Alka scrub; huidverzorging op basische basis

Het is al een tijdje geleden dat ik schreef over een van de Alka producten, terwijl ik er zelf eigenlijk echt een fan van ben. Vandaar dit keer een review van de Alka Scrub op oliebasis.

Hou jij van het scrubben van je huid (wie niet eigenlijk), dan is deze zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

Alka scrub

Alka Scrub; een zout-olie formule voor het beste resultaat

Er zit nogal wat verschil in scrub producten vind ik zelf. Niet zelden heeft Lotte ergens een potje scrub op de kop getikt waar ik dan ook wel eens uit lepel. Maar meestal is dit goedkope rommel waar óf te weinig scrubmateriaal (te fijn) in zit, of hij is zo keihard dat ik het liever niet op mijn huid smeer.

Ik ben dan ook maar fan van een paar merken als het over het scrubben van mijn huid gaat en Alka Scrub is er daar een van.

De voordelen van Alka Scrub

 • Heerlijke zachte geur
 • Door de oliebasis is deze scrub lekker smeerbaar
 • Alka Scrub heeft een goede korrel, niet te fijn en niet te grof
 • Ondersteunt de PH balans van je huid van buitenaf (wil je van binnenuit ontzuren dan is Alka thee wellicht wat voor jou)
 • Mijn huid wordt er echt super glad van, zeker als ik daarna de Alka crème nog gebruik om me in te smeren
 • Helpt dode huidcellen verwijderen, zoals een scrub zou moeten doen natuurlijk
 • Voedend voor de huid
 • De scrub is voor je lichaam te gebruiken, maar ook voor je gezicht als je hem met wat extra water aanlengt
Alka scrub is een lichaamsscrub op oliebasis

De nadelen van Alka Scrub

 • Omdat de Alka Scrub op oliebasis is moet je een beetje voorzichtig zijn als je onder de douche de scrub gebruikt, de vloer kan wat glad worden
 • De pot is best prijzig, ik laat hem dan ook niet in de badkamer staan want dan maakt Lotte hem op 😉

Wist je dat Alka Scrub Himalaya zout, Natriumbicarbonaat en natuurlijke verzorgende oliën bevat? Het Natriumbicarbonaat zorgt bijvoorbeeld voor het neutraliseren van de zure huid. Wil je meer weten over de ingrediënten die in deze scrub zitten dan kan je dat op hun website lezen.

Hoe vaak gebruik je deze scrub?

Ik gebruik de scrub zelf eens per week. Je kan hem ook twee keer per week gebruiken, maar dat vind ik niet per se nodig en gezien de prijs van het product laat ik dat even achterwege. Wat ik wel twee keer per week doe is mijn voeten ermee scrubben zodat de eelt vorming meevalt.

Zeker in de zomer, als ik veel op blote voeten loop dan lijkt het wel alsof het eelt op mijn voeten huge is. Een keertje extra scrubben in de week en daarna lekker insmeren met de Alka crème en mijn voetjes zijn weer als herboren!

Alka scrub review

Waarom je huid scrubben?

Nog even in het kort waarom je je huid eigenlijk ‘moet’ scrubben. Niets moet natuurlijk, maar scrubben is echt gewoon gezond voor je huid. Mits je het met mate doet. Het stimuleert de doorbloeding van de huid

 • Dode huidcellen verdwijnen
 • Scrubben voor het scheren zorgt ervoor dat ingegroeide haartjes verwijderd worden. Laat wel eerst je benen 15 minuten rusten na het scrubben voordat je ze scheert
 • Het stimuleert de doorbloeding van de huid én de celvernieuwing
 • Het opnemen van crème gaat beter na het scrubben
 • Regelmatig scrubben zorgt ervoor dat onzuiverheden minder kans krijgen omdat je poriën niet verstopt raken
 • Ruwe plekjes worden weer lekker zacht
 • Door regelmatig te scrubben word je egaler bruin (mits je de natuurlijke zonnebrandcrème niet vergeet)

Tip: Heb je pubers in huis? Laat ze Alka Scrub gebruiken tegen het puberzweet. Bij overmatig zweten kan het helpen om de oksels voorzichtig te scrubben (niet te hard want de huid is hier teer).

Met de basische scrub reinig je de oksels extra en het Natriumbicarbonaat neutraliseert de zure geur. Daarnaast zorgt het Himalaya zout voor het mineraliseren van de huid.

Hierna kan je puber de deodorant van Alka (hele goede reviews) gebruiken óf bijvoorbeeld Loveli.

Review Alka Scrub

Wat ik zo lekker vind aan deze scrub is dat hij je lichaam zo ontzettend zacht maakt.

Ik moest na het scrubben mijn handen echt heel goed droog maken omdat ik mijn lenzen nog moest inzetten en ik bang was dat ik een olielaagje op mijn lens zou krijgen. Dat was gelukkig niet zo, maar een volgende keer doe ik mijn lenzen gewoon van te voren al in.

Je ziet aan de druppeltjes op mijn arm hierboven op de foto dat de scrub echt zorgt voor een olieachtig laagje op je huid. Het voelt niet vies glad aan, maar gewoon zacht en gevoed.

Zelfs de volgende dag dat ik onder de douche sta voel ik nog dat ik me de dag ervoor gescrubd heb.

Wat mij betreft is deze scrub dus zeker een blijvertje, maar wil ik er ook heel zuinig mee zijn in verband met de prijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven