Traktatie Angry Birds van Mini Babybel Kaas

Precies vijf jaar geleden startte mijn oudste zoon Tygo op de basisschool. Een hele overgang voor een jongen die zijn tijd daarvoor thuis, bij opa en oma en op het kinderdagverblijf doorbracht. Het mannetje was gelukkig heel snel gewend en ik zelf eigenlijk ook wel. Er was echter één ding waar ik niet aan kon wennen en dat was de hoeveelheid snoeperij op school. Verzand jij ook in snoeperij bij gebrek aan inspiratie? Probeer dan deze Angry Birds traktatie eens!

Bij feest hoort snoep; een gezonde angry birds traktatie kan ook!

Al in zijn eerste schoolweek werd mijn oogappeltje verwend met ijs, frites en meerdere traktaties. Aangezien Tygo niet zo’n snoepkont is nam hij het lekkers mee naar huis. Waar mogelijk natuurlijk, ik heb gelukkig nog nooit een restant van een ijsje aangetroffen in zijn schooltas, maar dat terzijde.

Als ik voorzichtig polste bij leerkrachten en andere ouders wat zij vonden van de hoeveelheid extra’s, kreeg ik steevast als antwoord dat er wat te vieren viel en bij feest hoort immers snoep. Mijns inziens kan dat ook anders, zoals bijvoorbeeld met deze angry birds traktatie!

Lees ook: creatief met komkommer, 7 traktaties

Barbaarse moeder

Begrijp me niet verkeerd: er is niets mis met een snoepje of andere lekkernij op zijn tijd. Vier keer in één week onder schooltijd vond ik echter veel te gek. En bovendien willen we onze nakomelingen toch niet leren dat feest synoniem is voor ongezond uit je dak gaan?

Mijn handen jeukten om ermee aan de slag te gaan en een jaar geleden besloot ik om mijn frustratie te gebruiken om iets moois te gaan maken. En een van de onderdelen van dat moois is de Angry Birds traktatie.

25 gezonde traktaties

Gezond + leuk = lekker: de Angry Birds traktatie!

In de vijf jaar dat ik moeder ben van een schoolgaand kind heb ik getracht om hun gezonde traktaties ook leuk en lekker te maken. Mijn zonen hebben me gelukkig ook regelmatig verteld dat hun lekkernij positief werd ontvangen in de klas en zelfs van leerkrachten heb ik complimenten gekregen.

De leukste, gezonde en lekkere traktaties die ik in de loop der jaren voorbij heb zien komen heb ik gebundeld in een ebook met daarin 25 traktaties gemaakt van fruit.

25 gezonde traktaties, ebook

Wil je ook graag inspiratie opdoen voor gezonde traktaties, los van deze angry birds traktatie? Dan past dit boek zeker bij je! Of probeer bijvoorbeeld Bear Fruit Rolls te trakteren.

Verantwoord trakteren

De allerbeste traktatie bestaat wat mij betreft voornamelijk uit groente en fruit. Als dat niet mogelijk is, zou ik voor een snack kiezen zonder toegevoegde suikers. Bovendien vind ik het belangrijk dat (bijna) alle kinderen in de klas het kunnen eten, ook die met een bepaalde geloofsovertuiging of allergie.

Daarnaast maak ik een traktatie het liefst de avond ervoor al klaar, zodat er geen extra activiteit op me wacht tijdens de toch al drukke ochtendspits met drie kinderen.

Deze Angry Birds traktatie van mini-babybel-kaasjes voldoen wat mij betreft aan bijna alle voorwaarden. Bovendien kunnen ze buiten de koelkast worden bewaard. Ideaal dus!

angry birds traktatie babybel

Lees ook: de lekkerste ijsjes maak je zelf

Angry Birds traktatie van Mini Babybel Kaas

Een glutenvrije en suikervrije traktatie. Geschikt voor Islamitische kinderen. Benodigdheden zijn voor tien Angry Birds traktaties.

Wat heb je nodig voor deze Angry Birds traktatie?

  • 1 netje van 10 stuks Babybel Mini
  • 20 plastic oogjes
  • Eetbare lijm of eventueel lijmstift
  • Gekleurd papier (geel + crème)
  • Zwart lint

Zo maak je deze Angry Birds traktatie

Knip het zwarte lint in stukjes van circa 1 cm voor de wenkbrauwen. Knip ruitvormige figuren uit het gele papier en ovalen uit het crèmekleurige. Neem een mini Babybel kaasje en zet het rode “lipje” omhoog voor het kuifje. Gebruik de lijm om oogjes, borst, wenkbrauwen en snavel vast te zetten.

Veel plezier met trakteren!

Is er op de school van jouw kinderen een traktatiebeleid? Hoe sta jij hier tegenover? Laat het me weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven