Zo vertel je dat Sinterklaas niet bestaat, met de Air Hogs Shadow Launcher!

‘Het lijkt wel Sinterklaas,’ merkt mijn vriend op als hij die avond binnenkomt met Sam.
Sam draagt een grote, ingepakte doos in zijn armen. ‘Ik denk dat-ie er is, mam!’ zegt Sam.
‘Wie,’ vraag ik, ‘Sinterklaas?’ ‘Nee-hee,’ antwoordt Sam, ‘die coole wagen met die heli erin.’
De postbode kent me inmiddels goed genoeg en heeft het pakket in de gang gezet, ondanks dat ik tekenen moest. ‘Het lijkt wel Sinterklaas,’ zegt Alex nogmaals, terwijl hij me een vette knipoog geeft, ‘tenminste, als hij echt zou bestaan…’ Sam geeft geen sjoege, die is druk bezig met het uitpakken van de Air Hogs Shadow Launcher.

Normaal gesproken heeft hij zijn oren op steeltjes, maar nu even niet. Of toch wel?
Iets vertraagd, zo’n halve minuut later, als Sam de terreinwagen en helikopter uitgepakt heeft, kijkt hij schuin omhoog en zegt: ‘Natuurlijk bestaat hij wel.’
Ik weet dat ik er nu op in moet spelen. Wekenlang heb ik het voor me uitgeschoven en nu zal het moment daar zijn: Sam inlichten over het Grote Geheim van Sinterklaas.

Lees ook: Sinterklaas bestaat niet, maar hoe ga ik dit mijn kind vertellen?

air hogs shadow launcher review

Geen Sinterklaas meer en tóch een Air Hogs Shadow Launcher!

Ik stel me alvast in op een avondvullend programma van vragen, teleurstellingen en ik-kan-niet-slapen. Maar goed, that’s part of the deal. Alex oogt stukken relaxter. ‘Ach,’ zegt hij, ‘Sinterklaas is voor kleine kindjes, tot hooguit een jaar of zes, zeven. Jij hoort nu bij de grote kinderen.’ Geschrokken kijkt Sam hem aan en stamelt: ‘Krijg ik dan geen cadeautjes meer?’

Aha. Precies. De spijker op zijn kop. Ik vermoed dat het Sam geen drol uitmaakt of Sint echt is of niet, als de cadeautjes maar gewoon binnen blijven stromen. ‘Natuurlijk krijg je nog cadeautjes,’ zeg ik. Alex vult aan: ‘Alleen mag jij nu meehelpen. Wij doen dingen in de zak en jij mag er ook cadeautjes indoen, voor papa, mama of voor je kleine neefje.’
Sam knikt en het lijkt alsof hij de informatie even moet verwerken. Hij vraagt om batterijen voor de afstandsbediening van de Shadow Launcher. Twee AA’tjes. Zodra die in de afstandsbediening zitten, sluit hij vakkundig het helikoptertje erop aan. Die hoeft geen batterijen, die kun je dus opladen via de afstandsbediening. Fijn!

Conclusie 1: De Air Hogs Shadow Launcher heeft maar 2 batterijen nodig, waarmee je de helikopter eindeloos vaak op kunt laden.

air hogs shadow launcher review

‘Het’ weten is stoer

‘Maar Sam,’ zeg ik, ‘jullie gaan op school toch ook surprises doen?’ ‘Ja,’ zegt hij, ‘ik denk het wel.’ Opeens gaan Sams ogen twinkelen. Hij maakt een sprongetje en houdt zijn armen hoog in de lucht. ‘Zo groot,’ zegt hij. ‘Zo groot voel ik me.’ Ik kijk hem niet begrijpend aan.
‘Omdat ik het nu weet, van Sinterklaas,’ zegt Sam. ‘Daarom lijkt het net alsof ik me nu opeens … wel acht jaar ouder voel!’

Ik moet lachen en Alex kijkt van een afstandje trots toe. ‘Dus je vindt het niet erg?’ vraag ik voorzichtig. Ik zie Alex nee schudden en Sam bevestigt dit. ‘Nee, natuurlijk niet! Ik hoor nu bij de groten. Dat is juist stoer!’ Er ontstaat een geanimeerd gesprek. Wij vertellen allerlei smeuïge details over wie er allemaal verkleed bij ons thuis zijn geweest als Sint en Piet, waar we de cadeautjes verstopten, hoe de zak elk jaar voor de deur terecht kwam, waarom ik Sam toch echt verzocht om zijn verlanglijstje in te korten van acht pagina’s naar één en hoe hij als peuter steevast ‘Sinterklaas Ka-bou-ter’ zong in plaats van ‘Sinterklaas Ka-poen-tje’.

Aan het eind van het gesprek is het na achten en dus ruimschoots bedtijd. Vrolijk huppelend gaat Sam naar de badkamer om zijn tanden te poetsen. Tevreden kijken Alex en ik elkaar aan. Dit had niet beter kunnen verlopen.

Besturen van de helikopter

Voor het slapengaan mag Sam nog heel eventjes de helikopter uitproberen. Morgen mag hij de Shadow Launcher uitgebreid testen. ‘Yes,’ roept Sam, ‘machtig!’
Omdat hij al diverse drones heeft, weet hij het helikoptertje direct goed te besturen. Er zitten namelijk meerdere knoppen en hendeltjes op de afstandsbediening. Ik kan me voorstellen dat het voor kinderen die nog niet ervaren zijn in het besturen van een drone of ander vliegend voertuig, het best even lastig zal zijn.

Sam krijgt van mij een groot compliment. Zonder lampen, balken, vazen of kaarsjes te raken, vliegt hij met de heli door de kamer. Ook de katten komen geïnteresseerd kijken naar het vliegende object. Na een minuut of twintig knippert het lampje van de helikopter en is hij bijna leeg. Om hem op te laden, sluit Sam hem weer op de afstandsbediening aan.

Conclusie 2: Begrijpelijk dat de Air Hogs Shadow Launcher vanaf 8 jaar is. Voor kleinere kinderen zal het te lastig zijn om de helikopter te besturen, wat veel frustratie en/of kapotte vazen, gesnoeide rozen of omgevallen glazen veroorzaakt.

Mooi voor een fantasievol spel

Als ik Sam een nachtzoen kom geven, verzeker ik hem nog wel even dat hij het Geheim van Sinterklaas echt geheim moet houden. Sam begrijpt het maar al te goed. ‘Dat vind ik juist leuk,’ roept hij enthousiast, ‘net doen alsof ik het ook spannend vind, terwijl ik het geheim van S. en P. gewoon weet.’ Mooi. Ook weer opgelost.

De volgende dag neemt Sam zijn nieuwe aanwinst, de Shadow Launcher, mee naar opa en oma. Natuurlijk om hem te laten zien, maar ook om hem uitgebreid te testen, binnen en buiten in de tuin. De bedoeling is dat je de helikopter in de terreinwagen zet. Dat kan eenvoudig door de wagen open te klappen met een knopje aan de zijkant en daarna weer dicht te klikken. Doordat de – opgeladen – helikopter erin zit, kan de auto rijden met behulp van de afstandsbediening. Uiteraard zit de wagen meteen in een wilde achtervolging en kan de bestuurder, als het hem te heet onder de voeten wordt, vlug in zijn helikopter springen en vanuit de rijdende wagen wegvliegen.

Conclusie 3: De Air Hogs Shadow Launcher nodigt uit tot een fantasievol, echt jongensachtig spel en is voor de doelgroep voldoende uitdagend, omdat het besturen van de helikopter geen eitje is.

Tip: Je vindt de Air Hogs Shadow Launcher in de speelgoedwinkel en online

Geschikt voor binnen en buiten

Het hele achtervolgingsspel zet zich even later voort in de tuin. Daar scheurt de terreinwagen tussen de stoelen op het terras door. Vlak voor het grasveld klapt de wagen open en vliegt de helikopter weg. Hij maakt een ‘360’ in de lucht. Woe-hoe!

Conclusie 4: De Air Hogs Shadow Launcher kan bij goed weer mee naar buiten. Het voordeel is dan extra vliegruimte voor de helikopter.

Als de Air Hogs Shadow Launcher weer toe is aan een oplaadsessie, vraag ik Sam – uit nieuwsgierigheid – of hij het eigenlijk al wel wist, dat Geheim van Sinterklaas. Eerst ontkent Sam. ‘Nee, ik wist het echt niet.’ ‘Echt niet?’ vraag ik.
‘Nou, eigenlijk… was ik bang dat ik dan geen cadeautjes meer zou krijgen,’ zegt hij met een grijns. Ik aai hem over zijn bol. Wat een schat. Eerlijk en oprecht.

Vlug hobbelt Sam naar de keuken, om aan oma te vragen of zij nog leuke anekdotes heeft over ‘toen mama nog klein was en in Sinterklaas geloofde’. ‘Want ik weet het geheim van S. en P.,’ hoor ik Sam trots vertellen.

Winactie Air Hogs Shadow Launcher

Ook zo’n liefhebber van vliegspul in huis? We mogen nog een exemplaar weggeven! Bekijk het filmpje, like en geef een reactie. Wie weet ben jij wel de gelukkige winnaar! De winactie loopt tot 5 december 2016

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

44 gedachten over “Zo vertel je dat Sinterklaas niet bestaat, met de Air Hogs Shadow Launcher!”

 1. Wat gaaf! Voor mijn zoontje. Hij houdt erg van auto’s, vliegtuigen en helikopters. Hij heeft ooit een soort helikopter cadeau gekregen maar dan met een snoer. Air hoge zou hij supertof vinden.

 2. Hier ook een stoere jongen die bij de ‘grote’ kinderen hoort die het geheim kennen. Met dit cadeau zal hij zeker heel blij zijn, en zijn papa stiekem ook.

 3. Wat een leuk ding, ik doe graag mee voor mijn zoon. Hoe stoer heeft je zoon “het geheim” van Sinterklaas opgepakt, leuk om te lezen 🙂

 4. Ik doe ook graag mee voor mijn stoere jongen. Alleen de naam al klinkt super stoer en dan is het ook nog een 2 in 1 cadeau waar ze in de zomer nog wat aan hebben omdat ie voor binnen en buiten is. Maar kou of geen kou ik denk dat we de helikopter toch ff buiten oefenen, ik zie m al in de kerstboom hangen hihi.

 5. Avatar foto
  Claudia Diependaal

  Jeetje wat n vette prijs ik denk dat mijn pas 13 jarige dit ook erg leuk zou vinden dus ik doe gewoon lekker mee.

  En leuk hè als ze t dan weten en geheimzinnig gaan doen haha. Let maar op echt leuk om te zien hoe ze dan hun fantasie voor de kleintjes blijven gebruiken ?

 6. Avatar foto
  Sonja Hubregtse

  Super stoere prijs ! Hij blijft ook erg stabiel….of ligt dat aan de piloot 😉 ? Wij zouden graag eens kijken of onze zoon hem ook zo stabiel door de lucht kan laten gaan 😉 Hij zou het in ieder geval super vinden !

 7. Mijn kinderen van 8, 5 en 3 geloven heilig in Sinterklaas en ik wil het niet vertellen, zo leuk vindt ik het allemaal! Dus, als mijn lieve maar stoer dochter Isobella dit super cool Air Hogs Shadow Launcher mocht winnen, kunnen wij alsof doen dat Sint heeft hem gebracht? 😉

 8. Erg leuk voor mijn zoontje! hij houdt erg van bestuurbare speelgoed met afstandsbediening etc..dus hier gaat hij erg blij van worden!

 9. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Erg leuk voor mijn zoon Nicky, zou hij helemaal geweldig vinden.
  Ik waag graag een kansje voor hem !!.

  Groetjes Anneliese

 10. Avatar foto
  Moniek S lootweg

  Hier begon dochterlief van zes er destijds in januari over… dat ze toch eens wilde weten hoe en wat…
  Toen hebben we het gewoon uitgelegd. Klein beetje jammer, maar het hoort erbij 😉
  Die heli is super zeg, daar willen we hier wel mee gaan oefenen (alhoewel ik denk dat we op het veldje in de buurt beginnen…)

 11. Wow, dat is een mooi cadeau voor mijn kleinzoon. Geeft de Sint dit hem in zijn schoen bij oma ?
  Ik heb om privéredenen geen Facebook, maar volg je op Bloglovin.
  Graag doe ik mee.

 12. Owjee , budget bereikt ( na jaa ietsiepietsie eroverheen..) zie ik dit! Te gek en 1tje die het ook daadwerkelijk goed doet.
  Dus ik waag een gokje ! En deze manier van vertellen ga ik zeker onthouden !

 13. Wat leuk geschreven en wat fijn hoe Sam gereageerd heeft op het ‘Sinterklaas’ verhaal. Wij gaan onze zoon het aan het einde van deze Sinterklaastijd ook vertellen. Het “Natuurlijk bestaat Sinterklaas, anders komt hij toch niet op het Journaal, daar komen alleen serieuze dingen” kunnen wij na deze keer niet langer volhouden denk ik.

  Lijkt mij ontzettend leuk om dit te winnen voor onze zoon. Ik doe graag mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven