Africa By Light: een fantastisch lichtspektakel in de Beekse Bergen

Zijn jouw kinderen dol op een dagje dierentuin? Of ben je er zelf gewoon nog steeds hartstikke gek op? Jong en oud kunnen genieten van een dagje tussen de dieren, maar tegenwoordig kan je zelfs in de avonduren een bezoekje aan de dierentuin brengen. Bang in het donker? “Dan doen we toch een lichtje aan”, dachten ze in de Beekse Bergen. En Africa by Light was geboren! Hadden ze vorig jaar de stille hoop dat ze hier een terugkerend evenement van konden maken, dit jaar willen ze maar al te graag vorig jaar overtreffen. Ik mocht met mijn gezin een kijkje nemen bij de Beekse Bergen in het donker en ik kan je wel zeggen… dit is met recht een stip-tip te noemen! Wij waren aangenaam verrast, lees maar mee!

Africa by light

Africa by Light entree

Wat is Africa by Light?

Africa By Light is een samenwerking tussen safaripark de Beekse Bergen en China Light. Hou je wel van een goede lichtshow, van wilde dieren, en een lekker winters tafereeltje? Dan is dit jouw uitje. Uiteraard bekijk je deze spectaculaire verlichte dieren niet vanuit je luie stoel! Africa By Light is een wandelroute van 2,5 kilometer door het safaripark. Over het standaard wandelpad van het park, alleen nu volledig ‘omgeven’ door de lichtgevende dieren en planten. Maar dat is niet alles…Africa by Light start route

Africa by Light olifant

De Big Five, van leeuw tot (licht)slang

Wilde dieren, die blijven toch spannend. Gelukkig hoef je bij Africa By Light niet bang te zijn voor scherpe klauwen en lange tanden. De dieren zijn namelijk prachtige lichtgevende standbeelden. De neushoorns en olifanten kan je nog welterusten wensen. Leuk ook, want ik had mama en baby olifant nog met het olifantentransport binnen zien komen een tijdje geleden!

Lees ook: Bijzonder olifantentransport Beekse Bergen

De rest van de dieren in het park zijn al naar dromenland in hun nachthokken. Alhoewel wij nog wel een glimp opvingen van een van de hyena’s die blijkbaar nog geen slaap had 😉 .

Africa by Light draak

Africa by Light zebra

De innerlijke mens

Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd, want tussendoor kom je legio kraampjes tegen waar je Glühwein en stamppot kan scoren. Tenzij je liever voor een Afrikaans kerstmaaltje gaat natuurlijk, ook de restaurants zijn open! Daarna is niets leuker dan om een grote vuurschaal met zijn allen een paar lekkere marshmallows te roosteren of een heerlijke wafel als toetje te pakken.

Africa by Light haardvuur

Of met een warme chocomel (en dito cappuccino voor papa en mama) het optreden van Djambo -de Mascotte van de Beekse Bergen- te volgen. Weet jij waar olifanten bang voor zijn?

Africa by Light lasershow

Fantastische lasershow

Naast dat je je kan laten verrassen door alle lichtgevende objecten is er ook een fantastische lasershow te bezichtigen aan het begin van het park. Ondersteunt door stoere muziek vliegen de laserstralen door de lucht en vormen er zich fictieve wolken. Nog niet eerder heb ik zelf zo’n spectaculaire lasershow gezien en ook de kinderen waren behoorlijk onder de indruk! Check ook de video even voor meer beelden.

Africa by Light manen

Een must-see voor fotografen

Ben je fotograaf? Dan vind ik dit lichtspektakel een must-see. Wij fotograferen alleen maar een beetje voor de lol, maar waren al volledig in extase en ik kon dan ook maar met moeite een keuze maken uit alle foto’s die we gemaakt hebben. Als pro kan je helemaal je hart ophalen!

Africa by Light krokodil

Prinses Fantasia en de schaatsbaan

Een winterfestijn is geen winterfestijn zonder een prinses in het blauw natuurlijk. Mooi geschminkt en haast van blauw bloed voorzien zit zij op haar troon klaar om iedere kleine prins en prinses op haar schoot te ontvangen 😉 .

Africa by Light schaatsbaan

Naast de zetel van Prinses Fantasia is ook nog een kleine overdekte schaatsbaan opgezet. Deze schaatsbaan was voor onze kids het enige wat een beetje tegenviel. Geen ijs, maar een baan van platen waarop de schaatsen alle kanten opschoven, van echt glijden was geen sprake. Maar dat mocht de pret niet drukken, we kwamen niet voor het schaatsen 😉 .

Africa by Light gieren

Africa by Light giraf

Africa By Light: tijd voor een lichtsafari

Heb jij wel oren naar een dagje dierentuin? Of liever gezegd, een avondje? Scoor dan online je tickets. Africa By Light is te bezoeken van 9 december tot en met 22 januari. De lichtroute gaat om 17:00u open, en is dus mooi te combineren met je dagje dierentuin. Maar Africa by Light is ook zeker de moeite van het bezoeken waard zonder dat je een dagje dierentuin vooraf doet. Wij hebben ons ruim 3,5 uur uitstekend vermaakt, alleen in de avond!

Africa by Light tijgers

Om 21:00u sluit het park. Kleed je goed aan, want een avondwandeling is kouder dan je denkt 😉 .

Africa by Light pompoenen

 

Africa by Light

 

1 gedachte over “Africa By Light: een fantastisch lichtspektakel in de Beekse Bergen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven