Zalig toetje: ananas op de bbq met ijs!

Sinds wij onze Kamado Joe hebben is Frank niet meer te stoppen als hobbykok. Dit weekend maakte hij ananas op de bbq met ijs. En ik mocht de slagroom er bij maken. Zóóó lekker! Ik heb dus gauw zijn recept als inspiratie gebruikt voor dit blog en we noemen het ananas grillé op de bbq.

Wil je ook een lekker toetje dat je op de bbq klaar kan maken? Dan is deze ijs met ananas zeker wat voor jou.

ananas op bbq met ijs

Ananas op bbq met ijs

Je begrijpt ongetwijfeld… het ijs gaat niet op de bbq. Je hoeft dus alleen de ananas op de bbq te grillen (vandaar ananas grillé) om een heerlijk toetje met ijs voor te schotelen. Ik vertel je hoe Frank de ananas op de bbq gemaakt heeft en hoe je het toetje verder af kan maken.

Het is overigens niet heel veel werk om de ananas op de bbq te maken. Met een minuut of 10 op de bbq is de ananas al goed, even ijs toevoegen en smullen maar.

ananas op bbq grillen

Ingrediënten voor je ananas grillé op de bbq

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 verse ananas
  • 1 bak ijs (onze voorkeur gaat uit naar slagroomijs)
  • ahorn siroop (3-4 eetlepels)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 citroen of limoen
  • eventueel nougatine ter decoratie
  • 250 ml verse slagroom om op te kloppen
  • 1-2 eetlepels suiker voor de slagroom
ananans grillé bbq

Hoe maak je ananas op de bbq met ijs

Voor ananas grillé op de bbq dient je bbq ongeveer 200-250° te zijn. Stook deze dus op tijd aan, óf maak eerst een lekker hoofdgerecht op de bbq zoals bijvoorbeeld deze heerlijke cote de boeuf op de bbq. Dan is je bbq al goed warm voor het toetje.

Allereerst moet je de ananas klaar maken om op de bbq te kunnen leggen. Schil dus de verse ananas. Wij halen gewoon de kop en de kont van de ananas af en met een scherp mes verwijderen we ook de schil. Daarna snij je de ananas in 4 delen en haal je bij alle vier de delen het harde binnenste stuk eraf.

Het hart van de ananas is te hard ook om op de bbq te grillen, zonde van je lekkere ijs toetje!

  • Snij de ananas daarna in lange stukken. Je kan er plakken van snijden, maar Frank heeft er ‘parten’ van gesneden zoals je ook bij een appel doet.
  • Meng de ahorndsiroop met de kaneel en het sap van de citroen (of limoen)
  • Lak de parten ananas met de siroop in. Gebruik hiervoor een handig siliconenkwastje
  • Grill de ananas op 200-250° ongeveer 4 minuten per kant als je parten maakt. Heb je dunnere schijven ananas gesneden dan mogen ze iets korter.
  • Klop terwijl de slagroom stijf en voeg de suiker toe aan de slagroom (als je slagroom bijna stijf is dan voeg je de suiker toe om nog even mee te laten kloppen)
ananas op bbq

Haal als laatste het ijs uit de vriezer maak je toetje op met het ananas van de bbq en de slagroom.

Eet smakelijk!

Garneren van dit lekkere toetje met ijs

Strooi er eventueel nog wat nougatine overheen of voeg nog wat chocoladesaus toe aan het ijs en de ananas op de bbq. Ook heel lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top