Andijvieschotel

Ik zoek altijd naar gezonde recepten, net even wat anders en vooral heel snel en makkelijk te bereiden zonder al te veel lastige ingredienten.

Andijvieschotel voor 2 volwassen en 2 slechtetende kinderen: (heb je 4 volwassen dan verdubbel je gewoon de hoeveelheden)

Ingredienten:

olijfolie
400 gr voorgesneden Andijvie
250 gram gehakt
1 gesnipperde ui
1 zakje champignonsaus (maakt niet uit welk merk)
aardappelpurree
peper/zout

– olijfolie in pan, Andijvie roerbakken met peper/zout tot beetgaar
– Andijvie overhevelen in ovenschaal
– in zelfde pan gehakt rullen en ui toevoegen, even bakken.
– water toevoegen (zie hoeveelheid op zakje van saus, meestal 250 ml) en zakje champignonsaus toevoegen. Dan iets laten inkoken.
– gehaktsaus op de andijvie scheppen
– aardappelpurree bovenop strijken.

20-30 minuten in oven 225 graden.
laatste paar minuten onder grill als bovenkant niet goudbruin is.

Dit recept is ingestuurd door Merel en als het meezit, dan komt er nog meer 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here