Op de camping in Ameland; op en top genieten

De afgelopen twee jaar hebben veel mensen er specifiek voor gekozen om meer in Nederland op vakantie te gaan. En terecht! Niet alleen omdat vakantie in het buitenland wat lastiger was, maar Nederland is zo mooi! Denk bijvoorbeeld eens aan de eilanden die Nederland rijk is. Wil je lekker op vakantie? Verdiep je dan eens in Ameland. Kamperen op Ameland staat garant voor ontspanning en tijd voor elkaar. Zoek je op Ameland een camping? Check hieronder de top 5 campings op dit waddeneiland!

Ameland vakantie

5x een toffe camping op Ameland

Ben jij een echte campeerder? Ameland biedt een aantal campings die zeker de moeite waard zijn. In de ochtend wakker worden en direct natuur snuiven. Heerlijke wandelen op de brede stranden en lekker slenteren in onder andere het charmante dorpje Nes. Sta je overigens liever niet op een camping, maar wil je liever in een hotelletje voor je vakantie op Ameland, check dan VakantieViking.nl voor fijne tips.

1. Camping Duinoord op Ameland; van alle gemakken voorzien

Op deze strandcamping kan je met recht zeggen dat je midden in de natuur leeft. Je slaapt er in de duinen aan het Noordzeestrand met zicht op zee. Een deel van deze camping op Ameland bestaat uit vaste standplaatsen en een ander deel is juist bedoeld voor de kampeerders die hun eigen tent op willen zetten. Maar je kan er ook weer een tent (of huisje) huren. De camping is voorzien van modern sanitair en heeft bij de receptie een fijne supermarktwinkel.

Naast het moderne sanitair is men op deze camping ook modern op het gebied van internet. Wifi is over de hele camping beschikbaar en is bovendien gratis. Fijn om te weten dat je kinderen na een flinke strandwandeling ook weer even kunnen connecten met hun vrienden. Wil je lekker gaan fietsen en zo Ameland verkennen, dan kan je op de camping een fiets huren. Lekker makkelijk!

De reviews over deze camping liegen er niet om, ze zijn allemaal erg positief!

Bron: camping Klein Vaarwater

2. Ameland camping Klein Vaarwater

Een huisje huren, kamperen op de camping of in het hotel van Klein Vaarwater. Het kan allemaal. Sommige huisjes hebben zelfs een eigen inpandig zwembad! Maar ook zonder dat zwembad kan je op deze Ameland camping zwemmen hoor. Er is namelijk een overdekt zwembad aanwezig voor alle gasten. Samen met het speelkasteel, de midgetgolf, de fitness en het bowlen heb je al een flinke greep uit alle faciliteiten van deze accommodatie. Je leest het al, je hoeft je hier niet te vervelen.

Bron: Camping Roosdunen

3. Camping Roosdunen

Ook op Camping Roosdunen heb je meerdere type accommodaties. De Canvas Lodges die ze op deze camping verhuren vallen natuurlijk direct op door hun mooie uiterlijk. In een tent slapen, maar dan wel twee verdiepingen ter beschikking hebben, dat is toch anders dan anders.

Je slaapt in deze prachtige odges op een waterbed, lekker comfortabel dus. Maar je moet het wel stellen zonder saniteir en keuken. Een koelkastje, wat mokken, bordjes en een koffiezetapparaat. That’s it! Eens soort van back to basic in de natuur op deze Ameland camping.

Los van bovenstaande lodges hebben ze ook nog luxe chalets en kan je er met je eigen kampeergerei (zoals je Fresh and Black tent) naartoe. De camping ligt overigens mooi centraal tussen Nes en Hollum in. Ook op deze camping zijn er weer tal van activiteiten te doen. Trampolines voor de kinderen, midgetgolf, een buitenzwembad en zelfs een recreatieteam zijn aanwezig.

Bron: camping Tussen Wad en Strand

4. Eco camping Tussen Wad en Strand

Een kleine rustige boerderij camping op Ameland. Geen specifiek vertier voor de kinderen, daar moet je als ouders zelf voor zorgen. Maar heb je nog hele kleine kinderen dan kan het echt genieten zijn op deze eco camping. Ze hebben een aantal accommodaties ter beschikking zoals het strandhuisje en wadhuisje, maar ook een drenkelingen huisje 😉 . In die laatste is het net wat luxer dan kamperen in je tent.

Je kan op deze camping je hond meenemen en op 5 minuten heb je het Wad bereikt. Heerlijk toch?

Bron: camping de Kiekduun

5. De Kiekduun; familiecamping die perfect is voor gezinnen

Lodges, trekkershutten, een duinchalet of Solarchalet. Een kleine greep uit de verschillende soorten accommodaties op deze Ameland camping. Maar dit zijn niet de enige! Kijk dus bij de Kiekduun op de website als je ook de andere accommodaties wilt bekijken voor een vakantie op de waddeneilanden. Het enige nadeel is dat een aantal van deze accommodaties in het hoogseizoen voor minimaal 2 weken geboekt moeten worden.

Voor kinderen is er veel geregeld op deze camping. Een speelveld met allerlei speeltoestellen, een volleybalveld en een tafeltennistafel bijvoorbeeld. Maar de kids kunnen ook volop klimmen en klauteren. Een overdekt zwembad staat niet op de camping, maar is wel op loopafstand te vinden.

Andere accommodaties op Ameland

Ben je geen kampeerder dan kan je dus bij bovenstaande campings ook op een andere manier verblijven. Daarnaast zijn er tal van hotels op Ameland te vinden en kan je ook bij B&B’s terecht. Uiteraard zijn ook Roompot en Landal vertegenwoordigd op dit prachtige eiland.

En dat is maar goed ook, want jaarlijks komen er zo’n 500.000 toeristen op dit eiland waar maar ongeveer 3600 mensen wonen! Liever naar een van de andere waddeneilanden? Check dan het Stayokay in Texel eens.

Ameland camping top 5 en activiteiten

Activiteiten om te doen op Ameland als je op de camping staat

Heb je je camping op Ameland helemaal verkend en wil je graag nog andere activiteiten doen? Onderstaande lijstje helpt je misschien al een beetje op weg! Wil je nog meer ideeën opdoen, check dan eens de VVV van Ameland.

 • Wadlopen; een veelvoorkomende activiteit op Ameland
 • Wandelen
 • Fietsen
 • Watersporten zoals surfles of karten op het strand
 • Paardrijden
 • Ga varen om zeehonden te spotten of mee op een vissersboot om het onderzee leven te ontdekken
 • Klim in de Amelandse vuurtoren omhoog
 • Breng een bezoek aan de Mosterdmolen
 • Bezoek de demonstratie van de reddingsboot met paarden (Ongeveer eenmaal per maand te zien bij het Tettepad ten Zuidwesten van Hollum)
 • Neem een kijkje bij de diverse musea van Ameland zoals de Amelander en Sorgdrager of het Bunkermuseum
 • En wil je Ameland en je camping graag van bovenaf zien? Boek een rondvlucht!
 • Leer hoe kaas gemaakt wordt op een kaasboederij
 • Het natuurcentrum museum over de dieren van toen en nu rondom ’t eiland

Ben jij al eens op Ameland geweest? Mocht je nog extra tips hebben dan horen we dat graag natuurlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven