Als slanke den de zomer in … hellup!

Dat is voor mij volgens mij niet meer weggelegd. Het is waar wat ze zeggen… ieder pondje gaat door het mondje, en na je 40-ste gaat het er moeilijker vanaf!

Jongens wat heb ik een zin in de zomer! Heerlijk… warm weer, het zonnetje op je blote huid en een lekker kleurtje opdoen. Wat wil een mens nog meer? Nou dat kan ik je vertellen hoor! De laatste jaren bemerk ik dat de zomer voor mij 2 kanten heeft… ik heb enorm behoefte aan de zon, maar de behoefte om in schaarse kledij rond te lopen is er langzaam een beetje aan het afgaan.

Vroeger

Oh boy, oh boy, wat vond ik het vroeger toch heerlijk, om in de mooiste rokjes, korte broeken (hotpants) of een leuke bikini te verschijnen. Ik ben nooit echt héél dun geweest, maar gewoon een normaal goed figuur, dat zat er wel in toen ik jonger was. Inmiddels … 2 kinderen en heel wat jaartjes verder is dat figuur een beetje uitgedijd zeg maar. Een beetje meer ronding hier, en een beetje vet extra daar. Vormen van de zogenaamde ‘Rubens’ vrouw.

En hoe hard ik ook roep dat ik de überslanke modellen afgrijselijk vind, en hoe goed dat ik ook weet dat een groot deel van wat je in de bladen ziet ‘ge-photo-shopt’  is … het beeld blijft me achtervolgen..

In de winter is het allemaal wat minder erg, vallen de rondingen iets minder op, maar nu de zon weer om de hoek komt kijken, de vakanties in zicht komen, en dus ook de verlangens van de kinderen om lekker te gaan zwemmen op vakantie, en om lekker naar het strand te gaan, begint het te knagen…

Had ik nu toch maar wat minder gegeten, niet een 2e keer opscheppen, of niet dat handje chips in de avond, of dat lekkere kaasplankje bij een heerlijk wijntje. Dan had ik me nu misschien niet zo ongemakkelijk gevoeld. Had ik nu niet het idee gehad dat er echt iets moet gaan gebeuren. Dat we serieus met die Rubense rondingen aan de slag moeten.

Wat te doen (met het beeld van slanke den in mijn achterhoofd) ?

Hardlopen… een aantal weken geleden stond dit op het programma, totdat ik enorme pijn aan mijn scheenbeen kreeg en ik van alle kanten zwaar gewaarschuwd werd dat dit weleens heel vervelend kon aflopen. Onmiddellijke rust werd voorgeschreven. Ja lekker! Ben je net op gang, moet je al weer stoppen. Binnenkort wil ik weer langzaam gaan beginnen met opbouwen. Eerst kijken voor goede hardloop schoenen en dan maar weer opnieuw die drempel over om te gaan starten met een 3- tot 4 wekelijks opbouwend ritme.

Lijnen

Drastisch lijnen is niet zo mijn ding, ik word er chagrijnig van en dat is niet goed voor mij, maar ook niet voor mijn omgeving.  Nu heb ik me toch laten verleiden tot een ‘shakeje’ zo nu en dan. En dat moet gaan werken! Gatver, wat zijn die dingen smerig zeg! Dus ik start de ochtend met een shake, die ik niet volledig opdrink omdat ik de weeïge smaak niet meer kan hebben in mijn mond. Dan rek ik het tot de middag en ook daar plezier ik mijn maag weer met een glas koud water gemengd met wat rozige poeder om zo tot een glad rozig aardbeien goedje te komen.

Tegen de avond snak ik naar gewoon eten en een lekker wijntje! De eerste dag heb ik achter de rug, en hoewel ik me nog zo voorgenomen had om de eerste dag te starten met 3 shakes en meer niet, heb ik het gehaald tot 2 shakes en een maaltijdsalade. Gisteren voelde het als falen, vandaag denk ik… ‘ach, als ik het zo verder èn langer kan volhouden, dan is dit misschien ook een manier om wat van die overtollige Rubens vetdeeltjes van mijn lijf af te schudden’.

Toch?

Weet je wat? Ik beloof dat ik jullie op de hoogte houd van mijn wel en wee als 2e rangs lijner… tips, adviezen en ondersteunende peptalk zijn van harte welkom, want wat wil ik graag weer ‘lekker in mijn vel’ zwemmen, van de zon genieten en paraderen op hoge hakken! 

 

 

1 gedachte over “Als slanke den de zomer in … hellup!”

  1. Ik weet de oplossing, boek een universal contour wrap bij ons, gegarandeerd
    15 cm verlies in omvang en het maakt je huid lekker zacht en weer strakker!

    Check voor meer info onze site!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven