Agressieve moeder geeft directrice een kopstoot vanwege opmerking

Natuurlijk werd ik getriggerd door deze titel toen ik dit stuk las op een Belgische website. Jij waarschijnlijk ook, toch? Hoe een agressieve moeder een kopstoot uitdeelt aan de directrice van een kleuterschool. Dat je je als moeder agressie opstelt, dat vind ik op een school al niet kunnen, laat staan dat je een kopstoot geeft. Bizar.

agressieve moeder

Ik ben de laatste die niet zal snappen dat er zo nu en dan iets kan voorvallen waardoor je misschien geëmotioneerd raakt. Of boos. Maar agressief worden op deze manier – in deze setting- en daar ook direct naar handelen? Daar snap ik niet veel van.

Agressieve moeder en het gedrag van haar kind

Ineens lijkt het ook niet meer zo vreemd dat de directrice van die school überhaupt opmerkingen had over het gedrag van het kind. Zoals ik uit de tekst begrijp was het kind zelf niet aanwezig bij dit gesprek. Maar als je zo’n agressieve moeder hebt, dan zal je daar als kind ongetwijfeld wel iets van meekrijgen. Lekker dan.

Dat is dan dus je start als kind. Met een moeder die direct klappen of een kopstoot uitdeelt (hoe kom je erop?) moet je als kind zijnde wel heel sterk in je schoenen staan om te snappen dat dit niet normaal is. Zo’n voorbeeld thuis zal al snel leiden tot gedrag van een kind waar niemand blij van wordt.

Als je kind gepest wordt op de bassisschool door een leerkracht, zoals bij Yonina gebeurde, dan kan ik me heel goed voorstellen dat je op een gegeven moment je gevoel niet meer goed onder controle hebt. Dat je – tegen beter weten in- misschien wel je stem kan verheffen als je hier (voor de zoveelste) keer op school over praat. Maar het soort agressie waar deze moeder last van heeft?

Franse kleuterschool

Het gaat in dit geval om een incident op een Franse kleuterschool, maar het zou natuurlijk net zo goed hier in Nederland kunnen gebeuren.

Shutterstock foto, vrouw kleuterschool, door Photographee.eu

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven