Andijviestamppot in de slowcooker; lekker smeuïg en smaakvol

Slowcooken om een lekkere stamppot te maken kan prima, ik heb al meerdere stamppotten zo gemaakt. Ook deze andijviestamppot in de slowcooker is weer een feestje. Om te maken én om te eten want dit recept is makkelijk én lekker.

Andijviestamppot in de slowcooker maken

Met een aantal ingrediënten en wat kruiden die je waarschijnlijk toch al in je keukenkastje hebt staan heb je binnen no-time dit lekkere recept van andijviestamppot in je slowcooker zitten. Daarna nog 5 uurtjes op high en je kan lekker stampen.

Ik heb hem deze keer gemaakt met pittige karbonades, maar je kan er ook lekker uitgebakken spekjes bij doen.

andijviestamppot in de slowcooker maken

De karbonade die er in zit die hoeft overigens maar 3 uur op high, dus die kan je er ook eventueel wat later aan toevoegen. Ik had hem er deze keer direct opgedaan -dat is wel zo makkelijk- maar dan kan je hem wel beter onder de aardappels op de bodem van de slowcooker leggen zodat ze een beetje onder het vocht blijven staan.

Hier vind je nog meer lekkere stamppotten zoals boerenkoolstamppot en zuurkoolstamppot uit de slowcooker.

Ingrediënten

  • 4 karbonades
  • 2 eetlepels curry
  • 2 eetlepels ketjap Manis zoet
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 teentjes knoflook
  • 1,3 kilo aardappelen
  • 500 gram rauwe andijvie
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 4 eieren
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel maggi tuinkruidenpoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • 25 gram boter
  • 100 ml water
slowcooker andijviestamppot met karbonades

Zo maak je deze lekkere andijviestamppot in de slowcooker

  • Schil de aardappelen en snij ze in stukken
  • Snij de zoete puntpaprika’s in reepjes
  • Pers de knoflook
  • Maak een marinade van de curry, ketjap, chilisaus, knoflook en sambal
  • Doe de paprika onderin de slowcooker
  • Leg de karbonades erop en doe hier overheen de marinade
  • Voeg de aardappels toe aan de slowcooker
  • Voeg de nootmuskaat toe en daarna het water erbij
  • Zet de slowcooker voor 5 uur op high

Na 5 uur zijn is alles gaar. Kook vlak van tevoren de 4 eieren hard.

Schep voorzichtig de karbonades er uit. Stamp nu de aardappels met de paprika en voeg -in delen- de rauwe andijvie toe. Voeg de mosterd en de maggi tuinkruidenpoeder toe met de boter en stamp nog even door.

Tip: Als je de andijviestamppot in de slowcooker stampt, gebruik dan in ieder geval een siliconen slowcooker om je binnenpan te beschermen.

Als alles gestampt is kan je de andijviestamppot serveren met de karbonades. Wil je meer van mijn recepten uitproberen? Check dan hier al mijn recepten voor de slowcooker. Liever gelijk mijn e-books bestellen met al mijn slowcooker recepten? Dat kan natuurlijk ook! Vul hieronder je gegevens in en je hebt ze binnen no-time in je mailbox.

Slowcooker e-book(s)
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-books:
heerlijke slowcooker recepten
Ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
60 recepten (e-book 1) en 31 (e-book 2)

slowcooker recepten e-books

 
Gebruik code
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Dit andijviestamppot recept bewaren voor later?

Pin dan onderstaande afbeelding op een van je Pinterestborden om te bewaren.

slowcooker andijvie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven