9 kilo afvallen; ik voel me stukken beter en gezonder!

Het heeft jaren geduurd voordat ik eindelijk de knop weer kon vinden. De knop om afvallen mogelijk te maken door gezonder eten en meer bewegen. Gewoon, simpel. En toch lastig. Ik snap het helemaal als jij nu in zo’n momentum zit dat je denkt dat het je niet gaat lukken. Been there, done that. Maar nu -achteraf- kan ik zeggen dat het tóch goed te doen is. Je moet er alleen wel wat voor doen. En laten 😉 . Ik neem je graag mee in mijn proces van afvallen door gezonder eten en meer bewegen. Wie weet kan ik jou op weg helpen!

Augustus 2021, voor…
December 2021, na…

Afvallen door gezonder eten en meer bewegen; hiermee is alles eigenlijk al gezegd

Het klinkt wellicht als een dooddoener, maar eigenlijk heb ik met bovenstaande tekst alles al gezegd. Want hoe moeilijk het ook is om te starten met afvallen, het is tóch een kwestie van doen en doorzetten. Ik zal je eerst even mijn situatie schetsen, wie weet herken je jezelf.

Als 49-jarige moeder van twee opgroeiende kinderen en een eigen bedrijf heb ik het ‘best’ druk. Daarnaast hebben we twee jaar geleden een nieuw huis gekocht in het buitengebied en zijn we volop aan het verbouwen. Je zou denken dat je hierdoor altijd aan het rennen en vliegen bent en dat de kilo’s eraf vliegen. Maar helaas, niets is minder waar. Nu moet ik wel vertellen dat ik ook al jaren in de overgang zit. En wat ze daarover zeggen met betrekking tot je gewicht? Dat klopt. Alles komt eraan en niets gaat er meer af.

Toch kan je hier zelf weer verandering in brengen met gezonder eten, waardoor je kan afvallen maar jezelf vooral weer energieker en fitter zal voelen. Hierdoor krijg je weer meer gedaan, ga je nog fijner in je vel zitten en word je -voor je het weet- overladen met lieve complimentjes. Omdat iedereen aan je ziet dat je lekker in je vel zit!

Op onderstaande manier ben ik in de afgelopen maanden van 77,6 kilo naar 68,6 gegaan. Ik heb de 68,2 ook al gezien op de weegschaal, maar de kerst is me goed bevallen 😉 . In het nieuwe jaar ga ik gewoon weer lekker verder met gezonder eten en bewegen en dan komt dat verder afvallen met gezond eten ook vast weer goed.

Meer informatie over deze manier van afvallen lees je hier

Verandering van mindset is het belangrijkste als je gezonder wilt leven en wilt afvallen

Zoals ik al zei hik ik al jaren tegen mijn eigen lijf aan. Aardig wat kilo’s teveel en eind van het jaar stiekem tóch weer een paar kilo zwaarder dan het jaar ervoor. Zo ging het de laatste jaren. En toch denk ik altijd dat ik niet zoveel snoep, best wel wat beweeg en geef ik mijn overgang en leeftijd ‘de schuld’. Maar heel simpel gezegd ligt de schuld gewoon bij mezelf. En dat zie ik nu heel goed. Als je wilt afvallen dan staan gezonder eten en meer bewegen bovenaan de lijst. Maar alleen gezonder eten is niet genoeg. Je moet ook letten op de hoeveelheden die je eet én uiteraard niet (teveel) snoepen.

Op het moment dat ik mijn motorbroek bijna niet meer dicht kreeg was de maat vol. Een nieuwe broek kopen voor op de motor? No way! Ze zijn niet alleen duur, maar het is ook confronterend. Dit was dus mijn moment dat ik de knop om kon zetten.

Om mezelf aan te zwengelen ben ik gestart met Sonja Bakker en dat heeft me héél goed geholpen. Ik heb een aantal weken precies gedaan wat er op het menu stond in haar boek. Natuurlijk is dat de eerste dagen even wennen, maar daarna ging dat prima. Geen honger en wél veel afwisseling. En dat is denk ik het eerste punt waar het bij mij continue mis ging. Iedere dag hetzelfde eten voor ontbijt en lunch.

Je stofwisseling verrassen door wisselend en gezonder te eten en daardoor afvallen

Ook al eet je dan wel gezond, zoals ik bijvoorbeeld mijn yoghurt in de ochtend met walnoten en fruit. Iedere dag dit eten zonder afwisseling is helemaal niet zo slim. Het ‘stompt’ je stofwisseling af. Deze weet namelijk precies wat er verwacht wordt en komt niet voor verrassingen te staan. Door Sonja heb ik geleerd de ene ochtend yoghurt te eten, dan weer eens alleen een appel en de volgende dag twee crackers als ontbijt bijvoorbeeld.

En door meer af te wisselen tijdens al mijn eetmomenten en de porties wat aan te passen naar normale grootte ging het afvallen op een gegeven moment ‘vanzelf’. Natuurlijk niet helemaal vanzelf want ik heb wel met mezelf afgesproken dat het gezonder eten ook bijgestaan moest worden door stoppen met snoepen. Liever pak ik nu als ik trek heb een handje noten bijvoorbeeld, vandaar ook dat ik die in grootverpakking inkoop, want ik voeg ze bijvoorbeeld ook graag toe aan een salade. Dit soort grootverpakkingen koop ik online bij mijn favoriete shop voor biologische voeding en supplementen, Superfoodstore. Zo zit ik nooit zonder!

afvallen door gezonder eten

Dikke tip om het afvallen beter vol te houden: in de weekenden ietsje losser

Wat ik ook geleerd heb is dat de boog niet altijd gespannen hoeft te zijn. Het is helemaal prima om bijvoorbeeld in het weekend toch dat ene wijntje te pakken. Omdat je daar zo van kan genieten bijvoorbeeld. En zal ik je wat verklappen? Genieten doe je dan ook veel meer van zo’n wijntje. Gaat het jou niet om dat wijntje maar zou jij gewoon heel graag een keer echt iets lekkers bij je koffie pakken? Ook dat kan. Dan doe je er maar een week langer over om je streefgewicht te bereiken. Of een maand. Dat maakt niets uit.

Het gaat erom dat je in de juiste modus zit van gezonder eten en afvallen en dat je je weer kan herpakken nadat je een keer jezelf verwend hebt.

Meer bewegen erbij om nog sneller af te vallen dan alleen door gezonder eten!

Omdat ik door het gezonder eten makkelijker kon afvallen kreeg ik een ‘hang’ naar meer. Meer bewegen dan ik al deed met al die wandelingen met de hond. Nu heb ik al tijden een abonnement op Basic fit en dus lag het voor de hand om daar meer mee te gaan doen. Inmiddels ga ik 4x per week sporten in de sportschool en soms nog een keer zwemmen in de avond erbij. En nog steeds moet ik een drempel over om te gaan. Maar als ik eenmaal weg ben is het prima en als ik thuis kom? Dan voel ik me des te beter. Helemaal als ik nu en dan in de spiegel kijk en zie wat het met mijn lijf doet.

Ik voel me niet alleen energieker, ik zie er ook gewoon echt beter uit. Nog een paar kilo en ik weet zeker dat ik weer met plezier mijn bikini aantrek. In plaats van dat ik me er helemaal niet happy in voel. En dat is waar het om draait. Dat jij je gelukkig voelt in je lijf en gezonder wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven