afgunst. Maar waarom? We zijn over het algemeen gewoon hetzelfde toch?

afgunst

Wanneer mannen ruzie met elkaar hebben dan vechten ze het een keer uit of geven elkaar een handdruk en het is klaar. Alsof er niks gebeurd is duiken ze samen een bruin café in om een biertje te drinken. Helaas werkt dat bij vrouwen niet zo. Wij vechten het zelden letterlijk uit. Vaak doen we sneaky, gemeen en een beetje achterbaks. Zonder elkaar aan te raken maken we elkaar het leven zuur.

Afgunst vrouwen; concurrentie alom

Vrouwen hebben het gevoel altijd te moeten concurreren, zelfs met vriendinnen. Herken je dat stiekem ook een beetje? We letten overal op. Wat voor kleren heeft ze aan, hoe zit haar haar, hoe heeft ze haar make up gedaan en zijn haar nagels gelakt. We zien het allemaal en dat maakt onszelf een tikkeltje onzeker… en daar begint het gevoel van afgunst.
Een uitje samen? Als ik op platte schoenen ga, voel ik me een beetje lomp wanneer mijn vriendin palen tot gunter draagt. Maar wanneer ik hakken draag, en zij sneakers, dan voelt zij zich een dwerg, ik ben immers van mezelf al lang. Tegenwoordig appen we elkaar eerst even voor de dresscode 😉 , wel zo handig.

Wat zijn we hard voor elkaar. Dat hebben we met onze vriendinnen maar nog erger wordt het als het om vrouwen gaat die geen vriendin van je zijn. Een vurige blik kan al veel doen.
Een tijdje geleden liep ik in de stad. Er liep een meisje dat een onwijs leuk jurkje aan had, dus daar keek ik naar. Waarna ik een verwaande blik van haar teruggeworpen kreeg, wat kijk je? Kan je het zien?!… uhm pardon, ik trok alleen mijn wenkbrauwen op en zei niets. Ik keek alleen maar omdat ze er leuk uit zag, maar haar gedrag verpeste dat hele beeld. Mijn oordeel over haar lag meteen klaar, dat snap je wel 😉 , terwijl ze misschien alleen maar onzeker was.

Lees ook: jaloers op de werkplek van een ander

Jaloezie onder vrouwen gaat ver en lang niet altijd over een man. Het zit in ons. We kunnen jaloers worden om het uiterlijk van een andere vrouw, haar haar of afgunst voelen vanwege haar carrière. Maar ook simpelweg als we elkaar niet mogen, en dat is verrassend snel. Gelukkig denkt niet elke vrouw op deze manier.

Onder mannen bestaat dit veel minder. Mannen kunnen elkaar oprecht bewonderen en waarderen zonder jaloers op elkaar te zijn. Daar kunnen we best een voorbeeld aan nemen.

afgunst vrouwen

Een aantal gênante voorbeelden van afgunst

Ze.nl deed onderzoek en ondervroeg de dames op dit gebied. De allerergste streken kwamen naar boven. Zo waren er genoeg dames die hun vriendin expres calorierijke dingen cadeau gaven omdat ze niet wilden dat zij zou afslanken.
Eveneens waren er diverse vriendinnen die aangaven met opzet hun vriendin een lelijke outfit aan te hebben gesmeerd, omdat ze er normaal gesproken altijd zo mooi uitziet.
Daarnaast zijn er regelmatig (toekomstige) relaties op de klippen gelopen omdat de dames zelf geïnteresseerd waren in de date van hun vriendin of jaloers waren op haar ‘perfecte leventje’.

Meisjes meisjes toch! Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties en of jullie ook weleens zoiets gedaan hebben. Kom maar eens op met die sappige details (als je durft 😉 )!

4 gedachten over “Afgunst: wat vrouwen doen als ze jaloers zijn”

 1. Nou ik ben 49 jaar ge trouwt en er is n vrouw die me steets latig valt ze is n achter noicht van me man ze is zo verlieft op hem wij hebben 3 dochters 7 kleinkinderen 7 achter klein kinderen en nog steets loop ze achter me man aan haa ma ze krijg de kanst niet me man wil niks van haar weten

 2. Wat toevallig! Hier had ik het vandaag nog over met een paar vrouwelijke collega’s! Wat zou het af en toe toch heerlijk zijn om een man te zijn.. 😉
  Ik kan gelukkig in alle eerlijkheid zeggen dat ik nooit zoiets geflikt heb bij een vriendin!

 3. Avatar foto
  Leonie van Mil

  Nog nooit iets gemeens naar vriendinnen gedaan, maar jezelf vergelijken of jarloers zijn herken ik wel. Dat is het jammere van vrouw zijn.

  1. Helaas hoe moet ik met afgunstige vrouwen omgaan? die me niet meer willen groeten,me negeren,omdat ik er goed uitzie,en nog steeds goed ben in mijn sport.o.a.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven