Boodschappen doen met je kids? Ik word er een kwaadaardige heks van!

Ah online, de uitvinding van de eeuw. Al jaren mopper ik op boodschappen doen. Ik heb er een hekel aan. En ik niet alleen, mijn kinderen ook! Je kent ze wel, die verhalen van kinderen die in het gangpad van de Appie dreigen te gaan liggen omdat ze hun zin niet krijgen. Yep, is gebeurd hier. Maar wat ik eigenlijk nog veel vervelender vind is het continue gesteggel van wie er mag scannen (zo modern zijn ze bij ons in het zuiden). De hele ‘rit’ door de supermarkt – en ja als het meezit moet de jongste nog in zo’n achterlijke onbestuurbare autowinkelwagen waarmee je iedereen die ook maar binnen een halve meter in de buurt komt tegen de schenen rijdt- lopen ze ruzie te maken. Nee, ik ben om. Geen gezeik meer, maar bestellen via ah online.

ah online bestellen

NOUHOU, nu ben ik weer gilt de een. Maar Màààààm, hij heeft er net al twee gescand, gilt de ander. Ik wil ook! En dan mag ík er nu ook twee! Want stel je voor dat een van de twee iets meer mag dan de ander. ‘Zucht‘. Doodmoe word ik ervan en ik zie er ook iedere keer weer tegenop. Met de belofte dat ze wat lekkers mogen uitzoeken als ze zich een beetje gedeisd houden probeer ik me zo snel mogelijk richting de kassa te manoeuvreren met die ellendige auto.  Ondanks deze steeds terugkerende stress heeft het maanden geduurd voordat ik eindelijk de stap heb gewaagd!

Lees ook: een maaltijdservice die afgeleverd wordt op de kinderopvang

Ah online, ik ben fan

Al maanden droom ik van makkelijk boodschappen doen op een manier die bij mij past. Wat me al die maanden heeft tegengehouden weet ik niet precies. Waarschijnlijk ligt het in het midden van de angst voor houdbare datums die te snel verstrijken en geen verse groenten in mijn digitale winkelwagentje. Maar ik heb me over deze angst heen gezet en de eerste online bestelling bij de Albert Heijn geplaatst! En het is de eerste van velen, dat kan ik je zeggen, want ah online staat inmiddels tussen mijn favorieten. Zonder me schuldig te voelen!

Tip: zonder koppijn je boodschappen doen

Voordelen van het online boodschappen doen

Wat een genot, ah online. Lekker rustig vanuit mijn kantoor, vanachter de laptop. Even wennen natuurlijk dat wel. Ik bemerk dat ik me nu iets beter moet bedenken wat ik wil eten bijvoorbeeld. Normaal gesproken loop ik langs de groenten en bedenk me dan ter plekke wat we gaan eten. Nu is het handiger als je daar al een beetje een idee van hebt, zodat je direct alles voor dat gerecht bij elkaar kan zoeken op ah online. Weet je nog niet wat je wilt eten? Geen nood. De ‘recepten‘ tab geeft genoeg inspiratie!

Maar de rust tijdens het online shoppen bevalt me uitstekend. Ik snuffel wat heen en weer op de overzichtelijke website. Handig, alles per afdeling gecategoriseerd (je hoeft geen 2e of 3e keer meer terug te lopen naar een plek omdat je nog iets vergeten bent; moet ik anders wèl). Daarnaast ook nog eens een uitstekende zoekfunctie waarbij je direct bij je favoriete product bent. Zo zijn wij tegenwoordig helemaal into de Alpro Yoghurt op sojabasis. De eerste keer in de supermarkt zocht ik me een breuk met jengelende kinderen om me heen. Nu zoek ik even op Alpro en jawel hoor, gevonden!

Lees ook: shoppen met je kinderen, 5 tips

Nog ff naar de Appie

De Appie heeft voor mij weer zijn oude betekenis terug gekregen van voordat ik kinderen kreeg. Ik ben nog ‘ff’ naar de Appie zeiden we in het verleden tegen elkaar als een van ons nog even gauw een boodschap ging doen. Dat gevoel is weer terug. Ik heb mezelf een rit in de auto naar de supermarkt bespaart, de kindjes zitten hier thuis gewoon gezellig te spelen en ik kan direct weer door met mijn werk. Iedereen blij.

Nog blijer werd ik toen de boodschappen ook netjes in de afgesproken tijd geleverd werden. Eerlijk is eerlijk… het voelt een beetje alsof dat je een kerstpakket krijgt en openmaakt 😉 . Alleen dan zitten er allemaal producten in die je ècht kan gebruiken en die niet voor jaren in je voorraadkast verdwijnen totdat je ziet dat de houdbaarheidsdatum al een paar jaar geleden verstreken is.

Wat mij betreft is het ah online boodschappen doen een echte aanrader. Met name voor drukke moeders met kinderen die geen trek hebben om naast hun werk ook nog eens met kinderen door de supermarkt te zeulen. Of zonder kinderen op een zaterdagochtend tussen al die andere boodschappende mensen te laveren met je winkelwagen want ook dat vind ik altijd zo’n armoedig gezicht. Heb je eindelijk weekend…. ben je de hele zaterdag op dreef om je huis een beetje aan kant te krijgen en je boodschappen voor een week in huis te halen. En laten we wel wezen… de bezorgkosten vallen in het niet bij de extra hoeveelheid lekkere dingen die je normaal gesproken in je karretje gooit omdat je er langs loopt, maar die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Nog een remedie tegen al dat snoepgoed ook!

Nee hoor, voor mijn geen nachtmerries meer en geen klotsende oksels in de rij bij de supermarkt. Ik ga voortaan gewoon slim en gemakkelijk boodschappen doen met een lekkere cappuccino aan mijn zijde! Nu jij nog!

Doe jij inmiddels ook online je boodschappen? Of ben jij nog een trouwe supermarktbezoekster?

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

7 gedachten over “Boodschappen doen met je kids? Ik word er een kwaadaardige heks van!”

 1. Pingback: Wat eten we vandaag? 5 tips om deze frustrerende vraag te vermijden!

 2. Ik denk dat ik het ook maar eens ga proberen (al heb ik het jengelende kindertijdperk al ruim achter de rug) Ik vond het altijd decadent en iets voor bedrijven of Gooise dames, maar idd iedereen kan dit doen! Leuk geschreven!’

 3. Avatar foto
  Romi - Babyaccessoires.eu

  Doet me direct denken aan die reclame waarbij het kind boos op de grond gaat stampen en waarbij de moeder midden in het gangpad op de grond gaat liggen en dat kind gaat nadoen. Geweldig! In het echt natuurlijk minder leuk, haha. Jammer genoeg bezorgt de Appie hier (nog) niet 🙁

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Het heeft hier ook een hele tijd geduurd voordat ze in deze buurt bezorgden, maar nu het zover is…. tralalalalala

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven