Animal Event 2024

Animal Event 2024: dat mag je eigenlijk gewoon niet missen! Het is een heerlijk uitje voor het hele gezin in de meivakantie! Een spetterend dierenfestival dat niet alleen leuk is voor dierenliefhebbers maar ook voor je hond!

Kies voor een lekker dagje weg in de meivakantie en ga met je kinderen naar dit spectaculaire event, ze zullen het fantastisch vinden om te kijken, te aaien, te knuffelen, te shoppen en nou ja… lees maar verder hieronder!

Alles over Animal Event 2024 lees je hieronder, en daarnaast hebben we een fijne kortingscode voor je én een winactie waar je aan mee kan doen!

paarden en dieren event

Wat is Animal Event 2024?

Het Animal Event is een jaarlijks terugkerend dierenfestival. Een festival dat in het teken staat van dieren en jaarlijks bezocht wordt door duizenden dierenliefhebbers. Hoe leuk is het om met allemaal gepassioneerde dierenliefhebbers bij elkaar te zijn. Even ongegeneerd naar dieren kijken, dieren aaien, over dieren praten én eventueel wat met je eigen hond te ondernemen.

Voor honden is er namelijk van alles te doen. Of je nu van konijntjes houdt, liever een kat aait of juist gek bent op grotere dieren zoals paarden of boerderijdieren, aan iedere dierenliefhebber is gedacht. Zelfs reptielenliefhebbers komen op dit festival aan hun trekken.

Waar is het dierenfestival?

Je vindt dit dierenfestival op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Inderdaad, die van het Safaripark. Alleen gaat het nu dus over de dieren die we zelf houden: huisdieren dus. Maar ook boerderijdieren. Wil je toch ook de wilde dieren bekijken? Dan combineer je het Animal Event toch gewoon met een trip door het Safaripark! Je kan zelfs lekker blijven slapen in het Safari Resort als je wilt!

Wanneer is het dierenevenement?

In 2024 kan je op 3, 4 en 5 mei terecht op het evenemententerrein van de Beekse Bergen.

paardenstaart vlechten op het enimal event

Waarom is Animal Event 2024 bijzonder?

Misschien denk je nu dat het een veredeld bezoekje aan de kinderboerderij is maar niks is minder waar. Het gaat hier echt om een festival, met demo’s, educatie, shows en lezingen en allerlei leuks. Het is ook nog eens de grootste van zijn soort in Europa.

En dat je zelfs je trouwe viervoeter mee mag nemen, maakt het toch nog extra bijzonder. Zo kan je ook mét hond iets leuks doen. En heb je iets nodig voor je dier? Dan kan je vast slagen bij één van de vele winkeltjes die op het terrein hun waren aanprijzen.

Boerderijplein

Op het boerderijplein kunnen de kinderen niet alleen kijken naar de boerderijdieren, maar ze ook aaien.

Wel of niet met de hond naar het Animal Event 2024

Er zijn wel enkele voorwaarden waaraan jullie moeten voldoen om de hond mee te mogen nemen. En dat is puur bedoeld om je hond te beschermen! Er is zelfs een dierenwelzijn team aanwezig.

Zo moeten pups die jonger zijn dan 20 weken een rustplek hebben. Dit kan door een hondenkar mee te nemen. Heb je dit niet, dan wordt toegang geweigerd. Om je hond te beschermen verwacht men dat je het dier niet te lang achter elkaar laat lopen.

En je mag maar maximaal aan twee activiteiten meedoen met de hond. Men verwacht ook dat de hond uiteraard goed gesocialiseerd is en gevaccineerd is. En laat nooit je hond alleen achter in de auto! Overige regels kan je terugvinden via de praktische info voor dierenwelzijn op site.

animal event honden frisbee

De hondenworkshops

Dat je hond heel welkom is, blijkt wel uit de leuke hondenworkshops die gegeven worden. Zo kan je meedoen met Obedience, Dock Diving, trucjes leren of bijvoorbeeld Dog Dance.

Wil je met je hond het water op? Kies dan voor de HondenSup of doe iets heel anders door je hond juist mentaal uit te dagen. Dat wordt nog lastig kiezen!

kindervoorstelling

Kinderen en het Animal Event 2024

Los van alle fantastische activiteiten die je met de dieren kan doen is het Animal Event ook fantastisch voor kinderen. Naast het feit dat eigenlijk alle kinderen gek zijn op dieren, is er ook genoeg voor ze te doen.

Lekker knuffelen met de dieren, bijvoorbeeld. Maar ze kunnen ook prijzen winnen (en welk kind wil dat nou niet?), ze mogen een ritje maken op de pony en ze kunnen knutselen. Kortom: het Animal Event 2024 is leuk voor mensen van alle leeftijden én voor de hond!

Internationale topact

Er zijn diverse shows te bewonderen op het festival, waaronder die van de Franse Anne-Gaëlle Bertho. Zij heeft al diverse paarden van de dood gered en geeft met paarden en honden prachtige shows. Haar liefde voor paarden en honden is ongekend en ze heeft inmiddels al ruim honderd shows gegeven.

animal event winkeltjes

Winkeltjes

We stipten al eerder aan dat er winkeltjes zijn op het terrein. Dit zijn er meer dan 120! Alles wat je maar kan bedenken voor je huisdieren is hier te vinden.

Combineren met Safaripark

Je kunt je bezoek combineren met een bussafari. Hoewel je ook al een dag zoet kan zijn op het festival zelf. Wil je het Animal Event graag combineren met het Safaripark, dan moet je wel even tickets bestellen voor de bus. Let op: er mogen geen honden mee met de Safaribus.

Kaartjes winnen en tickets kopen

Wij mogen 5×2 vrijkaartjes weggeven voor het Animal Event. Wil je daarvoor in aanmerking komen, geef dan hieronder in een reactie aan voor welke dieren jij specifiek naar dit dieren festival wilt gaan.

Op 24 april trekken we de winnaars van deze kaartjes.

Uiteraard kan je ook zelf de tickets van het event bestellen en met de code mams10 krijg je ook nog eens 10% korting!. Klik op de button hieronder voor meer informatie:

Nog even een fijn detail, wat lang niet overal zo is: je mag je eigen eten en drinken meenemen. Maar natuurlijk kan je ook lekkere drankjes en snacks op het event kopen.

40 gedachten over “Animal Event 2024”

 1. Avatar foto
  Bart Driessen

  Dit zou een erg leuk uitje zijn met mijn gezinnetje. Onze 2 dochters van 5 en 3 jaar zijn helemaal gek op paarden en honden. En wat zou het top zijn als ze die 2 mooie dieren in actie kunnen zien bij een geweldige show. Ook Fien & Teun is natuurlijk favoriet. Dus wij doen heel graag mee met de actie!

 2. Avatar foto
  Elizabeth Coenen

  Een gezellig dagje weg met de hond, ben er al eerder geweest zeker voor herhaling vatbaar als je zelf ook een hondje hebt

 3. Avatar foto
  Claudia mulder

  Zou graag met mijn nichtje van 4 naar de boerderijdieren willen, zodat ze die kan aaien, misschien voeren en gewoon haar een leuke dag geven samen met haar oude tante.

  1. Hoi Claudia, gefeliciteerd, je bent een van de winnaars! Ik heb je naam en emailadres doorgegeven aan Animal Event die de vrijkaartjes ter beschikking heeft gesteld. Als het goed is ontvang je van hen aankomende week een emailtje hierover. Veel plezier!

 4. Avatar foto
  Josien van der Aa

  Het lijkt me leuk om hier naar toe te gaan. Mijn vrienden kwamen er vorig jaar enthousiast vandaan. Ik hou erg van honden. Misschien kan ik mijn hond meenemen. Eigenlijk hou ik veel van alle dieren.

 5. Alle dieren vind ik mooi en ik leer mijn kleinkinderen om alle dieren met liefde en respect te behandelen. Zelf heel veel dieren gehad zoals ratten..ja ook deze dieren zijn (hoewel er mensen zijn die ze eng en vies vinden) zo lief van karakter! Zou geweldig zijn om dit mogen bezoeken om zo onze kleinkinderen veel te mogen te leren over allerlei dieren! Animal Event lijkt me écht een prachtige belevenis! 🤗

 6. Ik wil er graag heen om te shoppen voor mijn konijn en voor mijn hond. Leuk om meer te leren over konijnenverzorging.

 7. lijkt me super leuk om met de jongens heen re gaan. ik ben zelf een enorme hondenliefhebber , de jongens zijn dol op alle dieren, maar favoriet bij hun zijn cavia’s en katten. genoeg dus voor ons allemaal om ons een dag goed te vermaken!!

 8. Ik zou graag met mijn kindjes gaan. Vorig jaar was het letterlijk in het water gevallen door de zware regenval, dus we doen graag een nieuwe poging. 1 van de jongens houdt van katten, de ander reptielen en mijn dochter wil graag voor de paarden en Britt naar animal event. onze tweeling mag vanwege hun leeftijd nog gratis, dus met 2 kaartjes zouden we heel blij zijn 🙂

  1. Ik zou heel graag gaan met mijn kleindochtertjes. Ze zijn gek op pony’s, dus een ritje op een pony staat vast bovenaan. Lijkt me superleuk, zon dagje uit.

 9. Mijn dochter en ik, we hebben er nooit geweest. We zijn dol op dieren. Meestal honden en paarden! Dit is zeker een heel leuke win actie.
  Bedankt Diana en Valeria

 10. Ik ga heel graag voor de honden. Leuke en lekkere dingen kopen voor mijn lieverd en vind de demonstraties ook altijd geweldig! (dogdancing en frisbee)
  Een aantal keer ben ik er al geweest en vind het altijd heel leuk om over het boerderij gedeelte te gaan! 😊

 11. ik zou graag gaan, omdat ikzelf zowiezo een enorme dierenliefhebber ben, alle dieren, maar ook zeker om met mijn jknden eens een uitje te hebben.
  mijn dochters willen vooral voor de paarden , maar ook zij zijn enormedieremliefhebbers.

  leuk leerzaam uitje in de vakantie.

 12. heel tof!
  ben vooral erg nieuwsgierig
  enorm kattenfan, maar liefde voor alle dieren
  zou graag eens gaan met mijn dochter.

 13. Ik zou hier heel graag met ons zoontje heen gaan. Hij is nog niet zo oud, maar wij vinden het heel belangrijk om hem met dieren op te laten groeien. En door dit soort dingen te doen hopen wij hem ook te besmetten met de liefde voor dieren. Maar ook met de liefde die dieren te geven hebben.

  Alle dieren hebben hun eigen charmes.

  Veel liefs

 14. Leuk om met mijn dochtertjes naar toe te gaan. De Jongste is een enorme dierenfan. de oudste vindt paarden leuk. Zelf zou ik het meeste te vinden zijn in het gedeelte met de paarden.

  1. Hoi Marissa, gefeliciteerd, je bent een van de winnaars! Ik heb je naam en emailadres doorgegeven aan Animal Event die de vrijkaartjes ter beschikking heeft gesteld. Als het goed is ontvang je van hen aankomende week een emailtje hierover. Veel plezier!

 15. Mijn zoontje is helemaal gek van hondjes, maar ook andere dieren zijn leuk! Hij wordt rustig van dieren bij zich in de buurt, zeker als hij met ze kan knuffelen!

 16. Ons zoontje wil graag gaan voor de alpaca’s, pony’s en honden. Of eigenlijk toch ook wel voor alle soorten dieren, haha. Enorm dierenvriendje.

 17. Wat een leuke actie! Ik zou graag gaan voor de honden, cavia’s én paarden! Het lijkt mij heel leuk om dit jaar weer naar Animal Event te kunnen! Ik zou gaan voor de honden, cavia’s én paarden.

  Groetjes,
  Lysanne

 18. Avatar foto
  Kelly sweben

  Ik zou deze kaartjes graag willen winnen om samen met mijn dochter Sarah (9) naar de pony’s en paarden te komen kijken. Ze is een echt paarden meisje. Samen met mama een lekker dagje eropuit. We hebben ook nog 2 katten en benieuwd wat we daarvoor allemaal kunnen vinden.

  1. Hoi Kelly, gefeliciteerd, je bent een van de winnaars! Ik heb je naam en emailadres doorgegeven aan Animal Event die de vrijkaartjes ter beschikking heeft gesteld. Als het goed is ontvang je van hen aankomende week een emailtje hierover. Veel plezier!

 19. Avatar foto
  Celina Silanoe

  Wij komen graag met onze 2 meiden voor alle dieren. Ze zijn dol op dieren. Ook Fien & Teun helemaal te gek. Maar in het bijzonder komen toch wel voor alle paarden en pony’s! Dat lijkt ons top om ze in actie te zien, maar ze ook te mogen aaien en misschien een kort ritje te doen 🍀 🤞🏼

  1. Hoi Marion, gefeliciteerd, je bent een van de winnaars! Ik heb je naam en emailadres doorgegeven aan Animal Event die de vrijkaartjes ter beschikking heeft gesteld. Als het goed is ontvang je van hen aankomende week een emailtje hierover. Veel plezier!

 20. dat zouden onze zoon pepijn en dochter fiene echt heel leuk vinden! we komen graag voor alle dieren maar in het bijzonder paarden, konijnen en reptielen.

 21. mijn dochter tess van 5 jaar is eigenlijk van alle dieren. we hebben zelf een poes. ze mag het hondje van de buren uitlaten. en bij d’r oma mag ze lammetjes d’r fles geven en met geitjes kroelen.
  alleen bang voor insecten;).

 22. wij zouden graag gaan met onze honden van 1 en 1.5 lijkt ons een leuke beleving! we zijn er nog nooit geweest en fien en teun vinden mijn kids geweldig! wat een leuke win actie wij doen graag mee🥰

  groetjes Jayden 7 en Kyano 6 en onze mama

  1. Avatar foto
   Shirley Willemse

   Heel graag! Wonen sinds kort op een oude boerderij met een geit, varken, haan en onze 2 eigen paarden. Fijne plek om nog meer kennis op te doen en onze 2 kinderen om plezier en kennis te combineren. Willen onze beestenboel nog wat uitbreiden ☺️

  2. Wij zouden graag voor de paarden gaan! (ook al vinden we alle dieren geweldig!)
   Voor onze dochters van 6 en 3 zou het de eerste keer Animal Event worden en vooral Livia van 6 is een enorme paardenfan! Lijkt me fantastisch haar (en natuurlijk haar zusje ook!) met een bezoek aan het Animal Event te kunnen verrassen 🙂

  3. Avatar foto
   amanda vd broek

   ik heb er nooit geweest, maar ziet er leuk uit! mijn kinderen zijn dol op konijnen en cavias! dus dat zal leuk zijn

  4. Hoi Rowena, gefeliciteerd, je bent een van de winnaars! Ik heb je naam en emailadres doorgegeven aan Animal Event die de vrijkaartjes ter beschikking heeft gesteld. Als het goed is ontvang je van hen aankomende week een emailtje hierover. Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven