Antikaterpil op de markt; de oplossing of juist het vergif?

Het is all over the news, vader en zoon Pesser hebben de antikaterpil ontwikkeld. Op zich zijn ze niet de eerste die zich wagen aan het ontwikkelen en produceren van een antikaterpil, maar ze zijn wel de eerste met een horde aan gebruikers die positief is over het gebruik van deze pil om een kater tegen te gaan.

Antikaterpil van groene thee extract

De antikaterpil is ontwikkeld door een vierdejaarsstudent geneeskunde en zijn vader die toevallig apotheker is. Dicht bij het vuur zeg maar 😉 . Als behoevende student die menig avond doorzakt en er achteraf achter komt dat hij de laatste biertje niet had moeten nemen kwam Niels met het idee dat hier toch echt iets tegen gevonden moest worden. Samen met zijn vader heeft hij dan ook vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze pil die ervoor zorgt dat de droge bek, de misselijkheid én de koppijn tot de verleden tijd behoren na een avond stappen of thuis doorzakken met vrienden.

antikaterpil

Groene thee als antikater

Van Groene thee staat bekend dat deze inderdaad werkt tegen een kater. Er schijnen diverse onderzoeken en wetenschappelijke studies te zijn die dit uitwijzen. De antikaterpil die ze ontwikkeld hebben heeft de toepasselijke naam Zober! gekregen. Leuk bedacht 😉 .

De antikaterpil kost € 5,95 per 6 stuks. Aangegeven wordt dat je voor ieder biertje wat je drinkt een pilletje moet nemen. Na een avondje stappen, of tijdens een avondje stappen, dat maakt dus niet uit. Acht glazen bier, betekent ook 8 pilletjes. Acht glazen wijn ook denk ik dan. Of je moet gewoon een betere wijn bestellen, geen koppijn wijn, dat scheelt misschien ook 😉 .

Echt goedkoop is de pil dus niet, maar misschien wel handig om thuis te hebben liggen, voor het geval dat.

Antikaterpil zelf geprobeerd

Deze bewuste pil heb ik niet zelf geprobeerd, maar wat ik wel een tijdje geprobeerd heb, en wat ook echt werkt (in ieder geval bij mij), zijn de pilletjes van Alka. Ontzuringspillen. Ik schreef al eerder eens een blog over ontzuren met thee, waarbij ik de Alka thee uitgeprobeerd heb. Ook met groene thee erin volgens mij. Later -tijdens een event- kreeg ik een keer wat meer spullen van Alka waaronder die pilletjes. De directeur van Alka gaf me toen aan dat zij die pilletjes gebruiken om te ontzuren, maar óók als antikaterpil. Dat werkt op de lachspieren natuurlijk als je dat hoort. Ik geloofde er niet zo in. Hij gaf me echter aan dat ze bij hun standaard op tafel liggen tijdens de personeelsfeestjes 😛 .

Door die laatste opmerking ben ik dat zelf eens gaan testen en ze bleken écht te werken. Een of twee van die pilletjes na een avondje stappen en ik had in de ochtend nagenoeg nergens last van!

Tip: De Alka tabs original koop je voor € 24,95 en dan heb je 90 tabletjes. Een stuk goedkoper dus dan de antikaterpil die nu volop in het nieuws is. Maar welke beter werkt, dat durf ik niet te zeggen.

Moeten we een antikaterpil nu wel of niet ‘promoten’

Dat is wel een beetje de vraag die bij me opkomt. Enerzijds lijkt het heel handig en de keren dat ik de Alka tabs gebruikt heb was ik erg blij dat ik ze in huis had (ze zijn overigens op, dus misschien moet ik toch weer aanschaffen 😉 ). Maar aan de andere kant maak ik me ook direct zorgen over het op de markt zijn van dit soort pillen en de uitwerking die het op de jeugd heeft.

Worden zij hierdoor getriggerd om zich vol te laden met drank omdat er toch een pilletje bestaat wat een afschuwelijk kater de nek om kan draaien? Of is dit een risico wat te verwaarlozen is? Wil jij je kids bijvoorbeeld bijbrengen dat zo’n pilletje het leven weer wat makkelijker maakt? Of heb je liever dat ze doodziek zijn en snappen dat hun lijf aangeeft ’tot hier en niet verder’.  Of eerder nog ‘You have gone to far!’

Andere producten tegen een kater

Er worden genoeg andere antikater producten genoemd die je ook betere dag bezorgen nadat de een avondje uit je dak bent gegaan. Sommige mensen zweren bij het een, anderen weer bij het ander. Een aantal antikater middeltjes die je regelmatig hoort:

  • Meer water drinken
  • Twee bananen eten voordat je gaat drinken
  • Pekelharingen eten van te voren
  • Een glas water met vitamine C bruistablet voor het slapen gaan
  • ’s Ochtends hetzelfde drankje nemen waar je de avond mee geëindigd bent
  • Zuurremmers innemen (dat komt overeen met de Alka pilletjes)
  • Een bord spaghetti bolognaise eten (?)
  • Tomatensap
  • Geen alcohol drinken (duhuh)

Wat vind jij? Blij met een antikaterpil of vind je het zorgelijk? En heb je eventuele andere middeltjes tegen een kater die bij jou heel goed werken? Let us know!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven