Op safari in Afrika; een reis die nog op mijn lijstje staat

De meeste mensen hebben wel een wish list van dingen die ze graag nog eens willen doen toch? Bij mij is die wishlist niet enorm, maar een van de dingen die erop staat is een Afrika safari om de Big Five eens in het echt te bekijken.

Al jaren roep ik dat ik dit heel graag nog eens zou willen. Het is een tijdje weggezakt, maar weer aangewakkerd. Door ons verblijf op safari resort de Beekse Bergen (ja ècht) en de reis die mijn zus met haar gezin gemaakt heeft naar Afrika, waar ze uiteraard ook een safari hebben gedaan.

Er zijn echter een paar dingen die me momenteel nog tegenhouden om zo’n safari reis te boeken. Ik hoop daar de komende jaren wat in te kunnen veranderen zodat ik alsnog een van mijn dromen kan waarmaken.

Afrika rondreis

Een safari reis in Afrika maken

Ik vertel hierboven dat ik al jaren roep dat ik graag een safari reis zou maken in Afrika. Nu is dat ‘jaren’ eigenlijk nog zacht uitgedrukt, want volgens mij is dit iets wat me al van kinds af aan bezig houdt. En toch heb ik de stap nog steeds niet genomen.

Waarom niet vraag ik me soms wel eens af. Maar eigenlijk is er altijd wel een reden waarom een rondreis Zuid-Afrika nog niet tot uitvoering is gekomen. Jammer, dat wel!

Waarom deze reis er nog steeds niet van gekomen is

Ik ben een enorme dierenliefhebber en altijd al gefascineerd geweest door wilde dieren. Niet zo raar dat zo’n safari dan op je wishlist staat natuurlijk.

Alhoewel ik als klein kind tijdens onze vakanties op Texel wel angstig droomde van een olifant op het dak van onze tent. Ik denk dat ik in die tijd dus nog niet zo’n Big Five wens had als nu. Maar dat terzijde.

Afrika safari en de Big Five

Om te beginnen waren mijn ouders niet van die reizigers. Het zit dus niet in mijn bloed. Wij gingen vaak binnen Nederland op vakantie en een enkele keer naar Frankrijk.

Waarschijnlijk omdat mijn vader als straaljagerpiloot de hele wereld al gezien heeft. In zijn vakanties had hij niet zo’n behoefte meer om te vliegen. Zeker niet als hij zelf het vliegtuig niet kon besturen, haha.

Van huis uit heb ik dat reizen dus niet echt meegekregen en een safari in Afrika is dan een hele stap. Uit mezelf ben ik ook geen wereldreiziger.

Ik heb wel de nodige landen bezocht hoor, maar het merendeel ervan bevindt zich binnen Europa. Op een paar uitzonderingen na zoals bijvoorbeeld Marokko (ik ben dus toch al in Afrika geweest) en Curacao met onze peuter.

Waarom het er nog niet van gekomen is

Daarnaast hebben de afgelopen jaren in het teken gestaan van kinderen die geboren werden, opgroeien en naar school gaan. Bovendien heb ik het idee dat het zo jammer is om met je jonge kinderen een verre reis te maken. Alhoewel je ze best bezig kan houden met deze spelletjes voor onderweg.

Ik ben dan bang dat ze ze zich daar later niets meer van herinneren. En op het moment dat je denkt dat je kinderen oud genoeg zijn is er wel weer een andere reden. Bij ons in ieder geval wel.

Zo hebben wij bijvoorbeeld twee jaar geleden ons droomhuis gekocht in het buitengebied. Een fantastische plek, maar wel met de nodige verbouwingen in het verschiet. En een flinke hypotheek. Weer een reden dus om die Afrika safari nog niet te boeken.

Verder krijg ik Frank maar moeilijk mee op een safari in Afrika. Hij heeft het idee dat de veiligheid daar ver te zoeken is, maar volgens mij kan je gerust een rondreis maken in Afrika. Zolang je dat maar niet helemaal op eigen houtje doet.

En dan is er nog één laatste reden die niet onbenoemd mag blijven. Ik mag dan wel een dierenliefhebber zijn, ik heb het niet zo op spinnen en andere insecten. Yagh. In mijn beleving stikt het ervan in Afrika. Dat is dus nog een drempel die ik moet overwinnen, maar hé, daar is vast wel een of andere cursus voor 😉 .

sandboarden

Een rondreis in Afrika boeken met safari en heel veel andere leuke mogelijkheden

Het zou overigens niet in me opkomen om helemaal op eigen houtje die kant op te gaan zonder iets te regelen. Wat mij betreft moet je dit aan de experts overlaten. Zeker als duurzaam reizen ook op je wensenlijst staat.

Een goede reisorganisatie kan een soort van maatwerk reis voor je boeken waarin al je wensen opgenomen zijn. Zij weten immers het beste waar je toffe dingen kan zien (zoals de Big Five), maar ook waar je goed kan overnachten, waar eventuele veiligheidsrisico’s zijn en wat je ‘groene opties’ zijn. Dit zijn in ieder geval toffe bestemmingen voor een safari in Afrika.

Naast het cultuur snuiven en het doen van een safari in Afrika staat er wat mij betreft in ieder geval nog één extra element op de wishlist van deze reis. Sandboarden! Dat heb ik mijn nichtje met haar vriend zien doen (op video) en dat vond ik wel zo vet!

Hoe zit het met jou? Ben jij in Afrika geweest? En zo ja, wat was jouw mooiste ervaring daar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven