Alleen op vakantie….

Ook al zou je het niet zeggen als je zo naar buiten kijkt, maar het is weer zomer.

Duizenden feest vierende jongeren trekken massaal naar plaatsen waar je als volwassene niet welkom bent. Bulgarije, Spanje, Griekenland , Frankrijk het maakt niet uit, zolang ze daar maar alle “stress” van zich los kunnen feesten. Voor een paar weken zijn de remmen ver te zoeken.

Uit onderzoek is ook gebleken dat jongeren tussen de 16 en 24 meer experimenteren op vakantie dan gebruikelijk. Ze zijn tijdelijk aan de ouderlijke macht ontsnapt en de ouders kunnen nu geen oogje in het zeil houden. Voor de jongens bestaat deze vakantie voornamelijk uit: seks, drinken en feesten terwijl de meisjes juist willen uitrusten, en een boek willen lezen.

Persoonlijk denk ik dat de meisjes er ook wel wat van kunnen hoor. De meisjes ogen misschien wel gewoon braaf, maar zijn ze het ook echt?

Nu ben ik wel benieuwd … vanaf welke leeftijd mogen jullie kinderen alleen op vakantie? En hoe bereid je ze voor? Ga je de “strenge “ ouder uithouden en vertel je ze wat ze juist niet mogen doen, of laat je het ze zelf ervaren.

Ik ben benieuwd  naar jouw mening en eventueel naar jullie aanpak. Laat een reactie achter onder dit artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven