Allergisch voor maandverband? Gebruik geen reguliere producten.

Ben je allergisch voor maandverband? Dat is op zich nog niet zo vreemd, want conventionele maandverbanden irriteren vaak de huid. De samenstelling is lang niet altijd bekend en daarom is het niet duidelijk welke chemische stoffen vrijkomen en opgehoopt worden in het lichaam wanneer je ze draagt. Ieuw, daar sta je niet bij stil hè. Al eerder schreven wij over Katja, de eigenaresse van Gentle Day en gaven we een kijkje in haar leven als moeder en onderneemster in biologisch maandverband. Dit keer geeft ze wat meer informatie over de irritaties die gewoon maandverband kunnen opleveren en de reden waarom zij zelf zich met haar onderneming richt op maandverband wat biologisch is en de materialen die zij daarbij gebruiken met de effecten ervan.

allergisch voor maandverband

Allergisch voor maandverband of gewoon slim bezig ?

Toen ik in contact kwam met Katja schrok ik eerlijk gezegd een beetje van de informatie die ik van haar te horen kreeg. Ook ik heb heel mijn leven lang maandverband en tampons van de bekende merken gebruikt en me nooit afgevraagd hoe dat voor mijn lichaam zou zijn. De schadelijke chemische stoffen kunnen zich namelijk ophopen in het menselijk lichaam en op een gegeven moment irritaties en zelfs mutaties (of kanker) veroorzaken. Inmiddels weet ik er wat meer van en daar ben ik blij om, want zo kan ik mijn dochter behoeden voor nare ervaringen en risico’s. Ook al ben je niet allergisch dan nog is het een slimme zet om over te stappen. Ben je wél allergisch voor maandverband, dan sta je daar wellicht al langer bij stil en informeer je jezelf meer rondom dit onderwerp.

De Far-IR Anion strip

Vandaag wat meer over het “geheim” van de Far-IR Anion strip in de producten van Gentle Day. Eigenlijk zou het geen geheim moeten zijn en zou iedere vrouw moeten weten wat het belang is van de Far-IR Anion strip. De strip die in het midden van al het maandverband en inlegkruisjes zit. De strip die ervoor zorgt dat je langer kan doen met 1 maandverbandje of inlegkruisje dan met reguliere producten zonder deze speciale strip.

Far Infra Red, oftewel infra rood kennen we allemaal wel, maar hoe ontstaan deze stralen? En wat voegt dit toe aan de producten? In het midden van alle maandverbandjes en inlegkruisjes van Gentle Day zit een gelig stripje. In dit stripje zit Toermalijn verwerkt. Toermalijn is een kristal en heeft een sterk reinigend en helend vermogen. Uiteraard laten ze je niet zitten op een randje scherp steen, maar is dit zo verpulverd dat het niet zichtbaar of voelbaar is. Door wrijving van het eigen lichaam (beweging) worden er infrarood straaltjes afgegeven vanuit het stripje die voor verrassende positieve bijwerkingen zorgen.

Infra-rood kan (op deze schaal) licht doordringen in de huid en komt bij cellen die normaal niet te bereiken zijn. Het laat cellen vibreren, waardoor giftige stoffen zich los kunnen maken van gezonde cellen en zo het lichaam te ontgiften. Giftige stoffen worden via ons lymfeklierenstelsel door ons lichaam afgevoerd via andere klieren in ons bloed. Infra-rood stralen zorgen door de vibratie zelfs voor een sneller vervoer. Teveel infra-rood ontvangen kan niet: het lichaam neemt alleen dat op wat het nodigt heeft.

allergisch voor maandverband

Op deze manier helpt de Far-IR Anion strip bij het tegengaan van nare geurtjes en de groei van bacteriën. ILAC-MRA goedgekeurde testresultaten bevestigen dat de Far-IR Anion strips in de hygiëne verbandjes de ammoniakgeur verminderen tot 85% en de staphylococcus aureus bacterie doodt met 99,9%! Deze bacterie veroorzaakt normaal gesproken geen ziekte, maar bij beschadiging van huid kunnen infecties ontstaan. Belangrijk dus om de intiemen delen te beschermen tijdens de menstruatie en eventuele kleine wondjes te helpen helen.

In Nederland zijn er verder geen menstruatie artikelen die deze eigenschap bezitten. Veel merken zijn er nog steeds op gericht om zo goedkoop mogelijke producten te produceren, ongeacht het comfort en de gezondheid voor de vrouw. Dit blijkt uit de goedkope ingrediënten die nog steeds gebruikt worden in hun producten: synthetische materialen… met alle mogelijke gevolgen van dien.

Te gek eigenlijk dat we hier niet voldoende over geïnformeerd worden. Als je kijkt wat je als vrouw in je leven aan maandverband en/of tampons verbruikt, dan is dat nogal wat! Daarmee kan je je lichaam dus beschadigen als je niet oplet, maar lever je ook nog eens een aanzienlijke bijdrage aan de afvalhoop. Gemiddeld gebruik je toch wel 4 stuks per dag bij normaal gebruik in tegenstelling tot een maandverbandje van Gentle Day waarvan je er aan een genoeg hebt, juist vanwege die strip! Dus allergisch voor maandverband of niet… biologisch is sowieso een goede keuze!

Heb ik je aan het denken gezet? Goedzo! Wil je jezelf nog meer inlezen? Dat kan op de site van Gentle Day. Succes met je keuzes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven