De Alcatel 1T10, review van een tablet voor het hele gezin, behalve dan bij ons

Een tijdje geleden ontving ik een tof familiepakket van Progress Communications. Een pot vol ingrediënten om koekjes te bakken is altijd leuk. Maar waar Lotte nog het meest blij van werd was de tablet die erbij zat. Een Alcatel 1T10 tablet voor een review. Ook al staat deze tablet bekend als gezinstablet, madam vond dat het haar tablet mocht zijn, want zij had nog niets.

Alcatel 1T10 review tablet

Een eigen tablet als kind, is dat niet overdreven?

Onzin natuurlijk om het zo te bekijken, maar ergens snap ik haar wel. In ons gezin hebben we namelijk een aantal gadget freaks. Zeg maar gerust dat we drie gezinsleden hebben die helemaal blij worden van technische snufjes en alle mogelijkheden die ze bieden. Ik hou overigens ook wel van leuke technische gadgets, maar niet met dezelfde passie als die andere drie. Maar wel genoeg om een review over de Alcatel 1T10 te schrijven.

In ieder geval is het zo dat je in een gezin met een vader die in de IT werkt en een puber broer die een opleiding ICT doet vaak aan het kortste eind trekt als het over gadgets gaat. En aangezien wij midden in de verbouwingen zitten en onze tv onbereikbaar is om een serie te kijken wilde ik Lotte wel tegemoet komen met deze tablet. Deze Alcatel 1T10 is dus inmiddels van haar. En eigenlijk is dat ook wel prima, want we kunnen hem nog mooi reguleren. Ik leg je een ander uit in de review hieronder.

Review Alcatel 1T10 tablet; kindvriendelijk en reguleerbaar

De Alcatel1T10 tablet is eigenlijk ideaal voor kinderen. Met zijn 32 GB aan intern geheugen kan hij mooi gebruikt worden voor het maken van huiswerk en het volgen van online lessen als er weer eens iemand in de klas Corona heeft en de hele klas thuis moet blijven. Heel handig ook dat de tablet een camera aan de voorzijde heeft waardoor je ook met teams makkelijk contact kan houden met school.

Uiteraard wordt de tablet hier niet alleen voor school gebruikt, Lotte maakt er ook graag in haar vrije tijd gebruik van. Als je wilt, dan kan je als ouder de nodige apps blokkeren en zo reguleren wat wel en niet beschikbaar is. Toegang instellen tot apps en websites kan gewoon via je smartphone. Super simpel dus. Gelukkig hebben wij dat niet echt nodig hier in huis en bespreken we wat wel en niet slim is als het over social media gebruik gaat bijvoorbeeld of over internetten zelf. Maar heb je jongere kinderen dan is dit een fijne functionaliteit.

Verder kan je bijvoorbeeld ook een tijdslimiet instellen. Ook dat kan heel fijn zijn, maar diegene die dat hier in huis het hardste nodig heeft, die wordt over een paar maanden 17. En op die leeftijd valt dat niet meer zo makkelijk te reguleren helaas.

Verder zorgt het IPS display voor mega helder beeld én gaat de batterij behoorlijk lang mee. Wat ik zelf ook heel prettig vind is dat er op de ALcatel 1T10 een Eye Care systeem zit dat het blauwe licht wegfiltert om zo visuele vermoeidheid te verminderen. Fijn, want we hebben niet voor niets al eerder aandacht besteed aan het beschermen van je ogen met een blauwlichtfilter. Je kan zelfs een pauzemelding instellen op deze tablet, mooi in het kader van de 20-20-2 regel, haha. Aan alles is gedacht.

Eindconclusie gebruik Alcatel 1T10

Op zich zijn wij dus positief over deze tablet en het gebruik ervan. We hebben er een fijne hoes omheen waardoor hij uit zichzelf kan blijven staan en nog handiger wordt in het gebruik. De hoes beschermt uiteraard ook tegen vallen, nog een pluspunt. Klein nadeel is wel dat de tablet soms wat langzaam is als het gaat om bepaalde games die Lotte graag speelt. Dat is een beetje jammer, maar weerhoudt er haar toch niet van om de tablet er regelmatig bij te pakken.

Groot voordeel voor ons is nu in ieder geval dat we nu verschillende tablets hebben waar Netflix op draait. Zo kan Lotte op haar Alcatel 1T10 lekker haar eigen serie kijken als wij Peaky Blinders opzetten. Kunnen we die tv tijdens de verbouwing toch missen.

De ALcatel 1T10 is online verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 119,99.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven