Anita Matheij, working mam van week 16

Volg je hart en maak je dromen waar!

Het is maar goed dat we niet in de toekomst kunnen kijken. Als je mij twintig jaar geleden had verteld dat ik nu een kinderpraktijk zou hebben en dat ik coaches, leerkrachten en psychologen zou opleiden, dan had ik je niet geloofd. Destijds zag mijn leven er heel anders uit. Ik was journaliste en werkte bij de televisie. Als verslaggeefster reisde ik de wereld rond om reportages te maken. Ik had net mijn eerste kind gekregen en mocht voor het tijdschrift Margriet een column schrijven over het moederschap. In de ogen van anderen had ik het helemaal gemaakt en toch voelde ik mij vaak onzeker. Ik maakte lange dagen, waardoor ik ’s ochtends van huis ging voordat mijn kindje wakker werd en pas thuiskwam als zij alweer in bed lag. Ik werd heen en weer geslingerd tussen mijn ambitie en de wens lekker thuis bij mijn baby te zijn.

Ik voelde mij niet thuis in de omroepwereld, waar collega’s elkaar het licht in de ogen niet gunden. En ik werd diep ongelukkig van het onderlinge gekonkel. Van de ene op de andere dag besloot ik dat het genoeg was geweest. Ik zei mijn baan bij de televisie vaarwel en sprong in het diepe. Vanaf mijn achttiende had ik altijd fulltime gewerkt en nu zat ik opeens thuis met niets omhanden. Dat was wel even wennen (en dat is een understatement!). Ik gaf mijzelf een jaar de tijd om uit te vinden wat ik zou gaan doen en besloot voor de hoofdprijs te gaan. Mijn nieuwe baan zou echt bij mij moeten passen; ik wilde iets doen waar ik anderen blij mee kon maken en waar mijn hart van ging zingen. Het was niet gemakkelijk om mijn droombaan te vinden, maar het is me gelukt! Na een intensieve scholing ben ik kindertherapeute geworden, een beroep waar ik mijn hart en ziel in kwijt kan.

Ik heb mijn praktijk aan huis, waardoor ik er altijd ben als mijn kinderen uit school komen. En ik heb lieve collega’s die mijn bezieling delen. Wanneer ik met kinderen werk, ben ik in mijn element. In De Kinderpraktijk zie ik kinderen die boos, bang, verdrietig of onzeker zijn. Ik help ze hun ballast af te werpen, zodat ze weer blij en gelukkig kunnen zijn. Het is heerlijk te zien hoe zij na de behandeling weer vrolijk naar huis gaan. Voor ouders, kindercoaches en leerkrachten schreef ik het boek “Ken je kind”, vol met herkenbare voorbeelden, bruikbare tips en oefeningen om rust te vinden in jezelf.

Het is inmiddels ruim tien jaar geleden dat ik mijn carrièreswitch maakte en ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Door honderden kinderen te begeleiden heb ik een eigen methodiek kunnen ontwikkelen, waarmee je in één keer naar de kern kunt gaan. Daarbij maak je gebruik van de intelligentie van het lichaam om snel oplossingen te vinden. Of het nu gaat om emotionele problemen of fysieke klachten, het antwoord is altijd in het kind zelf te vinden.

Met veel plezier draag ik mijn kennis en ervaring over. In de afgelopen jaren heb ik 100 coaches, therapeuten, leerkrachten, psychologen en orthopedagogen mogen opleiden volgens de Methode Matheij®. In 6 dagen leer ik hen te werken met deze bijzondere methode, die een enorme versnelling geeft aan de coaching of therapie.
Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en dat ik de moed heb gehad mijn hart te volgen. Ik wens jou toe dat je hetzelfde zult doen!

Liefs, Anita

Wil je meer weten over het werk van Anita Matheij?

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top