Alleenstaande moeder kan nu terecht op een ontmoetingssite

De eerste ontmoetingssite voor de alleenstaande moeder is een feit. In Nederland zijn er ongeveer een half miljoen single moms die er vanaf nu niet meer alleen voor hoeven te staan. Nu is er een nieuwe unieke mogelijkheid die het leven van deze moeders een stuk leuker en gemakkelijker gaat maken…

alleenstaande moeder

Zo brengt oprichtster Myra de lancering van haar ontmoetingssite in het nieuws. Ikzelf kan er niet over mee praten, want ik ben niet single en heb daarnaast een uitgebreid netwerk om me heen waar ik op terug kan vallen. Maar voor de -al dan niet bewuste- alleenstaande moeder is het wellicht een hele uitkomst.

Deze week lanceerde Happy Single Moms een unieke ontmoetingssite specifiek gericht op alleenstaande moeders en alleenstaande zwangere vrouwen. Dankzij deze website kunnen ze op een laagdrempelige- en gemakkelijke manier met elkaar in contact komen en elkaar op allerlei gebieden ondersteunen. De eerste dag meldde al bijna 500 vrouwen zich aan.

Matching voor de alleenstaande moeder

Nu niet schrikken! Je wordt niet gekoppeld aan een nieuwe partner, maar via een uitgebreide matchingsmodule kan je selecteren met welk ‘type’ moeder je in contact wil komen. Bijvoorbeeld met een alleenstaande moeder in de buurt of een moeder met kinderen in dezelfde leeftijd? Best handig! Daarnaast kan je aangeven hoe de omgang met je ex is, welke geloofsovertuiging je hebt en nog veel meer.

Oprichtster Myra de Wildt (35) is één van de half miljoen alleenstaande moeders. Vanaf haar zwangerschap staat zij er alleen voor; haar dochter is inmiddels 2,5 jaar oud. Ze heeft ervaren, dat wanneer je geen alleenstaande moeder in je omgeving kent, (h)erkenning uitblijft. Ook voelde ze een sterke behoefte aan een vangnet; ze kwam als alleenstaande ouder haar huis nog maar amper uit. Nu moet ik zeggen dat dat bij mij ook het geval is, maar dat heeft wellicht een andere oorzaak 😉 .

Online Community

“Ik had het gevoel dat ik de enige alleenstaande moeder in de wereld was die in deze situatie zat”, aldus de Wildt. Datgene wat ze miste, heeft de Wildt zelf opgezet. Ze startte in augustus 2014 met een Facebook Community die inmiddels ruim 10.000 volgers heeft. Sinds deze week kunnen alleenstaande moeders via happysinglemoms met elkaar in contact komen.

Vangnet door netwerk

Het is mogelijk dat veel alleenstaande moeders bij elkaar om de hoek wonen zonder dat ze het van elkaar weten. Wanneer ze elkaar wel weten te vinden, kunnen alleenstaande moeders (h)erkenning vinden, opvang van kind(eren) delen (en kosten besparen), een vriendschap aangaan en sparren over de opvoeding.

Ik vind het persoonlijk een goed idee! Als ik ooit alleenstaande moeder word, dan meld ik me ook aan 😉 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven