Naar school en afscheid nemen van het kinderdagverblijf, mét brief voor de juffen

Rosa’s dochter Laura wordt binnenkort 4 jaar. Daarom nam zij feestelijk afscheid van het kinderdagverblijf. Laura heeft er er altijd erg naar haar zin gehad en daarom besloot ze samen met Laura een afscheidsbrief te schrijven aan haar juffen. Het kinderdagverblijf afscheid is natuurlijk ook niet niks!

afscheid kinderdagverblijf

Afscheid kinderdagverblijf; een briefje voor de juffen

Dag lieve juffen,

Omdat ik nu bijna vier jaar ben, ga ik jullie binnenkort verlaten. Eindelijk is het zo ver, ik mag naar school en daar ben ik heel trots op! Ik heb een hele leuke tijd gehad bij jullie op het kinderdagverblijf, dus ik vind het ook wel erg jammer dat ik jullie ga verlaten. Een beetje verdrietig vind ik het ook.

Lees ook: oppas oma en opa, praktisch en fijn, maar het blijft toch oppassen

Voor het eerst naar het kinderdagverblijf

Toen ik een baby was kwam ik eerst terecht op jullie babygroep. Ik vond het heerlijk dat jullie mij zo veel knuffelden en lekker vaak boekjes voorlazen. Mama was bang dat ik niet goed zou slapen bij jullie, maar dat ging goed hoor. Geen probleem, ik nam lekker mijn duim want die heb ik toch altijd bij de hand? Ik kan me nog een moment herinneren dat mamma erg laat was en ik alleen was met de juf. Heerlijk zaten we met zijn tweetjes op de bank lekker te lezen. Zo fijn vond ik die momenten. Op een bepaald moment was ik de babygroep ontgroeid. Ik wilde een nieuwe uitdaging. Gelukkig kon ik toen lekker naar de peutergroep.

Naar de peutergroep op het kinderdagverblijf

Daar kreeg ik nieuwe nieuwe juffen en nieuwe vriendjes. En ik vond het ook wel een beetje spannend, eigenlijk ook een soort van afscheid op het kinderdagverblijf 😉 . Ik leerde allemaal nieuwe dingen. En ik vond het leuk om bij jullie naar de wc te gaan. Echt fijn zo’n kleine pot. Op een bepaald moment wilde ik geen luier mee om. Weg ermee, luiers zijn toch voor baby’s? Gelukkig ging het toen snel en was ik mede dankzij jullie hulp snel van de luiers af!

Het leukste aan de peutergroep vind ik dat ik lekker met de poppen mag spelen, in het keukentje en met de trein. En lekker mag knutselen met jullie. Ik vind het vooral fijn om heerlijk veel buiten te spelen want fietsen en steppen doe ik graag. In de zomer gingen we lekker samen naar het strandje met de bus. Dat vond ik zo fijn, lekker poedelen in het water en spelen met zand. Ik houd van spelen met auto’s, maar ook van echte meisjes dingen, zoals verkleden en haren vlechten. Jullie kunnen dat zo mooi, daar kan mamma nog wat van leren. Het afscheid nemen van papa of mama vind ik altijd verdrietig. Ik moet dan soms huilen. Ik wil graag bij papa en mama zijn, maar ook bij jullie en bij mijn vrienden. Maar goed, meestal helpt een dikke knuffel goed, dus dan ben ik snel weer blij!

Lees ook: met kinderen spelen op het kinderdagverblijf? Nee! We moeten oefenen!

Mijn vrienden op het kinderdagverblijf

Mijn grote vriend is Cas, maar die mis ik nu omdat hij ook al naar school gaat. Zij afscheid kinderdagverblijf is dan ook al geweest. Af en toe zie ik hem nog even bij de BSO en dat vind ik erg leuk. Als ik daar ben wil ik met alles spelen. Gelukkig heb ik nu mijn vriendinnen Jildyz en Paula nog. Heerlijk samen spelen en af en toe de boel op stelten zetten, want er moet wel wat te beleven zijn! Alleen spelen vind ik maar niks, dat vind ik gewoon saai.

Afscheid nemen van de kinderopvang

Waar ik erg blij mee ben is dat jullie altijd iets schreven in mijn schriftje. Mama heeft deze voor mij bewaard. Dat vind ik bijzonder om nog eens terug te lezen. Ik vraag het wel eens aan mama om er uit voor te lezen. Als ik later groot ben, dan kan ik het zelf nog eens terug lezen en denken aan de leuke tijd bij jullie.

Lieve juffen, bedankt voor deze fijne tijd. Soms moest ik wel eens huilen, maar ik heb ook erg genoten van deze tijd. Ik zal jullie en mijn vrienden erg missen! Dank jullie wel en tot gauw.

Veel liefs en een dikke kus van Laura

afscheid kinderdagverblijf

Natuurlijk hebben we voor het afscheid kinderdagverblijf nog wat lekkers gemaakt om uit te kunnen delen! Maar het blijft moeilijk. Hebben jullie ook soortgelijke ervaringen? Vonden jullie het afscheid van de kinderopvang zelf ook lastig (en dus niet alleen voor je kindje)? Je sluit toch een periode af…

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

1 gedachte over “Naar school en afscheid nemen van het kinderdagverblijf, mét brief voor de juffen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven