Afternoon tea met vriendinnen

Met vriendinnen aan de thee, het is heerlijk om samen weer even bij te kletsen. Vooral onder het genot van hartige en zoete hapjes: de Engelse afternoon tea als keuvelmomentje. De dames van de Engelse upper class doen het al eeuwen. Dat kunnen wij ook, zeker nu de lente aanbreekt! Vandaar ook dat we je hier wat inspiratie tips geven over een lekkere afternoon tea. Van het zelf organiseren tot de leukste adresjes om lekker aan de thee te gaan met je vriendinnen, je moeder, je zus of wie dan ook!

Hoe de afternoon tea werd uitgevonden

Eerst even een beetje achtergrond informatie over de afternoon tea.

Anna de zevende hertogin van Bedford (1783-1857), kreeg op een dag rond vier uur ’s middags trek in wat lekkers. Ze vroeg haar bedienden daarom om bij de thee allerlei hapjes te serveren. Dat was eigenlijk niet zoals het hoorde. De thee was in die tijd namelijk ongelofelijk duur. Je serveerde er slechts een biscuitje bij. Toch kreeg de hertogin navolging van andere ladies en de afternoon tea was geboren. De dames vonden het maar wat fijn om de laatste roddels uit te wisselen met daarbij heerlijke zoetigheden. Tja, wij geven ze geen ongelijk.

Afternoon tea of High tea?

De afternoon tea is in Nederland vrij populair. Er wordt ook wel gesproken over High tea, maar dat is eigenlijk de benaming voor de thee die op een later tijdstip, zo rond zes uur wordt gedronken. En daarbij wordt wat zwaardere kost geserveerd dat in feite het diner vervangt. Officieel gezien dan hè. Bij de afternoon tea worden vaak scones, sandwiches, chocolaatjes, quiche, pasteitjes of cake geserveerd. Mooi servies en een goede pot thee mogen uiteraard ook niet ontbreken.

Leuke adresjes voor een gezellige high tea setting

Bron: Theetuin Overleek

Theetuin Overleek, Monnickendam

Superknusse locatie aan het water waar je met een gehuurd fluisterbootje ook naar toe kunt varen. Dat is op een zomerse dag heel leuk. Je eet er een heerlijke scone met jam, clotted cream & lemoncurd. Maar ook andere zelfgebakken taarten en sandwiches vind je op het menu. Daarnaast maken ze lekkere limonade en kan je kiezen uit verschillende verse sappen. Je hoeft hier niet te reserveren.

Je vindt Theetuin Overleek voor een lekkere afternoon tea aan de Overleek 6 te Monnickendam

Bron: Millinger Theetuin
Bron: Millinger Theetuin

Millinger theetuin, Millingen aan de Rijn

Wil je een wandeling combineren met een afternoon tea, dan is dit the place to be. De theetuin ligt in het prachtige natuurgebied De Millingerwaard. Er worden hier allerlei activiteiten georganiseerd. Van concerten tot yoga en bijvoorbeeld ook exposities. Je betaald dan ook entree om binnen te mogen komen. Maar kies je bijvoorbeeld voor een afternoon tea dan is de entree inbegrepen. Ze hebben hier overigens een vegetarische keuken. En ook leuk: ze organiseren in het hoogseizoen elke vrijdagavond een Table d’Hôte. Aanschuiven aan lange tafels en heerlijk eten ven een ‘menu du jour’. Super concept vinden wij!

Je vindt Millinger theetuin voor een high tea aan de Klaverland 9 te Millingen aan de Rijn

Tea-Time, Oijen
Ben je lekker aan het toeren langs dijkdorpjes langs de Maas, dan is Tea-time een leuke stop. Romantische locatie waar je ook buiten kunt zitten.

The Wallstreet Tearose, Deventer
Echte Engelse en Schots georiënteerde keuken. Hier doen ze het echt the English way met allerlei theesoorten en zelfgemaakte lekkernijen.

Theefabriek, Houwerzijl
Een sfeervolle theeschenkerij in het Noorden van het land. Ook als je meer over thee te weten wilt komen, kun je hier heel wat opsteken in het bijbehorende theemuseum.

Teazone, Maastricht
Hier kun je smullen van allerlei zelfgemaakt gebak, scones en hartigheden en zorgvuldig uitgekozen kwaliteitsthee. Ook kun je hier lekker shoppen want het is eigenlijk een lifestylewinkel met allerlei moois afkomstig uit de hele wereld.

Pilkington’s, Den Bosch
Sfeervolle English style restaurant in de schaduw van de kathedraal St. Jan.

 
Follow my blog with Bloglovin

1 gedachte over “Afternoon tea met vriendinnen”

  1. High Tea is inderdaad al vele jaren erg populair in Nederland, iedere stad heeft wel leuke high tea locaties om te genieten van hartige en zoete hapjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven