Afvallen in 1 week … wat niemand je laat zien

Vlak voor mijn vakantie liet ik jullie zien hoe je kan afvallen in 1 week op een gezonde manier. Door het doen van een sapkuur in dit geval. Ik heb jullie dagelijks laten meegenieten van mijn beleving van die week en in een van de blogs hierover schreef ik al over mijn dagelijkse eetpatroon. Inmiddels zijn we weer terug van vakantie en zoals beloofd heb ik me gewogen zodat we konden zien of er nog resultaat na mijn vakantie zou zijn.

Ik ben na 4 dagen sapkuur (de 5e dag heb ik uiteindelijk niet gedaan maar in de vriezer gegooid 😉 ) bijna 2 kilo afgevallen in die week en vooral mijn buik voelde echt platter. Fijn! Ik ging van 68 kilo naar 66.1. Nu, na twee weken vakantie waarin ik nergens naar heb gekeken heb ik me gewogen en zit ik op 67,2.

Ruim een kilo erbij dus in die twee weken, maar nog steeds weeg ik minder dan voordat ik aan de sapkuur begon. Dat voelt goed, maar ik ben nog niet tevreden.

Afvallen in 1 week klinkt mooi natuurlijk maar is uiteindelijk niet waar het om draait. Waar het voor mij om draait is dat ik een normaal  gezond eetpatroon heb waardoor ik me energieker voel èn dat ik toch regelmatig kan genieten van wat lekkers. En daarnaast wil ik graag weer wat strakker in mijn vel zitten.

Afvallen in 1 week is niet genoeg

Wel heb ik nu ervaren dat het erg lekker is om even een ‘boost’ te krijgen. Wat dat betreft heb ik dus absoluut geen spijt van die sapkuur, sterker nog… ik ga het vaker doen. Alleen niet voor 5 dagen achtereen, niet afvallen in 1 week, die opgave vind ik te groot. Dat wordt te moeilijk om vol te houden en daar word ik zelfs chagrijnig van. De volgende kuur start ik eind deze maand en die duurt 3 dagen. Mijn streefgewicht is 65 kilo (en liever nog een kilootje minder 😉 ) zonder dat ik daar alles voor moet laten. Ik hou van een hapje en een drankje op zijn tijd, en -bourgondiër die ik ben- daar wil ik niet volledig mee stoppen.

Maar ik wil wel graag dat mijn buik weer wat strakker wordt. Twee zwangerschappen, lekker eten en een wijntje op zijn tijd hebben duidelijk hun  sporen nagelaten. En nee, het is niet zo dat ik moddervet ben en met spijkerbroek kan ik ook best mijn buik een beetje verbloemen. Maar ik zou me prettiger voelen als mijn buik net zo plat is als ik sta, dan als ik een nachtje geslapen heb en mijn buik bekijk als ik nog steeds lig, als je begrijpt wat ik bedoel 😉 .

Dus hop, hop, hop, aan de slag met wat oefeningen. Bij de vraag of ik daar de 5-minute-shaper voor uit wil testen hoef ik dus niet na te denken. Ja hoor is goed! En dit is hem dan. Een prachtig apparaat wat niet zo gek veel ruimte in beslag neemt gelukkig.

No More Excuses!

Geen excuses meer dat ik geen tijd heb. Ja ik heb het druk. Een eigen zaak (meerdere eigenlijk), 2 schoolgaande kinderen, een hond en een sociaal leven (ook dat nog!) is druk. Maar niet te druk om 5 minuten per dag te missen toch? Ik heb inmiddels een aantal filmpjes erover op Youtube bekeken en dat belooft wat. Kilo’s èn centimeters eraf in een aantal weken.

Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd of dat ook daadwerkelijk het geval is. Ik ga het voor je testen en laat het jullie weten. Met cijfers, film en foto’s. En ik beloof je…. geen photoshop! (pfff…. waar ben ik aan begonnen) 🙂 .

afvallen_in_1_week

 

Dag Gewicht in kg Taille in cm Buik in cm Heup in cm Bovenbeen in cm Aantal keer Calorieën
Zondag 9 aug 67,2 83 95 103 60 120 4.2

 

Gisteren was dus mijn startdag. 5 minuten crunches op de 5 Minute Shaper. Ergens op internet had ik gelezen dat de persoon in kwestie bij het uitproberen helemaal niet moe was na 5 minuten. Òf hij was enorm getraind, òf ik ben echt zo slap als het maar zijn kan… maar de eerste keer 5 minuten was voor mij wel degelijk zwaar. Ik heb tussendoor echt mijn rustpauzes nodig gehad. Gelukkig stopt het apparaat dan met de tijd, dus uiteindelijk doe je wel 5 minuten, maar met korte tussen pauzes.

Ideaal dat het apparaat de tijd bijhoudt, het aantal handelingen dat je de doet èn de calorieën telt. Nu hoop ik alleen dat de calorieën teller niet goed telt, of dat ik met iets moet vermenigvuldigen, want 4.2 calorieën voor die 5 minuten vind ik wel heel erg weinig. Of zou het 420 moeten zijn?

Ik ga ervan uit dat ik in de komende week wat vorderingen maak, je hoort het 😉 .

6 gedachten over “Afvallen in 1 week … wat niemand je laat zien”

  1. Ooooh ik wil ook weer sporten! Maar zo’n apparaat kan m’n rug nog niet aan. Wie weet over een tijdje, dus ik ga je voortgang zeker weer volgen. En wat je zegt, een fit gevoel door een gezonder eetpatroon is veel belangrijker dan wat de weegschaal aangeeft. Staar je dus ook niet kapot op t aantal kg, want als je spieren aanmaakt zul je ook qua gewicht aankomen 🙂 succes!

    1. Joyce van de Pas
      Joyce van de Pas

      Dat klopt inderdaad Nanouk, yag, wie dat verzonnen heeft van die extra kilo’s naar aanleiding van meer spieren, jakkie!

  2. Benieuwd naar je ervaringen ermee! Het is trouwens 4,2 cal, maar alles op onze voeding staat in kilocalorieën, dus je kunt idd 420 rekenen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven