Alka crème; smeren tegen jeuk bij processierups of andere allergie

Zijn jullie al weer geconfronteerd met de processierups? Hier heeft dochterlief er al weer ervaring mee opgedaan. Gelukkig hebben wij tegenwoordig Alka crème in huis waarmee we de jeuk bestrijden. En niet alleen de jeuk van de processierups, maar ook voor andere allergieën is deze crème ideaal. Eigenlijk onmisbaar in je verzorgingsproducten stash. Zo ook in Lotte haar stash, zoals hieronder op de foto ziet. Ik praat je even bij.

Alka crème werkt perfect tegen de jeuk van de processierups en jeuk ivm allergieën, eczeem en muggebulten of brandnetel

Smeren met Alka crème tegen jeuk van processierups of andere allergieën

Het was overigens een ‘geluk bij een ongeluk’ dat we de Alka crème in huis hadden. Ik heb deze crème nog niet eerder gebruikt, ook al heb ik wel ervaring met andere Alka producten zoals bijvoorbeeld de Alka thee. De crème mocht ik echter reviewen. En omdat Lotte in de zomer altijd last heeft van een soort warmtebultjes op haar elleboog die jeuken wilde ze de Alka crème heel graag uitproberen. Al na één keer smeren was ze van haar jeuk verlost, dus de crème is voor ons sowieso een aanwinst.

Alka crème tegen jeuk van de processierups

Maarja… wat de Alka crème doet tegen de processierups, dat kan je alleen uitproberen als je daar ervaring mee hebt. Laten we hier in de straat nu toevallig een dikke eikeboom hebben staan. Eentje die als huis voor een flink nest van processierupsen dient. Een boom waar de gemeente overigens niets aan doet. Want ook al staat hij aan de straat… de overbuurman heeft het pootrecht op deze boom en dus doet de gemeente er niets aan.

Je snapt het al… als je daar iedere dag een aantal keren onderdoor fietst dan komt vanzelf het moment dat je last krijgt van deze processierups met zijn haartjes die voor zo enorm veel jeuk kunnen zorgen. Wist je trouwens dat elke processierups wel 700.000 onzichtbare brandhaartjes kan verspreiden? Weer een moment voor Lotte om de Alka crème te proberen, dit keer tegen de jeuk van de processierups. En jawel, ook hier is het oordeel weer positief! Door een aantal keren te smeren met de Alka crème verdwijnt ook hier de jeuk.

Eigenlijk kan je je zelfs beter van te voren insmeren las ik. Door te smeren met Alka crème krijg je namelijk een minder zure huid waarbij de kans op jeuk en uitslag van de processierups ook afneemt. Dit gebeurt namelijk eerder bij een zure huid dan bij een basische huid.

Waar kan je deze crème nog meer voor kopen en gebruiken?

Uiteindelijk blijken niet alleen de jeuk van de warmtebultjes en de processierups bestrijd te worden door Alka crème. Wij gebruiken hem ook tegen de jeuk van muggemulten en Lotte (jawel, weer Lotte!) heeft pas ook haar benen en billen ingesmeerd toen ze met een korte broek in de brandnetels viel 😉 . Ze had echt flinke plekken op haar benen staan en dat jeukte natuurlijk als een dolle. Maar de Alka crème bracht gelijk verlichting van de jeuk.

Alles bij elkaar hebben wij dus zo al 4 vormen van jeuk die goed aangepakt kunnen worden door de Alka crème; de processierups, warmtebultjes, brandnetels en muggebulten. Wat ons betreft mag deze crème dan ook niet meer ontbreken in de standaard producten voor (bijna) dagelijks gebruik. Je kan hem overigens ook als dag- en nachtcrème gebruiken heb ik al gelezen dus wie weet proberen we ook dat nog eens uit.

Alka crème review ervaring

Ingrediënten Alka crème

De volledige ingrediëntenlijst kan je terugvinden op de site van Alka, maar ik licht er even een paar uit:

  • Kokosolie: is rijk aan antioxidanten die de huid versterken en veroudering tegengaan. Helpt onder andere tegen psoriasis, dermatitis en eczeem
  • Shea boter: is beschermend en heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Helpt bij brandwonden, eczeem, huidplekken en rimpels
  • Amandel olie: is voedend, beschermend en heeft anti-jeuk eigenschappen. Goed voor droge huid en bestrijding van striae
  • Jojoba olie: is een natuurlijke zonnebrand en zorgt voor hydratatie. Helpt bij schilferige huid, acne en eczeem en bevordert ook de wondgenezing
  • Co-enzym Q10: Q10 kan huidveroudering tegengaan
  • Vitamine e: een zeer effectieve antioxidant die de schadelijke effecten van zonlicht tegengaat

De Alka crème kan zonder problemen dagelijks gebruikt worden en eventueel aangevuld worden in het gebruik met de andere Alka producten zoals bijvoorbeeld het badzout en de scrub.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven