Afvallen met gezond en vooral lekker eten? Kan hoor!

Begin januari is het moment dat er weer veel mensen op de weegschaal staan en concluderen dat het tijd wordt om wat aan hun gewicht te doen. Veel ervan kiezen voor een ‘quick and dirty’ oplossing door allerlei dieten toe te passen. En dat is jammer want het bekende jojo effect loert dan om de hoek. Terwijl afvallen met gezond en vooral lekker eten echt te doen is.

Zolang je er maar voor zorgt dat je je eetpatroon wijzigt naar een gezonde manier van eten kan je ook gezond afvallen. En hou je doelstelling realistisch! Ik ben geintrigeerd door het boek over Makkelijk Afvallen van Niels Bosman en vertel je graag meer over zijn zienswijze.

Daarnaast heb ik nog meer tips voor je over het afvallen met gezond en lekker eten. Afgelopen maanden ben ik zelf namelijk ruim 9 kilo afgevallen zonder echt een dieet te volgen. En ook daar wil ik je graag wat meer over vertellen.

Afvallen met gezond en vooral lekker eten kan zeker

Het lijkt soms een onmogelijke opgave dat afvallen, maar eigenlijk is afvallen met gezond en vooral lekker eten heel goed te doen.

Als je de juiste keuzes maar weet te maken. Je moet eigenlijk snappen wat wel kan en wat niet kan. Koolhydraatarm eten is bijvoorbeeld een manier van gezond afvallen, maar schiet daarbij niet gelijk door naar helemaal geen koolhydraten eten.

Of juist alleen maar vetten in plaats van koolhydraten. Gezonde koolhydraten heb je namelijk ook gewoon nodig, die houden je hersenen aan het werk.

Veel mensen die op dieet gaan willen bijvoorbeeld geen banaan meer eten of ander fruit, omdat hier koolhydraten in zitten. Maar dit zijn helemaal geen slechte koolhydraten. Deze koolhydraatarm recepten helpen je vast op weg als je hier interesse in hebt.

En ja, natuurlijk moet je variëren in je eten. Alleen maar fruit eten en fruitsuikers binnen krijgen is ook geen goed idee.

Maar een uitgebalanceerd eetpatroon met groenten, fruit en voldoende vezels zorgt voor een goede balans tussen alle vitamines en mineralen die je binnen hoort te krijgen. En daarnaast zorgt het ervoor dat je geen hongergevoel ervaart.

Koolhydraatarme recepten en weekmenu's in het boek makkelijk afvallen om af te vallen met gezond en vooral lekker eten

Makkelijk afvallen, boek review

Het boek Makkelijk afvallen is een goed voorbeeld van afvallen met gezond en vooral lekker eten.

Daarnaast maakt dit boek het je ook nog eens makkelijk doordat er een weekmenu in staat en een boodschappenlijstje bij dat betreffende weekmenu.

Zo hoef je er zelf niet over na te denken wat je moet eten, en zelfs niet over wat je in huis moet halen. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken dan kan je natuurlijk ook nog besluiten om online bij de supermarkt je bestelling te doen.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de heerlijke gerechten klaar te maken die in dit boek staan. Wat denk je bijvoorbeeld van Quinoa met roerei, spinazie en kip? Of een heerlijke prei ovenschotel?

Op een gezonde manier afvallen houdt helemaal niet in dat je niet meer lekker kan eten. Het houdt alleen in dat je weet wat je eet.

Dat je snelle koolhydraten en suikers laat staan en dat je kiest voor gezonde snacks tussendoor. Dus geen gevulde koek, maar juist een aantal radijsjes, of een gekookt eitje tussendoor. Super lekker hoor! Dat laatste doen wij trouwens regelmatig, het hele gezin is hier gek op gekookte eieren.

Je vindt het boek hier

boek makkelijk afvallen met recepten voor koolhydraatarm eten en boodschappenlijstjes
Voorbeeld van weekmenu als je gezond wilt afvallen met lekker eten

Keuzes maken voor gezond en lekker eten om af te vallen

En natuurlijk snapt iedereen dat een gevulde koek ongezond is. Maar zo nu en dan een keer jezelf iets gunnen hoort ook bij het proces van afvallen.

Het zorgt ervoor dat je je nieuwe gezonde levenstijl beter volhoudt. Totdat je je dit eetpatroon helemaal eigen hebt gemaakt. Tip: pak deze heerlijke ‘zoete’ koolhydraatarme gebakje mét slagroom in plaats van die gevulde koek.

Het is niet erg om zo nu en dan eens een steekje te laten vallen. Je kan namelijk daarna de draad weer direct oppakken. Je kan direct weer kiezen voor een volgende gezonde maaltijd.

Hiermee zorg je ervoor dat een keer een ‘verkeerde’ keuze niet uitmondt in een dag lang schranzen en snacken.

Met gezond en vooral lekker eten kan je dan toch blijven afvallen. Ook als je een keertje een slippertje hebt. Zorg er dan ook voor dat je dat gezonde eten altijd in overvloed in huis hebt zodat je gelijk de draad weer op kan pakken.

Denk jij dat je dit niet alleen aan kunt, check dan eens de mogelijkheid om met Happy Weight af te vallen, een programma wat vergoed wordt door je verzekering.

Het boek van Niels Bosman -Makkelijk Afvallen– draagt in ieder geval op een gezonde en verantwoorde wijze bij aan afvallen en toch vooral lekker te eten. Ik kan het je dan ook zeker aanraden. Onderstaande boeken zijn overigens ook aanraders en krijgen heel veel goede reviews:

Afvallen met gezond en lekker eten doe je zo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven