Als ik later groot ben, dan wil ik beroemd worden

Als ik later groot ben… hoe vaak ben ik een zin wel niet begonnen met dit stuk 😉 . Als klein meisje was ik er heilig van overtuigd dat het beroemd worden wel zou gaan lukken. Want hoe moeilijk kan dat nou zijn? Helaas leek die droom voor mij niet weggelegd, want zingen kan ik niet, en andere ambities waarmee ik beroemd kan worden heb ik eigenlijk niet. Tot laatst iemand tegen me zei, ‘Goh Elles, je begint al bijna een bekende Nederlander te worden’. Dan denk ik nog bij mezelf, dat zal toch wel meevallen? Maar als ik dan eens ga bekijken hoe vaak mijn naam inmiddels onder een artikel heeft gestaan in één of ander tijdschrift, en wanneer ik met mijn kop op TV ben geweest of ga komen, ja, dan voel ik me toch al wel een beetje een bekende Nederlander!

als ik later groot ben

Als ik later groot ben …

De laatste keer was tijdens de Nationale IQ test. In een vage bui had ik me opgegeven om in het ‘gamers’ vak te gaan zitten. Want ja, ik als vrouwelijke gamer vond wel dat er in ieder geval 1 vrouw in dat vak moest zitten. Ook had ik mijn man zo ver gekregen om mee te gaan. En daar zaten we dan, op de eerste rij! Toen ons ook nog wat vragen werden gesteld, en ik waarschijnlijk de enige meid was met paars haar in het vak, had ik het idee dat mensen me wel eens konden gaan herkennen.

En dat gebeurde natuurlijk ook. De volgende dag kwamen er mensen naar me toe en vroegen ‘was jij gisteren niet op TV?’. Helemaal geweldig natuurlijk om herkend te worden! Uiteindelijk heb ik dus stiekem toch een beetje gekregen waar ik vroeger van droomde: mijn ‘moment of fame’!

Als ik later groot ben… voor kindjes

Gelukkig zijn er meer dan genoeg kinderen die dromen over ‘als ik later groot ben’ ‘wat wil ik worden‘ en daar uiteindelijk als ze ouder worden toch een heel andere kijk op hebben. Het zou wat zijn als alle kinderen exact worden waar ze nu over dromen. Dan zit de wereld straks vol met prinsessen, brandweermannen, piloten en zangeressen… veel verder komen we niet ben ik bang 😉 .

Waar droomde jij vroeger over, en is dat een beetje gelukt? 

8 gedachten over “Als ik later groot ben, dan wil ik beroemd worden”

  1. Haha dat mag altijd 😛 Weet niet eens meer precies welke het was, geloof nummer 52 ofzo, van vorig jaar. De voorkant was met rode letters, dat weet ik nog wel 🙂

  2. Ik heb in mijn blote kont in de Viva gestaan haha! Uhm in de Kinderen heb ik meegedaan met ‘Moederskind’ en ‘Als het anders loopt’ Oh en heb ook nog meegedaan aan een project ‘PUUR!’ over tienermoeders, sta ik met een foto samen met Eva in een boek 🙂 En geloof dat ik dan al een heel eind ben haha, zal vast nog wel wat vergeten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven