De zoetwaterpiraat uithangen in Amsterdamse grachten

Dieren spotten vanuit de grachten in Amsterdam, dat is wat een èchte zoetwaterpiraat doet. Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen week maakten wij dan ook met ons gezin de Amsterdamse grachten onveilig. Of beter gezegd… maakte een stelletje luidruchtige Italianen de grachten onveilig en deden wij de zoetwater piraten tocht met de kids.

amsterdamse_grachten

Blue Boat heeft zich deze zomer gestort in het aantrekkelijk maken van de Amsterdamse grachten voor de kinderen, en wat ons betreft is ze dat gelukt. Een rondvaart is op zich wel leuk, maar de audiotour die je als volwassene graag doet om meer te weten te komen over de Amsterdamse grachten en al het moois wat daar te zien is, daar is voor kinderen eigenlijk niets aan. Daar hebben ze nu bij Blue Boat wat op gevonden.

Sjonnie en Harold dwalen over de Amsterdamse grachten

Sjonnie en Harold nemen de kids mee op hun tocht door Amsterdam. Met ooglap en al. De Zoetwaterpiratenvaart is bij ieder kinderkaartje inbegrepen en maakt de rondvaart voor kinderen een stuk aantrekkelijker. Een kinderkaartje is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar en kost slechts € 7,50. Deze prijs is inclusief het Zoetwaterpiraten werkboekje, verrekijker, opdrachten en het interactieve audioverhaal. De complete set was bij mijn dochter zéér in trek. Zoonlief van bijna 11 vond vooral het verhaal van Sjonnie en Harold erg grappig. Voor ieder wat wils dus!

amsterdmse grachten

Dat, tesamen met de charmante schipper die ons feilloos door de Amsterdamse grachten wist te loodsen hebben ervoor gezorgd dat wij een heerlijk middagje Amsterdam hebben gehad. De Italianen die bij ons in de boot hun emoties niet goed de baas konden en daardoor nogal luidruchtig de audiotour bijna om zeep hielpen zijn door de eveneens temperamentvolle schipper op een wel te verstane wijze bijgebracht dat dat niet de bedoeling was. Vermaak alom voor de rest 😉 .

Na de boottocht nog even kijken naar het grote schaakspel en lekker richting Cenraal Station slenteren. Een top middag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven