Amuse of minihapje voor de avond; een overheerlijke sla bonbon

Deze sla bonbon is als amuse heel geschikt, maar ook gewoon erg lekker om een keertje tussendoor op tafel te zetten. Bijvoorbeeld als avond hapje, of eind van de middag bij een wijntje. De sla amuse is lekker gezond en heeft een heerlijke bite.

amuse sla bonbon

Sla bonbon als amuse of hapje tussendoor

Allereerst even voor de niet-kenner. Wat is een amuse? Dit is een minihapje wat van oorsprong tussen de gangen door aangeboden werd. Bedoelt ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen voordat men gaat eten. Tegenwoordig wordt de amuse overigens vaak vooraf aangeboden, bijvoorbeeld in een restaurant.

Lees ook: heerlijke kaas borrelhapjes met le Gruyère

Ingrediënten voor de sla bonbon amuse:

  • 2 eetlepels heksenkaas
  • 2 eetlepels kwark
  • 2 eetlepels philadelphia
  • 1,5 eetlepel mierikswortel (of meer/minder naar smaak)
  • wat preischeuten
  • tuinkers
  • sla (géén ijsbergsla)
  • peper en zout
slabonbon amuse

Hoe maak je deze sla bonbon ?

Het maken van de sla bonbon is op zich niet moeilijk, maar vergt een klein beetje handigheid, dat wel. De vulling is overigens een makkie.

Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.

Vulling amuse

Roer de heksenkaas, de kwark, de philadelphia, de mierikswortel, de preischeuten, de tuinkers en het peper en zout (naar smaak)  door elkaar. Klaar is je vulling. Er mogen best behoorlijk wat preischeuten door, die zorgen voor een beetje stevigheid van de vulling én naast de mierikswortel voor een extra bite.

sla bonbon amuse

Zo maak je de sla bonbon zelf

Nu het lastigste stukje van dit kleine hapje. Blancheer slablaadjes. Ik pak zelf 6 slablaadjes voor de hoeveelheid vulling die je hierboven kan maken. Deze kan je dus even blancheren in een pan. Heb je een quooker dan kan je de blaadjes ook even in een zeef of vergiet leggen en de quooker erboven aan zetten. Ideaal.

amuse slabonbon

De slablaadjes worden al snel slap. Even uit laten lekken en dan leg je een slablaadje neer. Snij de nerf eruit en maak er twee delen van. Op ieder deel doe je een toefje vulling en dan rol je de sla op. Zo maak je eenvoudig je sla bonbon amuse.

Laat even afkoelen in de koelkast en voilà, je overheerlijke minihapje is klaar.

Lees ook: kerstdiner op school, 30 makkelijke hapjes

Zoek je nog leuke amuselepels of amuseglaasjes om je minihapje op te dienen? Bij Bol.com hebben ze leuke varianten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven