Andijviestamppot zonder aardappelen: koolhydraatarm en heerlijk

Heel veel mensen zijn anno tegenwoordig bezig met gezonde voeding. Wat is gezond? En hoe blijf je op gewicht? Je hebt er een dagtaak aan. Daarom speciaal voor al die bikkels een recept voor andijviestamppot zonder aardappelen.

Da’s namelijk gezond, koolhydraatarm, lekker… En zo gemaakt! Hieronder lees je meer over waarom het zo’n gezond potje is, en waarom het goed in een dieet past. Oh, en natuurlijk hoe je het maakt.

Lees ook: Afvallen door koolhydraatarm eten; het werkt voor Linda

Andijviestamppot zonder aardappelen

Het zandloperdieet: geen zetmeel

Een van de pijlers van het zandloperdieet is het niet eten van zetmeel. Waarom? Omdat zetmeel door je lichaam omgezet wordt in suikers.

Hierdoor krijg je pieken in je bloedsuikerspiegel en die zetten weer aan tot (opnieuw) snoepen. Ik ben dus veelal op zoek naar recepten zonder pasta, rijst en aardappelen.

Gisteren maakte ik andijviestamppot zonder aardappelen. Een spannend uitgangspunt toch wel om in een stamppot geen aardappelen te verwerken. Maar het is gelukt, en niet alleen manlief maar ook de kinderen hebben hun bordje leeg gegeten!

Wat heb je nodig voor de andijviestamppot zonder aardappelen:

  • 1 bloemkool
  • 2oo ml kokosmelk
  • handje cashewnoten
  • krop andijvie
  • 1 rode paprika
  • snufje zout, kerrie, parmezaanse kaas

De bereidingswijze voor de stamppot

Ik start met het maken van de pureex voor deze andijviestamppot zonder aardappelen. De bloemkool maak ik schoon en zet ik op een zacht vuurtje om te koken in de kokosmelk met de cashewnoten en een snufje zout.

Terwijl deze staat te koken snij ik de paprika in kleine stukjes en pluk ik de andijvie uit de moestuin en snij ik in smalle reepjes. Geintje! Ik gebruik een zakje verse Andijvie uit de supermarkt.

Als de bloemkool wat zachter wordt gebruik ik de stamper om er puree van te maken. Ik bak intussen de stukjes paprika en gooi de andijvie alvast bij de bloemkool, zonder deze voor te koken.

Daarna de gebakken paprika erbij en het geheel weer even door elkaar ‘stampen’. Beetje kerrie erdoor en wat peper en parmezaanse kaas om het op smaak te brengen.

En je andijviestamppot zonder aardappelen is klaar! Kies zelf of je er (eventuele light) rookworst, of toch wat vet-armer vlees bij serveert.

Ik heb zelf de andijviestamppot zonder aardappelen geserveerd met wat gemarineerde kipreepjes en hij viel goed in de smaak! Zelfs de kinderen hebben het zonder morren opgegeten, dus dat wil wat zeggen!

Heb jij zelf nog een koohydraat- of zetmeelarm gerecht waar jij je vingers bij aflikt? Deel je recept dan in een reactie hieronder 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven