Amsterdam vanaf het water bekijken

Amsterdam is een heerlijke stad vinden wij. Ik zou er niet willen wonen, maar ik vind het genieten om er zo nu en dan doorheen te struinen. Wij zijn dan ook zeker een paar keer per jaar in Amsterdam te vinden. Sterker nog, mijn eerstvolgende bezoekje aan Amsterdam staat alweer gepland voor begin oktober. Maar dit keer hebben we Amsterdam vanaf het water bekeken. Dat geeft toch weer een totaal andere indruk!

privé boot tocht amsterdamse grachten

Amsterdam vanaf het water met Starboard Boats

Het is niet alleen een hele leuke manier om Amsterdam te bekijken, vanaf het water, maar ook nog eens coronaproof! We hebben onszelf heerlijk door de grachten laten varen door een privé schipper. Hoe cool is dat? Je kan dus gewoon een privé boot tocht maken door de grachten van Amsterdam.

Wij hebben met zijn 4-tjes een privé boot tocht gemaakt, maar je kan op de boot van Starboard Boats ook met 40 personen terecht als je wilt. En alles er tussenin 😉 . Nu in coronatijd zijn de aantallen wat aangepast. Check daarvoor op de website voor deze privé rondvaart in Amsterdam. Ook leuk dus om bijvoorbeeld met een groep vrienden een tocht door Amsterdam te maken of om met je familie je verjaardag daar te vieren.

woonboten kijken in Amsterdam vanaf het water

Het grote verschil tussen een privé boot met schipper en een rondvaartboot

Als ik eerlijk ben dan moet ik toegeven dat we al eens eerder Amsterdam hebben ervaren vanaf het water. Dat was met een rondvaartboot. Dat was ook leuk, maar deze privé boot tocht vond ik toch echt een stuk aantrekkelijker!

Op een elektrische boot met mijn vrienden, mijn gezin of mijn familie zit ik toch een heel stuk lekkerder dan in een rondvaartboot met een hoop andere onbekende mensen. Daarnaast is deze boot compleet met een toilet, verwarmde kussens, WIFI en een overdekking voor als het weer omslaat. En last but not least… je kan er gedurende je boottocht een lekker drankje en hapje bij pakken als je wilt. Oh ja, en natuurlijk de prachtige woonboten bekijken die er liggen. Niets staat dus een gezellig onderonsje in de weg terwijl je over het water glijdt en hartje Amsterdam in je opneemt.

amsterdam bekijken van de grachten met een boottocht

Persoonlijk contact met de schipper

Een ander heel leuk neveneffect is dat je persoonlijk contact met de schipper hebt. Normaal gesproken spreek je de schipper van een rondvaartboot niet natuurlijk. Wij kwamen er in ons gesprek met de schipper achter dat hij pas een week in Amsterdam vertoefde! Heel veel achtergrond informatie over wat we allemaal vanaf het water langs de Amsterdamse grachten te zien kregen had hij dus niet 😉 . Maar we hebben wel een ‘kijkje’ in zijn bijzondere leven gekregen en dat vind ik minstens zo speciaal.

Je vaart zo’n 1,5 uur door de grachten. Een prachtige aanvulling op je dagje Amsterdam dus, zeker omdat het er vanaf het water écht anders uitziet dan vanaf de straat. En als je dan dus toch in Amsterdam bent, check dan ook eens het Wondr Experience museum… heel gaaf!

Amsterdam vanaf het water met privé boottocht

Puber meeom Amsterdam vanaf het water te bekijken? Geen probleem!

In ons geval ben ik trouwens ook altijd op zoek naar uitjes met de kinderen die voor een puber ook nog leuk zijn om te doen. En ik kan je vertellen, deze privé boot tocht viel uitstekend in de smaak bij hem. Niet in het minste vanwege het feit dat hij ongelimiteerd mocht drinken (gewoon frisdrank voor hem hoor 😉 ) met een lekker hapje erbij. Een soort van verwennerij voor de inwendige puber valt altijd goed, toch? De boottocht is zelfs zo goed bevallen dat hij in onze herinneringen fotoboek mocht komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven