Anders dan anders reizen, dat gaan we doen in 2016!

Volgens trendwatcher Tessa aan de Stegge van Travel Trendbureau Cherry Picker wordt 2016 het jaar waarin we anders dan anders reizen. Er wordt geen vakantie meer gevierd, maar er wordt gereisd. Dit is hét jaar waarin je reisgedrag meer dan ooit iets over jezelf vertelt. Reizen wordt in 2016 namelijk gezien als hét nieuwe statussymbool.

anders dan anders reizen

Anders dan anders reizen in plaats van gewone vakantie

Traditiegetrouw zet Tessa als reisexpert en trendwatcher de reistrends uit het Cherry LAB voor het nieuwe jaar op een rijtje en verklaart hoe en waarom reizen verandert. Ervaringen zijn belangrijker geworden dan bezittingen. Reizen is bij uitstek dé manier om te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Anders dan anders reizen heeft dan ook alles met jouw persoonlijke keuzes te maken. Daarmee bouw je aan je status door je open te stellen voor verrassingen en spontaniteit en op zoek te gaan naar een exclusieve ervaring.

Alleen op reis gaan, de locals opzoeken in plaats van richting de toeristische gebieden te trekken, zelf een gedeelte van je trip te organiseren en je steentje bij te dragen aan mens, milieu en gemeenschappen. Allemaal voorbeelden van anders dan anders reizen, waarbij ik je nu al hoor denken … JA!

Want wie wil nu niet op deze manier zijn leven verrijken? Een groot deel van de anders dan anders reizen reizigers doet aan ‘lifeloggen’. Ervaringen worden gedeeld via een blog of social media en digitale hulpmiddelen zijn binnen handbereik. Zo is iedereen ook per direct op de hoogte van hoe jij reist.

Spontaniteit staat ook hoog op de prioriteitenlijst. We gaan liever wat vaker spontaan weg, zonder dat we volledig uit destilleren waar we naartoe gaan. daar komt nog bij dat we het dan ook kunnen waarderen dat we verrast worden. Reisorganisaties die anders dan anders reizen aanbieden die schieten dan ook als paddestoelen uit de grond. Low budget reizen is daar een voorbeeld van, daar schreven we eerder al over. Soms hoor je dan ook pas op het vliegveld waar je uiteindelijk naartoe gaat. Dat is cool. Dat is de trend.

Onlangs kocht ik dit cadeau voor manlief. Handig om de nieuwste trends op de voet te volgen 😉 . De bestemming voor het komende jaar is overigens nog niet definitief, maar als het aan onze kinderen ligt doen we nog even niet mee aan de trend en is anders dan anders reizen voor ons nog niet weg gelegd. Waarschijnlijk wordt het wachten totdat ze niet meer mee gaan op vakantie : grin: .

Een leuke app die Tessa aanhaalt is overigens Saga. Met Saga kan je al je verschillende activiteiten eenvoudig automatisch vast laten leggen in een lifelog. Zonder dat je iets hoeft te doen wordt informatie verzameld over de plekken waar je geweest bent, de trips die je gemaakt hebt, en de leuke activteiten die je gedaan hebt. Je kan er persoonlijke notities in kwijt, foto’s èn video’s waarmee je eigenlijk een soort van online dagboek creeërt zonder dat je er zelf heel veel aan hoeft te doen.

Vertel eens, ga jij volgens de trend reizen? En vind jij het dan interessant om dit allemaal automatisch vast te leggen of zie je deze trends helemaal niet zitten?

 

2 gedachten over “Anders dan anders reizen, dat gaan we doen in 2016!”

  1. Haha ik ben helemaal trendy als ik het zo lees. Wij gaan elk jaar super low budget, met een klein zeilbootje naar een andere plek! Niet standaard, dus. Dit jaar zijn we naar Engeland geweest, volgend jaar hoop ik naar Denemarken of zelfs Noorwegen te kunnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven