Afvallen door koolhydraatarm eten, Linda wint eindelijk de strijd tegen de kilo’s!

Koolhydraatarm eten. Linda valt af door koolhydraatarm eten. Een vriendin van me is vorig jaar begonnen met afvallen door koolhydraatarm eten en voor haar heeft dit fantastisch gewerkt. Zij is er een heel aantal kilo’s door verloren en is dan ook erg enthousiast. Het koolhydraatarm eten heeft mijn interesse hierdoor gewekt. Ik eet zelf bijna nooit aardappelen bijvoorbeeld wat al een plus is. Maar ik ben wel een enorme pasta-liefhebber en ik moet er eigenlijk niet aan denken dat ik dat moet laten staan. Toch kan koolhydraatarm eten enorm helpen bij het afvallen. Zo trof ik Linda op social media en haar doorzettingsvermogen (en het resultaat) inspireert me enorm. 

koolhydraatarm eten en afvallen

Koolhydraatarm eten zorgt eindelijk voor resultaat, Linda valt af

Linda Scheeringa-Ridder is 40 jaar oud, 18 jaar getrouwd met Benjamin en heeft twee lieve kinderen. Een zoon van 15 en een dochter van 12. Ze werkt als pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf in Groningen en vind dit prachtig werk om te mogen doen! Al heel haar leven is Linda (te) zwaar. Linda vertelt haar verhaal over een jarenlange strijd en hoe het haar -na vanalles te proberen- nu toch gelukt is om zoveel af te vallen met koolhydraatarm eten. Linda valt af, inmiddels 44,5 kilo!

Mijn strijd met de kilo’s is er één die al jaren teruggaat. Mijn moeder vertelt me wel eens het verhaal over mijn geboorte. Ik ben al (te) zwaar bij de geboorte en ook op het consultatie bureau is mijn gewicht altijd onderwerp van gesprek. Dit weet ik zelf natuurlijk allemaal niet meer, maar op de lagere school begint het dik zijn wel een ding te worden.

Ik begin door te krijgen dat ik dikker ben dan mijn vriendinnen. Daarnaast kan ik de leuke kleding die zij dragen niet aan. Als ik uiteindelijk naar de middelbare school ga dan gaat het echt de verkeerde kant op. In de kantine is altijd wel lekkers te koop en dit koop ik dan ook geregeld. Zo kom ik langzaam maar zeker aan. Ieder pondje gaat door het mondje.

Na de basisschool

Ik word er niet echt mee gepest en heb ook altijd vriendinnen, dat maakt dan ook dat het voor mij prima is zo. Als ik naar het MBO ga krijg ik verkering met mijn huidige man. Voor hem is mijn gewicht nooit een ding geweest, hij accepteert mij om wie ik ben. Ook dat maakt dat het prima voelt.

Uiteindelijk maak in mijn opleiding af en ga ik aan het werk. We trouwen en eten wat we zelf lekker vinden, en weer komen er extra kilo’s bij….

Lees ook: 5 kilo afvallen vóór de feestdagen in plaats van erna

Zwanger worden als je te zwaar bent

Ik word zwanger van onze oudste en ik weeg op dat moment 121 kilo. Ik kom 8 kilo aan tijdens mijn zwangerschap en na de keizersnede zegt de gynaecoloog tegen mijn man dat hij mij niet weer helpt als ik niet eerst eens op dieet ga. Mijn man vertelt me dit pas heel veel later en dit raakt mij enorm. Voor het eerst word ik ECHT geconfronteerd met mijn enorme overgewicht.

Na drie jaar word ik zwanger van onze dochter. Ik ben op dat moment nog steeds 121 kilo en kom nu 9 kilo aan in de zwangerschap. Op het moment dat onze dochter één jaar wordt is voor mij de maat vol. Ik moet er echt wat aan gaan doen. Tijd om af te vallen door koolhydraatarm eten.

koolhydraatarm eten en afvallen

Wat ik allemaal geprobeerd heb om af te vallen?

Ik start thuis met gezonder eten. Geen tussendoortjes meer. Maar na de eerste de beste verjaardag liggen mijn plannen alweer in de prullenbak.

Weight Watchers

Ik ga met een vriendin naar Weight Watchers. Dit lijkt goed te werken. Ik start op 130 kilo en na een jaar weeg ik 107 kilo. Op zich goed dus, maar deze manier van afvallen heeft voor mij één valkuil. Ik spaar mijn punten op zodat ik in het weekend meer mag pakken. En dat doe ik dan ook volop. Chocolade en koekjes… mmmmm. En op maandag pak ik mijn Weight Watchers ritme weer streng op. Dit houdt natuurlijk geen stand, want op het moment dat ik stop met de Weight Watchers komen alle kilo’s net zo hard weer terug. Ik ben binnen een jaar weer terug bij af omdat ik feitelijk niets aan mijn eetpatroon verander.

Shakes

Shakes. Ja ook die probeerde ik. Via de merken die in de winkel te koop zijn, maar ook de shakes die je via een consulent koopt, zoals bijvoorbeeld Cambridge. Erg moeilijk vind ik het om een shakes dieet te doen. Ik vind het niet lekker, alles smaakt naar nat karton. Tenminste, dat denk ik 😉 , dat nat karton zo smaakt. Daarnaast mis ik het heel erg om gewoon met mijn gezin aan tafel te eten.

Een maagoperatie?

Ik geef de moed op en meld me via de huisarts aan om voor een maag operatie te gaan en ik reis af naar Leeuwarden voor een afspraak. Daar aangekomen zie ik dames met sondevoeding en hoor ik wat er allemaal ‘kan’ gebeuren. Ik schrik hier zo ontzettend van dat ik op de terugweg al besluit dat een maagoperatie niet tot mijn opties behoort.

Lees ook: obesitas bij kinderen, is een maagband een optie?

De angst om dood te gaan door overgewicht

Ik bel dus af en vind dat ik er maar mee moet leren leven. Tot ik in de zomer van 2016 op vakantie ben met mijn gezin. Ik heb een erg drukke periode op mijn werk gehad en ik word ziek van de spanning op mijn lijf. Aldoor denk ik dat ik het aan mijn hart heb. Hartfalen is een van mijn grootste angsten en ik krijg op vakantie dan ook geen hap meer door mijn keel. De angst om dood te gaan aan mijn overgewicht neemt de overhand.

Bij thuiskomst blijk ik te zijn afgevallen. Tja, dat is ook niet gek. Honger heb ik niet meer omdat ik al bijna een week niet gegeten heb. En dat is het moment dat ik me bedenk dat de knop om moet.

Ik wil nog niet dood en ik bedenk me dat ik het zelf in de hand heb. Ik begin met een yoghurtje in de ochtend met muesli. In de middag pak ik twee broodjes en s’ avonds eet ik gewoon warm. Het lukt!

koolhydraatarm eten en afvallen

Gestimuleerd door succesverhalen over koolhydraatarm eten

Ook mijn schoonzus begint net met lijnen en van haar hoor ik dat ze alleen nog maar koolhydraatarm eten op haar bord legt. Ze volgt een koolhydraat arm dieet! Uiteraard ben ik sceptisch. Ik heb al zoveel geprobeerd en zonder brood in mijn maaltijden? Dat gaat me nooit lukken! Ik ben namelijk een echte liefhebber van brood.

Via een collega -die me wijst op facebook pagina’s met succesverhalen over afvallen door koolhydraatarm eten van mede strijders- lees ik me in. Ik lees nog meer op internet over het eten van koolhydraatarme producten en ik word geprikkeld om mee te gaan doen. Ik gooi volledig het roer om.

Lekker eten en afkickverschijnselen

Wat blijkt? Ik vind het eten heerlijk! Af en toe koop ik bij de bakker een koolhydraatarm broodje. Dit doe ik alleen als ik bijvoorbeeld op zaterdag mijn kinderen sta aan te moedigen op het voetbalveld.

Ik voel me strijdvaardig en ben erg streng voor mezelf. De eerste maand heb ik veel last van afkick verschijnselen van de suiker. Ik ben moe, heb hoofdpijn en voel me lusteloos. Maar al snel krijg ik energie!!! Ik ben niet meer te houden, alles lukt en de kilo’s vliegen eraf.

Lees ook: suikervrij eten, het is de moeite waard

Natuurlijk heb ik ook moeilijke momenten. Vooral de weken dat je stilstaat qua gewicht zijn erg moeilijk. Je begint dan ook te twijfelen. Maar ik heb zoveel energie. Energie die ik niet eerder zo gevoeld heb. Ik heb het wel erg vaak koud, dat wel. Maar wil je afvallen zonder sporten maar door op een andere manier te leren eten? Ik kan je een koolhydraatarme manier van eten alleen maar aanbevelen.

Een verandering in je manier van eten

Inmiddels ben ik 44,5 kilo afgevallen door koolhydraatarm eten vanaf de zomervakantie 2016. Deze levensstijl werkt voor mij erg goed. Ik merk ook duidelijk dat mijn lichaam zoveel beter reageert zonder de suiker! Dat maakt natuurlijk ook dat ik niet graag weer terug wil.

Een leefstijl of dieet moet bij je passen om het goed vol te kunnen houden. Als dit voor iemand betekent dat de shakes wel werken, dan is dat prima. Verdiepen in een leefstijl en uitzoeken of het wel of niet bij je past, dat is het begin van een succesvolle start!

Zoek jij hulp en wil je net als Linda zoveel afvallen? Kijk dan ook eens hier.

Ik vind het enorm knap van Linda dat ze zichzelf zo heeft kunnen motiveren en dat ze in nog geen jaar tijd zoveel is afgevallen met koolhydraatarm eten! Herken jij dit ook bij jezelf of bij iemand in je omgeving? Laat het ons weten. Hoe meer we elkaar kunnen stimuleren om gezonder te leven, des te beter toch?

Erika besloot te gaan afvallen met behulp van een e-coach. Lees ook haar ervaringen eens door als je benieuwd bent hoe dat is gegaan! Of wat dacht je van… Afvallen met de afslankknol?

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

9 gedachten over “Afvallen door koolhydraatarm eten, Linda wint eindelijk de strijd tegen de kilo’s!”

 1. Wauw Linda, wat een prachtig verhaal! Wat heb jij een doorzettingsvermogen en al helemaal vanaf het moment dat de knop om is gegaan. Ik las ook over het koolhydraatarm dieet maark twijfelde of ik eraan zou beginnen. Net zoals jij ben ik wel gek op een broodje, maar misschien maakt het ook helemaal niet uit om eens in de week er een te nemen. Ik ben vooral heel benieuwd hoe het suikervrij eten zal zijn. Kan je hier nog wat meer over vertellen?

 2. Wat een mooi verhaal linda!
  Ik eet ook sinds september kha (keto) en ben er goed door afgevallen. Het is inderdaad een levensstijl die je aanneemt. Dit had ik van te voren niet verwacht.

 3. Avatar foto
  Yvonne uit Groningen

  supergoed.ik eet zelf al vanaf half januari kha.Ik doe het nog steeds niet goed genoeg denk ik.wel ben ik van 96 naar 92.5 gegaan.Ik ga maar weer eens helemaal opnieuw inlezen.je moet voor mijn gevoel zoveel eten.dat ik dat bijna niet durf.vanmiddag eerst maar lekker kwarkbrood gebakken.en nu staat bloemkool met gehakt korst in de oven.Ik ga gewoon door.En mensen zoals jij.zijn goede stimulans.

 4. Avatar foto
  Sieta van Pelt

  Als collega van Linda heb ik de strijd tegen haar overgewicht jaren mogen volgen. Soms lukte het maar net zo snel zaten de kilo’s er weer aan. Ik ben super trots dat zij de strijd opnieuw is aangegaan en heeft gewonnen. Het is de omschakeling van eetgewoonte en zie wat een resultaat. Wat een Powerhouse zoals onze Silke altijd zegt.

 5. Lieve Linda,
  Ik ken je nu al 15 jaar en zie ook al 15 jaar je gevecht tegen je overgewicht. Nu ben je hem eindelijk aan het Winnen. Ik zie hoe trots je bent en hoe blij je hier van wordt. Ik kan alleen maar zeggen dat ik super trots ben op jou en wat je gepresenteerd hebt!! Je bent zo goed bezig! Ga zo door, je einddoel is bijna bereikt. Heel knap. Een diepe buiging en knuffel van mij.
  Je hebt het maar mooi geflikt!
  Kus Patricia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven