Amersfoort centrum, 5 hotspots op een rijtje die je gezien moet hebben

Amersfoort centrum; met een groep andere bloggers ging Linda op pad om deze stad eens goed te verkennen. In dit geval een uitje zonder kinderen om de hotspots van Amersfoort te ontdekken en de leukste restaurants en barretjes voor je op een rij te zetten.

Je moet tijdens een shopdagje ook de inwendige mens goed onderhouden, nietwaar? En dat je daarvoor niet meteen hoeft te denken aan een metropool in het buitenland? Dat blijkt wel uit de perfecte dag die Linda in Amersfoort achter de rug heeft.

Wat Amersfoort centrum te bieden heeft? Linda zet 5 hotspots voor je op een rijtje!

amersfoort centrum

Foto gemaakt door de buttercupsisters

Lees ook: de Beeldentuin Garderen, voor een heerlijk dagje weg met High Tea

Amersfoort centrum, 5 hotspots waar je zeker moet zijn

amersfoort centrum

Amersfoort? Ja, Amersfoort. Redelijk centraal gelegen in Nederland -voor iedereen te behappen dus- en genoeg te doen. Een prachtige oude stad (750 jaar) met historische gebouwen en tegelijkertijd ook nieuwe architectuur.

De stad is makkelijk te voet te ontdekken. De hoofdwinkelstraat van Amersfoort centrum heeft alle bekende winkels en kent veel bekende namen. Die vind je uiteraard ‘bijna’ vanzelf.

Maar wil je juist als een “local” de stad gebruiken, dan kan je -zoals in zoveel steden- beter net even een zijstraatje in voor de leukste ontdekkingen. Ik geef je een aantal tips! Gaan de kinderen mee? Check dan ook eens deze tips voor een dagje uit met kids in Amersfoort.

amersfoort centrum, the blueberry

1. The Blueberry

The Blueberry op het grootste plein in Amersfoort is een heerlijke ontbijt- en lunchzaak in Amerikaanse stijl. Met haar Noord Amerikaanse achtergrond weet de eigenaresse precies waar ze het over heeft en maakt ze alle lekkernijen helemaal zelf.

Voor een heerlijk Amerikaans ontbijt met pancakes, een tussendoortje (denk aan worteltaart en cheesecake) tot de uber-Amerikaanse sloppy joe en pulled chicken. The Blueberry heeft het allemaal. Een heerlijke manier om de dag te beginnen, tussendoor bij te komen of de dag lekker te eindigen!

The Blueberry vind je aan Hof 21 in Amersfoort

amersfoort centrum loods of stock

2. Loods of Stock

Voel je je schuldig dat je alleen op stap gaat, zonder je kinderen? Niet doen hoor! Maar mocht je je toch niet kunnen beheersen en iets voor de kinderen willen halen, dan kan je naar Loods of Stock. Oorspronkelijk is deze winkel een pop up concept maar in Amersfoort was de vraag zo groot dat ze besloten hebben voor vast te blijven. Een goede keus!

Zo kan je structureel genieten van het aanbod. Er worden samples van merkkleding en schoenen aangeboden voor prima prijzen. Van baby tot maat 176, je slaagt bijna altijd, zonder dat je portemonnee helemaal leeg is als je de winkel verlaat.

Loods of Stock vind je aan de Arnhemsestraat 17 in Amersfoort

Lees ook: lekker luxe in Badhotel Domburg, genieten met hoofdletter G!

3. Bibliotheek en het Spui in Amersfoort Centrum

Qua architectuur is de bibliotheek het Eemplein een aanrader. Moet je kijken wat een prachtig gebouw!

Op het plein zijn diverse restaurants van bekende namen te vinden. Wil je eens niet in de gebruikelijk restaurants eten, dan probeer je Het Spui, net buiten de stadsmuren aan Westsingel 48-49.

Een restaurant met een fijn zonnig buiten terras waar zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt biologische en regionale producten. Geen standaard saté of schnitzel, maar een (h)eerlijke Franse keuken met uitstekende service.

Nog een mooi gegeven; het Spui heeft de porties bewust iets kleiner gehouden, zodat er niets qua eten verloren gaat. Er wordt met zorg en aandacht gekookt en dat proef je!

Het spui vind je aan de Westsingel 48-49

Amersfoort centrum, de Keizerin

4. De Keizerin

Geen behoefte aan grijze of zwarte kleding? In De Keizerin aan de Zuidsingel spatten de kleuren uit de rekken. Het is een heerlijke winkel vol met dameskleding, schoenen en accessoires. Je kan niet anders dan blij worden als je hier rondsnuffelt.

Hier zijn de meer bijzondere (kleinere) merken te vinden.  Je hebt nagenoeg geen kans dat iemand in hetzelfde loopt, zoals bij de grote kledingketens. Het enthousiasme van de eigenaresse zorgt ervoor dat je altijd tevreden het pand verlaat! Ben je in AMersfoort centrum? Stap dan zeker even hier binnen!

De Keizerin vind je aan de Zuidsingel 70

5. Arthur & Willemijn

Mommy shoppen in Amersfoort is niet compleet zonder een bezoek aan Arthur & Willemijn. Je lichaam kan soms na zwangerschap(pen) zo onherkenbaar zijn geworden dat je er even geen raad meer mee weet.

Arthur & Willemijn hebben zich tot doel gesteld om tijd en aandacht aan je te besteden, zowel online als offline. Zij leveren service vanuit het oogpunt van de klant, niet vanuit het oogpunt van omzetcijfers.

Zij blinken uit in ‘het nemen van tijd’ om jezelf op je eigen manier zo mooi (en flatteus) mogelijk te kleden. Daarbij wordt dan vooral gekeken naar de persoon zelf. Hun slogan is niet voor niets “het is niet wat je draagt, het is wie je bent”. Wat past bij jouw persoonlijkheid en staat werkelijk goed en wat niet?

Er wordt dus ouderwetse service geboden. Er wordt gekeken hoe je je pluspunten kan accentueren, een personal shopper is er niets bij! Online kan een dossier van je worden bijgehouden van je eigen stijl en word je op de hoogte gehouden als er iets binnenkomt wat interessant voor je zou kunnen zijn.

Je vindt Arthur & Willemijn aan de Korte Gracht 8

Dit is slechts een kleine selectie van al het leuks Amersfoort te bieden heeft! Heb je nog andere tips? Ik hoor het graag!!

2 gedachten over “Amersfoort centrum, 5 hotspots op een rijtje die je gezien moet hebben”

  1. Avatar foto
    Linda Schmidt

    Je hebt helemaal gelijk Danja! Ik kan me voorstellen dat het leuk wonen is in Amersfoort. Amersfoort verdient het om even in het zonnetje te worden gezet!

  2. Avatar foto
    Danja Molendijk

    Wat leuk Linda, dat je Amersfoort bezocht! Wij zijn 10 jaar geleden speciaal naar deze stad verhuisd , omdat we het zo’n mooie stad vonden! En we wonen er ook nu nog en ik vind het nog steeds een aanrader, zo heerlijk centraal en niet te groot, maar ook zeker niet te klein.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven